ЕХФ куп: Борац није издржао у ужареном Пиреју!

Борац без четворице појачања држао се 45 минута против Олимпијакоса, који је до краја стигао до убједљиве побједе у првом мечу првог кола ЕХФ купа.

Остали спортови 01.09.2019 | 12:00
ЕХФ куп: Борац није издржао у ужареном Пиреју!
Бањалучки Борац отворио је нову сезону европским окршајем против грчког Олимпијакоса.

Нажалост, није добро кренуло, али тешко је било и очекивати да црвено-плави без четворице појачања могу до доброг резултата у Пиреју.

Олимпијакос је славио са 30:21 и имаће велику предност у реваншу првог кола ЕХФ купа који се игра за седам дана у Бањалуци.

Борац се држао до половине другог полувремена када је био на "минус пет", али два везана промашена седмерца у само једној минути дала су вјетар у леђа домаћим рукометашима који су у натсавку искористили умор противника да дођу на коначних девет голова разлике.

Жалиће играчи Борца због свега што се дешавало у протекла два дана, јер су на терену показали да могу да се боре и против објективно јачег и бројнијег противника, а не треба заборавити да су неки од њих још тинејџери.

Борили су се рукометаши Борца вукли један по један већину меча, па послије Дакића који је држао екипу у игри током првог полувремена, Ђурђевић је бљеснуо на крају првог полувремена и везаним головима смањио на само један заостатка пред одлазак на одмор, да би Ћелић са три гола у другом полувремену још једном ставио до знања да предаје нема.

Не треба заборавити ни борбу оних најмлађих, попут Лукића и Кнежевића, међутим, испред себе су имали комплетну екипу Олимпијакоса коју је тренер Заравинас константно ротирао.

Карватски се разиграо у другом полувремену и показао зашто је једно од најозбиљнијих појачања Олимпијакоса овог љета, у Саникисовим брзим одлукама и додавањима, видјело се бундеслигашко искуство, а Цирас оправдао епитет најбољег десног крила у Грчкој и награду која ће му бити уручена наредне седмице.

Све се поклопило Олимпијакосу до краја меча, али можда и прије њега, јер послије велике борбе Борчевих играча и неколицине Олимпијакосових који су оставили много слабији утисак него што се очекивало, остаће питање "Шта би било да су сви играчи могли да настуопе?"

На крају, Грке је до убједјивог тријумфа водио Цирас са осам голова, а Карватски је постигао шест, док су четворица играча постигли по три гола.

На другој страни, Дакић је постигао осам, Ђурђевић седам голова, док је Ћелић уписао три поготка.

Иyвор> мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар