Novi pritisci na Srbiju nakon izbora na KiM

Predsjednik Srpske napredne stranke /SNS/ Aleksandar Vučić rekao da je da očekuje da poslije izbora na Kosovu porastu međunarodni pritisci, te poručio da stranci, dok je on živ, neće sastavljati vladu u Srbiji.

Srbija 01.09.2019 | 13:45
Novi pritisci na Srbiju nakon izbora na KiM
Vučić je na otvorenom dijelu sjednice Glavnog odbora stranke u hali "Pinki" u Zemunu rekao da će biti traženo da Srbija prizna nezavisnost samoproglašenog Kosova bez kompromisa, da Albanci dobiju sve, a Srbi ništa, ali da se to neće desiti sve dok je on predsjednik.

"Pritisci će biti jezivi i preko unutrašnjeg faktora i preko medija, biće izmišljanja svakojakih tema, kao što su i pre izmišljali", rekao je Vučić.

On je pozvao Srpsku listu da učestvuje na izborima na Kosovu i Metohiji 6. oktobra i istakao da će biti teški izbori, ali da očekuje ubjedljivu pobjedu.

"Iako će imati najtežu kampanju, jer ne postoje načini na koji se albanski portali, Kvinta, nisu uključili da Srpska lista izgubi od njihovih miljenika", rekao je Vučić.

Vučić je poručio da će, dok je on živ, u Srbiji samo narod odlučivati ko će biti na vlasti i da neće biti nikakve tehničke vlade, koju predlažu pojedini predstavnici opozicije, već samo narodne, niti će stranci određivati ko će da vlada u Srbiji.

"Kada od naroda dobijete poverenje onda možete da vladate. Bez naroda na vlast, lopuže, ne možete! Koliko glasova Čedomire imaš? Koliko Obradoviću imaš? Nema vlasti bez izbora. Ako ti narod da glas, onda možeš na vlast", rekao je Vučić.

On je istakao da je to jednoglasno podržalo i Predsjedništvo stranke uoči sjednice Glavnog odbora.

"Vi, stranci ste dobrodošli, dragi ste nam gosti, a da srušite Srbiju, da vlada onaj koji nema narodno poverenje - sikter! Nema ništa od toga. Srbija će da čuva svoju slobodu, nezavisnost i suverneitet", poručio je Vučić.

On je najavio da će na centralnoj izbornoj listi SNS-a biti promijenjeno više od 50 odsto ljudi i da će ostati oni koji su se pokazali borbenošću, a oni koji nisu više neće biti na listi.

Vučić je najavio i da će, ukoliko SNS dobije povjerenje građana na narednim izborima, u vladi biti 50 do 60 odsto novih ministara "zbog nove energije i entuzijazma".

"Hoćemo da pokažemo da nismo srasli sa foteljom i da nam nije bitno lično bogaćenje, već da Srbija ide napred", rekao je Vučić.

On je najavio da će se do proljeća 2020. godine početi i sa novim projektima, kao i nastavak povećanja plata, da će penzionerima, osim povećanja penzija, prije kraja godine biti obezbijeđena jednokratna pomoć.

Vučić je najavio otvaranje radova na Moravskom koridoru kroz dvije do tri sedmice.

U toku je zatvoreni dio sjednice Glavnog odbora SNS, kojoj prisustvuje 466 delegata i kojoj je prethodila sjednica Predsjedništva stranke, kao i Izvršog i Gradskog odbora Beograd u proširenom sastavu.

(SRNA)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Alfred

01.09.2019 12:32

Standardna prodaja magle narodu.

ODGOVORITE
Name

Dora.

02.09.2019 05:41

Nikad se ne odreći Kosova jel Kosovo je Srbija.

Name

guz

01.09.2019 12:40

Tragikomicno

ODGOVORITE
Name

Moke

01.09.2019 12:59

Ako ne priznaju Kosovo kao Drzavu, zasto onda Srbi sa Kosova ucestvuju u izborima

ODGOVORITE
Name

Boki

01.09.2019 14:32

Zato da se drzi kakav takav balans. Pozicija o kosovu se mijenja drasticno. Zemlje poclace priznanje, uskoro ce jedna vazna velika drzava do povuce priznanje, poslije toga nista nece biti isto. E zato.

Name

Dzoo

01.09.2019 15:00

Boki@ probudi se iz sna to je prica za sendvicare i krezube glasace. Za one koji nisu nikad razmisljali sta kad nestane sena nego sta Bog dadne . Beda smo mi ajde ekonomski nego u mozak!!

Name

Dzoo

01.09.2019 13:24

Prica za polupismene i krezube !!

ODGOVORITE
Name

Hm

01.09.2019 15:34

Laktašenko u blizi ili ne...pitanje je sad?

ODGOVORITE