Federer: Đoković, Nadal i ja ćemo biti bliži!

Švajcarski teniser Rodžer Federer govorio je o stanju na političkoj sceni tenisa.

  • Sport
  • Tenis


Federer je odnedavno član Saveta igrača u ATP, u koji je ušao istovremeno kada i Rafael Nadal, a kojeg je predsednik Novak Đoković.

Rodžer je razgovarao sa novinarima na US openu o mnogim stvarima vezanim za svoju igru, ali se tokom turnira osvrnuo i na političku scenu.

"Uvek je dobro razgovarati. Kako možemo da pomognemo jedni drugima, da pomognemo Turu, da pomognemo sportu da raste? U bilo kakvom vidu politike najgore je ako ne komunicirate. Ako mogu da pomognem, srećan sam da to uradim", rekao je Federer.

On se zatim osvrnuo na svoj povratak u Savet kojeg je i ranije bio deo.

"Dobro je što sam se vratio u Savet jer ću dobijati sve informacije. Meni je bitno da iskažem svoje mišljenje na pravi način. Takođe, Novak, Rafa i ja ćemo blisko sarađivati, o svemu ćemo pričati u istoj prostoriji", istakao je Švajcarac i nastavio:

"Podrazumeva se i da van terena ne smemo da se ponašamo kao amateri, da ne komuniciramo i da dođemo na sastanak i da ne znamo šta se dešava, a onda da donosimo neke odluke i da stvari pređu na lični nivo".

Federer je istakao da veruje da oni u samom vrhu tenisa zarađuju dovoljno novca i da bi upravo oni trebalo da se posvete igračima koji se nalaze na kraju "lanca ishrane".

"Kada sam osvojio prvi Grend slem u Australiji ne sećam se koliko sam novca dobio, možda oko 450.000 dolara, a sada pobednik dobija oko 3,6 miliona. Bilo je bitno da podignemo nagradni fond za pobednike kako bismo se 'suprotstavili' sportovima kao što su golf i neki drugi. Ta cifra je veoma brzo porasla, veoma drastično - što je odlično - ali je onda razlika između nagradnog fonda pobednika i gubitnika u prvom kolu postala ogromna. Na to moramo da se fokusiramo", jasan je treći teniser planete.

38-godišnjak iz Bazela zna i kome je novac najpotrebniji na teniskoj sceni.

"Verujem da bi čelendžer igrači i verovatno i gubitnici u kvalifikacijama (na slemovima) trebalo da dobijaju više. Rast nagradnog fonda ne bi trebalo da bude prisutan na vrhu, tu smo već dostigli zavidan nivo", zaključio je Rodžer.

U međuvremenu Federere se plasirao u osminu finala US opena pobedom nad Evansom i zakazao duel sa boljim iz okršaja između Gofana i Karenja Buste.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.