''Новак и ја смо пријатељи!''

Тренирамо увек на високом нивоу! Стан Вавринка каже да зна шта га очекује у мечу осмине финала на УС Опену са Новаком Ђоковићем.

Тенис 01.09.2019 | 20:40
''Новак и ја смо пријатељи!''
Новак у победама води са 19:5, али последња два Гренд слем финала када је играо са Новаком, добио је Швајцарац, у Паризу 2015. и у Њујорку 2016. године.

Све то не мора ништа да значи уочи овог меча, мада Вавринка каже да су му те победе дале огромно самопоуздање да настави даље.

Први тенисер света је рекао да је Стан у стању да подигне ниво игре када игра против најбољих, да му је то огромна мотивација. И Вавринка каже да је тако.

"Играли смо два Гренд слем финала, био сам препун самопоуздања. Играо сам добро, одлично се кретао, сигурно сам на врхунцу игре кад играм финале. Да, Новак и ја смо ових годила често тренирали заједно. И играли један против другога. Увек је тешко. Има нешто код њега, да када сам у најбољој форми, знам да ће да уследи дуга размена, да играм добар тенис. Такође сам изгубио неке теђке мечеве, видећемо како ћу се осећати за два дана", каже Вавринка.

Каже и да су често тренирали ове сезоне.

"Да, тренирали смо баш доста. И овде у Њујорку, недељу пред почетак турнира. Не знам за ову годину, али имали смо обичај да тренирамо заједно гортово пред сваки Гренд слем. Уживамо, добри смо пријатељи, тренинг је увек на добром нивоу. То је добро за мој тенис", каже Стан.

После паузе због повреде, полако се враћа у стару форму.

"Осећам се добро, одлично је што сам меч добио у три сета, физички је све у реду. Можда нисам играо свој најбољи тејис, али најважније је да сам победио. Те победе дају ми снагу за нове мечеве", поручио је Швајцарац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар