''Novak i ja smo prijatelji!''

Treniramo uvek na visokom nivou! Stan Vavrinka kaže da zna šta ga očekuje u meču osmine finala na US Openu sa Novakom Đokovićem.

Tenis 01.09.2019 | 20:40
''Novak i ja smo prijatelji!''
Novak u pobedama vodi sa 19:5, ali poslednja dva Grend slem finala kada je igrao sa Novakom, dobio je Švajcarac, u Parizu 2015. i u Njujorku 2016. godine.

Sve to ne mora ništa da znači uoči ovog meča, mada Vavrinka kaže da su mu te pobede dale ogromno samopouzdanje da nastavi dalje.

Prvi teniser sveta je rekao da je Stan u stanju da podigne nivo igre kada igra protiv najboljih, da mu je to ogromna motivacija. I Vavrinka kaže da je tako.

"Igrali smo dva Grend slem finala, bio sam prepun samopouzdanja. Igrao sam dobro, odlično se kretao, sigurno sam na vrhuncu igre kad igram finale. Da, Novak i ja smo ovih godila često trenirali zajedno. I igrali jedan protiv drugoga. Uvek je teško. Ima nešto kod njega, da kada sam u najboljoj formi, znam da će da usledi duga razmena, da igram dobar tenis. Takođe sam izgubio neke teđke mečeve, videćemo kako ću se osećati za dva dana", kaže Vavrinka.

Kaže i da su često trenirali ove sezone.

"Da, trenirali smo baš dosta. I ovde u Njujorku, nedelju pred početak turnira. Ne znam za ovu godinu, ali imali smo običaj da treniramo zajedno gortovo pred svaki Grend slem. Uživamo, dobri smo prijatelji, trening je uvek na dobrom nivou. To je dobro za moj tenis", kaže Stan.

Posle pauze zbog povrede, polako se vraća u staru formu.

"Osećam se dobro, odlično je što sam meč dobio u tri seta, fizički je sve u redu. Možda nisam igrao svoj najbolji tejis, ali najvažnije je da sam pobedio. Te pobede daju mi snagu za nove mečeve", poručio je Švajcarac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar