Кога брига за ГС: Федереру близу 100.000.000 годишње!

Легендарни Швајцарац је и ове године далеко најплаћенији тенисер света када се наградама са турнира придодају и остали приходи.

Тенис 01.09.2019 | 20:02
Кога брига за ГС: Федереру близу 100.000.000 годишње!
Можда Роџер Федерер у претходних 12 месеци није освојио ниједан грен слем, али је његов финансијски салдо добрано увећан. Како истиче реномирани Форбс, освајач 20 турнира "велике четворке" је у периоду од 1. јуна 2018. до краја маја ове године зарадио невероватних 93,4 милиона долара! У ту бројку уврштене су зараде на турнирима, маркетиншки уговори са бројним глобалним компанијама и накнаде за наступ на различитим такмичењима.

Федерер је у претходној години направио велику промену у свом маркетиншком тиму, пошто је после пуне две деценије раскинуо сарадњу са произвођачем опреме "Најки". Швајцарац је прешао у редове "Уникла" и потписао десетогодишњи уговор, а јапанска компанија очигледно верује да би и по завршетку Федерерове дуге каријере могао да направи добру зараду.



Освајачи 53 од последња 63 грен слема ће већ на актуеном УС Опену имати прилику да додатно увећају своју зараду.
Ово је Федереру 14. узастопна година у којој је зарадио највише од свих играча са АТП тура, а на другом месту иза њега је Новак Ђоковић. Најбољи тенисер света је већ дуго суверен на оној најважнијој листи, али добро стоји и на овој Форбсовој. Колико је Федерерова зарада заправо нестварна у поређењу са остатком тениског света, говори и податак да је Ђоковић - иначе освајач четири од последњих пет грен слемова - у истом периоду зарадио око 50 милиона долара.

Форбс процењује да је Ђоковић од "ван-теренских" активности инкасирао 30 милиона долара. У његовом спонзорском пулу налазе се реномиране компаније као што су "Лакост", "Хед", "Асикс", "Сеико" и друге. Вреди напоменути и да је Форбс прорачунао да су "велика тројка" светског тениса Федерер, Ђоковић и Рафаел Надал током својих каријера само од спонзора укупно зарадили 1,2 милијарде долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар