EP: Maksimala, odmor, Rumunija!

Ženska seniorska reprezentacija Srbije u nedelju igra meč osmine finala Evropskog prvenstva.

Ostali sportovi 31.08.2019 | 23:15
EP: Maksimala, odmor, Rumunija!
Drugi slobodan dan troše izabranice Zorana Terzića. Ženska seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni prvak Evrope, zabeležila je pet pobeda i kao prvoplasirana završila takmičenje u A grupi Evropskog prvenstva 2019. u Ankari. Naredni susret Srpkinje će igrati u nedelju, 1. septembra u osmini finala protiv Rumunije, od 16.00 časova po srednjoevropskom vremenu, uz direktne prenose na RTS i TV Arena Sport.

Pobednik tog meča između Srbije i Rumunije igraće u četvrtfinalu protiv boljeg iz duela Azerbejdžan – Bugarska. U Ankari će još u osmini finala igrati Turska i Hrvatska, i dalje ukrštaju sa pobednikom meča Holandija – Grčka.

U B i D grupi je došlo do promene parova, s obzirom na to da je Poljska drugoplasirana u B grupi, a Slovačka trećeplasirana u D grupi. Propozicije takmičenja ne dozvoljavaju da organizatori igraju međusobno u osmini finala, pa će Italijanke iz Lođa otputovati u Bratislavu, a u suprotnom pravcu će Nemice.

Sve selekcije organizatori (Turska, Poljska, Mađarska i Slovačka) ukoliko se plasiraju u osminu finala igraće kod kuće, bez obzira na poziciju koju su zauzeli.

Četvrtfinalni mečevi će se odigrati u Turskoj i Poljskoj, s tim da će pobednici osmine finala iz Mađarske otputovati u Tursku, a iz Slovačke u Poljsku. Polufinalne utakmice, kao i meč za treće mesto i finale, odigraće se u Ankari, u Turskoj.

Uspesi

Seniorke Srbije (Jugoslavije, Srbije i Crne Gore) igrale su na 18 od do sada 30 odigranih šampionata i osvojile pet medalja: dve zlatne (2011. u Beogradu i 2017. u Bakuu), jednu srebrnu (2007. u Luksemburgu) i dve bronzane (1951. u Parizu i 2015. u Roterdamu).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar