Америка увела нове трговинске тарифе Кинезима

- САД увеле су нове тарифе на кинеску робу у вриједности 112 милијарди долара, што је још једно заоштравање трговинског рата између двије највеће економије на свијету.

Свијет 01.09.2019 | 09:36
Америка увела нове трговинске тарифе Кинезима
Нове тарифе представљају прву фазу најновијег плана америчког предсједника Доналда Трампа да до краја године уведе царину од 15 одсто на робу из Кине у вриједности од 300 милијарди долара.

Пекинг је као одговор увео тарифе на америчку сирову нафту.

Уколико се у потпуности примијени Трампов програм, то ће значити да ће цјелокупан увоз кинеске робе, вриједности од око 550 милијарди долара, бити додатно опорезован.

Вашингтон је до сада увео царину на кинеску робу у вриједности од 250 милијарди долара да би присилио Пекинг да промијени политику у вези са интелектуалним власништвом, индустријским субвенцијама, приступом тржишту и трансфером технологија.

Аналитичари су сагласни да оно што је у почетку био спор око наводне некоректне кинеске трговинске праксе сада постаје геополитичка борба за моћ, наводи Би-Би-Си.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

велико постење

01.09.2019 08:11

Саца бити повуци потегни коце кога насамарит амер ко кикирез сваком пријети а сада кинезима стали напут сацесе опаметит кинеза има највисе има америма дасе тресу гаце

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ха-ха

01.09.2019 09:35

Ма нема зиме Кинезима ДОДИК их подржава.

ОДГОВОРИТЕ