ЕП: Максимала, одмор, Румунија!

Женска сениорска репрезентација Србије у недељу игра меч осмине финала Европског првенства.

Остали спортови 31.08.2019 | 23:15
ЕП: Максимала, одмор, Румунија!
Други слободан дан троше изабранице Зорана Терзића. Женска сениорска репрезентација Србије, актуелни првак Европе, забележила је пет победа и као првопласирана завршила такмичење у А групи Европског првенства 2019. у Анкари. Наредни сусрет Српкиње ће играти у недељу, 1. септембра у осмини финала против Румуније, од 16.00 часова по средњоевропском времену, уз директне преносе на РТС и ТВ Арена Спорт.

Победник тог меча између Србије и Румуније играће у четвртфиналу против бољег из дуела Азербејџан – Бугарска. У Анкари ће још у осмини финала играти Турска и Хрватска, и даље укрштају са победником меча Холандија – Грчка.

У Б и Д групи је дошло до промене парова, с обзиром на то да је Пољска другопласирана у Б групи, а Словачка трећепласирана у Д групи. Пропозиције такмичења не дозвољавају да организатори играју међусобно у осмини финала, па ће Италијанке из Лођа отпутовати у Братиславу, а у супротном правцу ће Немице.

Све селекције организатори (Турска, Пољска, Мађарска и Словачка) уколико се пласирају у осмину финала играће код куће, без обзира на позицију коју су заузели.

Четвртфинални мечеви ће се одиграти у Турској и Пољској, с тим да ће победници осмине финала из Мађарске отпутовати у Турску, а из Словачке у Пољску. Полуфиналне утакмице, као и меч за треће место и финале, одиграће се у Анкари, у Турској.

Успеси

Сениорке Србије (Југославије, Србије и Црне Горе) играле су на 18 од до сада 30 одиграних шампионата и освојиле пет медаља: две златне (2011. у Београду и 2017. у Бакуу), једну сребрну (2007. у Луксембургу) и две бронзане (1951. у Паризу и 2015. у Ротердаму).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар