Нови притисци на Србију након избора на КиМ

Предсједник Српске напредне странке /СНС/ Александар Вучић рекао да је да очекује да послије избора на Косову порасту међународни притисци, те поручио да странци, док је он жив, неће састављати владу у Србији.

Србија 01.09.2019 | 13:45
Нови притисци на Србију након избора на КиМ
Вучић је на отвореном дијелу сједнице Главног одбора странке у хали "Пинки" у Земуну рекао да ће бити тражено да Србија призна независност самопроглашеног Косова без компромиса, да Албанци добију све, а Срби ништа, али да се то неће десити све док је он предсједник.

"Притисци ће бити језиви и преко унутрашњег фактора и преко медија, биће измишљања свакојаких тема, као што су и пре измишљали", рекао је Вучић.

Он је позвао Српску листу да учествује на изборима на Косову и Метохији 6. октобра и истакао да ће бити тешки избори, али да очекује убједљиву побједу.

"Иако ће имати најтежу кампању, јер не постоје начини на који се албански портали, Квинта, нису укључили да Српска листа изгуби од њихових миљеника", рекао је Вучић.

Вучић је поручио да ће, док је он жив, у Србији само народ одлучивати ко ће бити на власти и да неће бити никакве техничке владе, коју предлажу поједини представници опозиције, већ само народне, нити ће странци одређивати ко ће да влада у Србији.

"Када од народа добијете поверење онда можете да владате. Без народа на власт, лопуже, не можете! Колико гласова Чедомире имаш? Колико Обрадовићу имаш? Нема власти без избора. Ако ти народ да глас, онда можеш на власт", рекао је Вучић.

Он је истакао да је то једногласно подржало и Предсједништво странке уочи сједнице Главног одбора.

"Ви, странци сте добродошли, драги сте нам гости, а да срушите Србију, да влада онај који нема народно поверење - сиктер! Нема ништа од тога. Србија ће да чува своју слободу, независност и сувернеитет", поручио је Вучић.

Он је најавио да ће на централној изборној листи СНС-а бити промијењено више од 50 одсто људи и да ће остати они који су се показали борбеношћу, а они који нису више неће бити на листи.

Вучић је најавио и да ће, уколико СНС добије повјерење грађана на наредним изборима, у влади бити 50 до 60 одсто нових министара "због нове енергије и ентузијазма".

"Хоћемо да покажемо да нисмо срасли са фотељом и да нам није битно лично богаћење, већ да Србија иде напред", рекао је Вучић.

Он је најавио да ће се до прољећа 2020. године почети и са новим пројектима, као и наставак повећања плата, да ће пензионерима, осим повећања пензија, прије краја године бити обезбијеђена једнократна помоћ.

Вучић је најавио отварање радова на Моравском коридору кроз двије до три седмице.

У току је затворени дио сједнице Главног одбора СНС, којој присуствује 466 делегата и којој је претходила сједница Предсједништва странке, као и Извршог и Градског одбора Београд у проширеном саставу.

(СРНА)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Алфред

01.09.2019 12:32

Стандардна продаја магле народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дора.

02.09.2019 05:41

Никад се не одрећи Косова јел Косово је Србија.

Name

гуз

01.09.2019 12:40

Трагикомицно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Моке

01.09.2019 12:59

Ако не признају Косово као Дрзаву, засто онда Срби са Косова уцествују у изборима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

01.09.2019 14:32

Зато да се дрзи какав такав баланс. Позиција о косову се мијења драстицно. Земље поцлаце признање, ускоро це једна вазна велика дрзава до повуце признање, послије тога ниста неце бити исто. Е зато.

Name

Дзоо

01.09.2019 15:00

Боки@ пробуди се из сна то је прица за сендвицаре и крезубе гласаце. За оне који нису никад размисљали ста кад нестане сена него ста Бог дадне . Беда смо ми ајде економски него у мозак!!

Name

Дзоо

01.09.2019 13:24

Прица за полуписмене и крезубе !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

01.09.2019 15:34

Лакташенко у близи или не...питање је сад?

ОДГОВОРИТЕ