Интервју - Волден: Партизан највећи клуб у каријери!

“За сада је све како треба у Београду. Оно што сам успео да видим до сада ми се јако свиђа. Још увек нисам испробао сву српску храну, али јела која сам пробао су заиста укусна”, каже нови плејмејкер црно-белих.

Кошарка 02.09.2019 | 10:13
Интервју - Волден: Партизан највећи клуб у каријери!
Стигао је прво Немања Гордић у Партизан, чекало се потом кога ће црно-бели још довести на позицији плеја и избор је пао на Корија Волдена овог лета.

Партизан би могао много да добије са Волденом. Дешава се често да напад зна да зариба, да нема отворених позиција, а да је кош јако потребан. Е у тим ситуацијама би Волден могао да буде више него драгоцен по Партизан. Јако је добар када сам себи прави ситуацију за шут, зна и да продре до коша.

Тешко је сврстати га и на позицију један, али и на два. Негде је између, може да игра обе позиције. Недостаје му мало креације да би био плеј у правом смислу те речи, мада је поправио доста игру у пик ен ролу. Дакле, игра подједнако на оба места у тиму.

Каже Волден у разговору за наш сајт - то ће бити до тренера Андрее Тринкијерија. Имаће Италијан велики задатак да Волдена убаци у систем црно-белих. Ако то буде успео, добиће велико оружје у нападу.

„У питању је веома паметан, интелигентан тренер. Срећан сам што ћу радити са њим, што ћу од њега учити. Знам да ће ми током сезоне помоћи да постанем бољи играч и да ће ме натерати да исправим неке грешке“, свестан је и реалан Волден на почетку разговора за МОЗЗАРТ Спорт.

Волден стиже у редове црно-белих као МВП израелског шампионата. Партизан му није било потребно посебно представљати.

„Чуо сам да је велики тим, велики клуб са дугом историјом. Знам да су навијачи нестварни, тако да једва чекам то да видим“, каже Волден.

Играч је који воли да игра у таквој атмосфери. Могли би Гробари и Волден евентуално да буду права комбинација.

„Наравно, наравно. Волим да се ’храним’ том атмосфером, волим позитивну енергију. То мени даје додатну мотивацију и снагу“.

Шта навијачи могу да очекују од Волдена ове сезоне?

„Могу да очекују играча који ће у свакој утакмици на терен истрчати спреман да да све од себе. Оставићу све што имам на
терену, једноставно, бићу најбољи што могу“.

Да кажемо да носиш поене у рукама, то ти је јача страна. Да ли ће их бити ове сезоне, да ли си спреман на то?

„Могу навијачи да очекују поене, али могу да очекују и да ћу играти јако, тимски. Волим да играм на прави начин, волим да дам све од себе и у одбрани. Мора се играти за тим“, истиче врло важну ставку Волден.

Да ли ћемо Волдена више гледати на позицији један или два?

„Не могу да кажем да преферирам било коју. Урадићу оно што тренер захтева од мене, оно што је тиму неопходно, бићу на тој
позицији. Могу да играм на оба места подједнако добро“, каже Волден.

Циљеви у АБА лиги и Еврокупу?

„Наравно, да их освојимо. Мој лични циљ је да као тим дамо све од себе, да се квалификујемо за плеј-оф и чак да дођемо до финала. Имамо тим који може доста ове сезоне“.

Партизан је највећи клуб до сада у твојој каријери? Ово је добра одскочна даска за нешто у будућности?

„Да, наравно. Партизан је дефинитивно највећи клуб у којем сам заиграо за сада. Одличан степеник на путу ка врху. Али сада сам спреман само да се фокусирам на ову сезону и на оно што ја могу да дам за Партизан“.

Шта радиш када не играш кошарку? Имаш ли неке хобије?

„Па углавном сам кући, са породицом, покушавам да се одморим. Много волим да читам и да истражујем“.

Стигао је Волден већ да проба нешто и од домаће кухиње…

„За сада је све како треба у Београду. Оно што сам успео да видим до сада ми се јако свиђа. Још увек нисам испробао сву српску храну, али јела која сам пробао су заиста укусна. Тако да могу да кажем да имам позитивно искуство за сада“, закључио је кошаркаш Партизана.

Од њега се много очекује ове сезоне. Могао би Волден да буде и кључни шраф у игри Партизана. Само да се добро уклопи...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар