Koga briga za GS: Federeru blizu 100.000.000 godišnje!

Legendarni Švajcarac je i ove godine daleko najplaćeniji teniser sveta kada se nagradama sa turnira pridodaju i ostali prihodi.

Tenis 01.09.2019 | 20:02
Koga briga za GS: Federeru blizu 100.000.000 godišnje!
Možda Rodžer Federer u prethodnih 12 meseci nije osvojio nijedan gren slem, ali je njegov finansijski saldo dobrano uvećan. Kako ističe renomirani Forbs, osvajač 20 turnira "velike četvorke" je u periodu od 1. juna 2018. do kraja maja ove godine zaradio neverovatnih 93,4 miliona dolara! U tu brojku uvrštene su zarade na turnirima, marketinški ugovori sa brojnim globalnim kompanijama i naknade za nastup na različitim takmičenjima.

Federer je u prethodnoj godini napravio veliku promenu u svom marketinškom timu, pošto je posle pune dve decenije raskinuo saradnju sa proizvođačem opreme "Najki". Švajcarac je prešao u redove "Unikla" i potpisao desetogodišnji ugovor, a japanska kompanija očigledno veruje da bi i po završetku Federerove duge karijere mogao da napravi dobru zaradu.



Osvajači 53 od poslednja 63 gren slema će već na aktuenom US Openu imati priliku da dodatno uvećaju svoju zaradu.
Ovo je Federeru 14. uzastopna godina u kojoj je zaradio najviše od svih igrača sa ATP tura, a na drugom mestu iza njega je Novak Đoković. Najbolji teniser sveta je već dugo suveren na onoj najvažnijoj listi, ali dobro stoji i na ovoj Forbsovoj. Koliko je Federerova zarada zapravo nestvarna u poređenju sa ostatkom teniskog sveta, govori i podatak da je Đoković - inače osvajač četiri od poslednjih pet gren slemova - u istom periodu zaradio oko 50 miliona dolara.

Forbs procenjuje da je Đoković od "van-terenskih" aktivnosti inkasirao 30 miliona dolara. U njegovom sponzorskom pulu nalaze se renomirane kompanije kao što su "Lakost", "Hed", "Asiks", "Seiko" i druge. Vredi napomenuti i da je Forbs proračunao da su "velika trojka" svetskog tenisa Federer, Đoković i Rafael Nadal tokom svojih karijera samo od sponzora ukupno zaradili 1,2 milijarde dolara.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar