EHF kup: Borac nije izdržao u užarenom Pireju!

Borac bez četvorice pojačanja držao se 45 minuta protiv Olimpijakosa, koji je do kraja stigao do ubjedljive pobjede u prvom meču prvog kola EHF kupa.

Ostali sportovi 01.09.2019 | 12:00
EHF kup: Borac nije izdržao u užarenom Pireju!
Banjalučki Borac otvorio je novu sezonu evropskim okršajem protiv grčkog Olimpijakosa.

Nažalost, nije dobro krenulo, ali teško je bilo i očekivati da crveno-plavi bez četvorice pojačanja mogu do dobrog rezultata u Pireju.

Olimpijakos je slavio sa 30:21 i imaće veliku prednost u revanšu prvog kola EHF kupa koji se igra za sedam dana u Banjaluci.

Borac se držao do polovine drugog poluvremena kada je bio na "minus pet", ali dva vezana promašena sedmerca u samo jednoj minuti dala su vjetar u leđa domaćim rukometašima koji su u natsavku iskoristili umor protivnika da dođu na konačnih devet golova razlike.

Žaliće igrači Borca zbog svega što se dešavalo u protekla dva dana, jer su na terenu pokazali da mogu da se bore i protiv objektivno jačeg i brojnijeg protivnika, a ne treba zaboraviti da su neki od njih još tinejdžeri.

Borili su se rukometaši Borca vukli jedan po jedan većinu meča, pa poslije Dakića koji je držao ekipu u igri tokom prvog poluvremena, Đurđević je bljesnuo na kraju prvog poluvremena i vezanim golovima smanjio na samo jedan zaostatka pred odlazak na odmor, da bi Ćelić sa tri gola u drugom poluvremenu još jednom stavio do znanja da predaje nema.

Ne treba zaboraviti ni borbu onih najmlađih, poput Lukića i Kneževića, međutim, ispred sebe su imali kompletnu ekipu Olimpijakosa koju je trener Zaravinas konstantno rotirao.

Karvatski se razigrao u drugom poluvremenu i pokazao zašto je jedno od najozbiljnijih pojačanja Olimpijakosa ovog ljeta, u Sanikisovim brzim odlukama i dodavanjima, vidjelo se bundesligaško iskustvo, a Ciras opravdao epitet najboljeg desnog krila u Grčkoj i nagradu koja će mu biti uručena naredne sedmice.

Sve se poklopilo Olimpijakosu do kraja meča, ali možda i prije njega, jer poslije velike borbe Borčevih igrača i nekolicine Olimpijakosovih koji su ostavili mnogo slabiji utisak nego što se očekivalo, ostaće pitanje "Šta bi bilo da su svi igrači mogli da nastuope?"

Na kraju, Grke je do ubjedjivog trijumfa vodio Ciras sa osam golova, a Karvatski je postigao šest, dok su četvorica igrača postigli po tri gola.

Na drugoj strani, Dakić je postigao osam, Đurđević sedam golova, dok je Ćelić upisao tri pogotka.

Iyvor> mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar