Федерер: Ђоковић, Надал и ја ћемо бити ближи!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер говорио је о стању на политичкој сцени тениса.

Тенис 01.09.2019 | 21:18
Федерер: Ђоковић, Надал и ја ћемо бити ближи!
Федерер је однедавно члан Савета играча у АТП, у који је ушао истовремено када и Рафаел Надал, а којег је председник Новак Ђоковић.

Роџер је разговарао са новинарима на УС опену о многим стварима везаним за своју игру, али се током турнира осврнуо и на политичку сцену.

"Увек је добро разговарати. Како можемо да помогнемо једни другима, да помогнемо Туру, да помогнемо спорту да расте? У било каквом виду политике најгоре је ако не комуницирате. Ако могу да помогнем, срећан сам да то урадим", рекао је Федерер.

Он се затим осврнуо на свој повратак у Савет којег је и раније био део.

"Добро је што сам се вратио у Савет јер ћу добијати све информације. Мени је битно да искажем своје мишљење на прави начин. Такође, Новак, Рафа и ја ћемо блиско сарађивати, о свему ћемо причати у истој просторији", истакао је Швајцарац и наставио:

"Подразумева се и да ван терена не смемо да се понашамо као аматери, да не комуницирамо и да дођемо на састанак и да не знамо шта се дешава, а онда да доносимо неке одлуке и да ствари пређу на лични ниво".

Федерер је истакао да верује да они у самом врху тениса зарађују довољно новца и да би управо они требало да се посвете играчима који се налазе на крају "ланца исхране".

"Када сам освојио први Гренд слем у Аустралији не сећам се колико сам новца добио, можда око 450.000 долара, а сада победник добија око 3,6 милиона. Било је битно да подигнемо наградни фонд за победнике како бисмо се 'супротставили' спортовима као што су голф и неки други. Та цифра је веома брзо порасла, веома драстично - што је одлично - али је онда разлика између наградног фонда победника и губитника у првом колу постала огромна. На то морамо да се фокусирамо", јасан је трећи тенисер планете.

38-годишњак из Базела зна и коме је новац најпотребнији на тениској сцени.

"Верујем да би челенџер играчи и вероватно и губитници у квалификацијама (на слемовима) требало да добијају више. Раст наградног фонда не би требало да буде присутан на врху, ту смо већ достигли завидан ниво", закључио је Роџер.

У међувремену Федерере се пласирао у осмину финала УС опена победом над Евансом и заказао дуел са бољим из окршаја између Гофана и Карења Бусте.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар