Intervju - Volden: Partizan najveći klub u karijeri!

“Za sada je sve kako treba u Beogradu. Ono što sam uspeo da vidim do sada mi se jako sviđa. Još uvek nisam isprobao svu srpsku hranu, ali jela koja sam probao su zaista ukusna”, kaže novi plejmejker crno-belih.

Košarka 02.09.2019 | 10:13
Intervju - Volden: Partizan najveći klub u karijeri!
Stigao je prvo Nemanja Gordić u Partizan, čekalo se potom koga će crno-beli još dovesti na poziciji pleja i izbor je pao na Korija Voldena ovog leta.

Partizan bi mogao mnogo da dobije sa Voldenom. Dešava se često da napad zna da zariba, da nema otvorenih pozicija, a da je koš jako potreban. E u tim situacijama bi Volden mogao da bude više nego dragocen po Partizan. Jako je dobar kada sam sebi pravi situaciju za šut, zna i da prodre do koša.

Teško je svrstati ga i na poziciju jedan, ali i na dva. Negde je između, može da igra obe pozicije. Nedostaje mu malo kreacije da bi bio plej u pravom smislu te reči, mada je popravio dosta igru u pik en rolu. Dakle, igra podjednako na oba mesta u timu.

Kaže Volden u razgovoru za naš sajt - to će biti do trenera Andree Trinkijerija. Imaće Italijan veliki zadatak da Voldena ubaci u sistem crno-belih. Ako to bude uspeo, dobiće veliko oružje u napadu.

„U pitanju je veoma pametan, inteligentan trener. Srećan sam što ću raditi sa njim, što ću od njega učiti. Znam da će mi tokom sezone pomoći da postanem bolji igrač i da će me naterati da ispravim neke greške“, svestan je i realan Volden na početku razgovora za MOZZART Sport.

Volden stiže u redove crno-belih kao MVP izraelskog šampionata. Partizan mu nije bilo potrebno posebno predstavljati.

„Čuo sam da je veliki tim, veliki klub sa dugom istorijom. Znam da su navijači nestvarni, tako da jedva čekam to da vidim“, kaže Volden.

Igrač je koji voli da igra u takvoj atmosferi. Mogli bi Grobari i Volden eventualno da budu prava kombinacija.

„Naravno, naravno. Volim da se ’hranim’ tom atmosferom, volim pozitivnu energiju. To meni daje dodatnu motivaciju i snagu“.

Šta navijači mogu da očekuju od Voldena ove sezone?

„Mogu da očekuju igrača koji će u svakoj utakmici na teren istrčati spreman da da sve od sebe. Ostaviću sve što imam na
terenu, jednostavno, biću najbolji što mogu“.

Da kažemo da nosiš poene u rukama, to ti je jača strana. Da li će ih biti ove sezone, da li si spreman na to?

„Mogu navijači da očekuju poene, ali mogu da očekuju i da ću igrati jako, timski. Volim da igram na pravi način, volim da dam sve od sebe i u odbrani. Mora se igrati za tim“, ističe vrlo važnu stavku Volden.

Da li ćemo Voldena više gledati na poziciji jedan ili dva?

„Ne mogu da kažem da preferiram bilo koju. Uradiću ono što trener zahteva od mene, ono što je timu neophodno, biću na toj
poziciji. Mogu da igram na oba mesta podjednako dobro“, kaže Volden.

Ciljevi u ABA ligi i Evrokupu?

„Naravno, da ih osvojimo. Moj lični cilj je da kao tim damo sve od sebe, da se kvalifikujemo za plej-of i čak da dođemo do finala. Imamo tim koji može dosta ove sezone“.

Partizan je najveći klub do sada u tvojoj karijeri? Ovo je dobra odskočna daska za nešto u budućnosti?

„Da, naravno. Partizan je definitivno najveći klub u kojem sam zaigrao za sada. Odličan stepenik na putu ka vrhu. Ali sada sam spreman samo da se fokusiram na ovu sezonu i na ono što ja mogu da dam za Partizan“.

Šta radiš kada ne igraš košarku? Imaš li neke hobije?

„Pa uglavnom sam kući, sa porodicom, pokušavam da se odmorim. Mnogo volim da čitam i da istražujem“.

Stigao je Volden već da proba nešto i od domaće kuhinje…

„Za sada je sve kako treba u Beogradu. Ono što sam uspeo da vidim do sada mi se jako sviđa. Još uvek nisam isprobao svu srpsku hranu, ali jela koja sam probao su zaista ukusna. Tako da mogu da kažem da imam pozitivno iskustvo za sada“, zaključio je košarkaš Partizana.

Od njega se mnogo očekuje ove sezone. Mogao bi Volden da bude i ključni šraf u igri Partizana. Samo da se dobro uklopi...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar