УСО: Ђоковић лако са Кудлом, на реду је Вавринка!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у осмину финала последњег Гренд слем турнира сезоне.  Раме мање боли, Ђоковићу одмах лакше - Новак у осмини финала УС Опена.  Тамо га чека Стан Вавринка.

Тенис 31.08.2019 | 09:35
УСО: Ђоковић лако са Кудлом, на реду је Вавринка!
Новак поново максималан, на реду су озбиљни ривали - Вавринка, па Медведев... Најбољи тенисер света пласирао се у осмину финала УС опена без изгубљеног сета. Такође је задовољан стањем повређеног левог рамена.

Када му раме не прави проблем, онда - нема проблема.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић лако се пласирао у осмину финала УС Опена. Новак је после нешто више од два сата игре савладао домаћег тенисера Дениса Кудлу са 3:0 (6:3, 6:4, 6:2).

Новак је против Американца био веома сигуран, није дозволио изненађење и тако је завршио посао у трећој рунди уочи које је било велике забринутости због повреде рамена. Али, испоставило се да је раме данас "слушало" и није мучило Ђоковића.

А, када је тако, онда се све то пренело и на терен па смо гледали инспирисаног Ђоковића.

"Скоро да није било бола. Мало је болело, али сам заиста задовољан стањем рамена у овом тренутку", рекао је Ђоковић после меча и тако многим навијачима скинуо камен са срца.

Наредни меч Ђоковић игра против Стена Вавринке у осмини финала УС Опена. Биће то њихов 25. дуел, Србин има 19 победа, али последњи њихов меч добио је Швајцарац управо у Њујорку и то у финалу 2016. године.

Што се тиче самог меча против Кудле, Новак је темпирао ударце и ритам игре, успео је током првог и другог сета да по једном одузме сервис Американцу, а потом и у последњем сету да то учини два пута што је било довољно за пролазак у наредну рунду такмичења.

Ђоковић је на терену деловао сигурно, није деловало да има било каквих проблема, што може да буде добар знак уочи друге недеље такмичења на теренима у Њујорку.Углавном, можемо да кажемо да ће то бити централна тема око Ђоковића на овом турниру.

Ако раме буде било како треба, можемо очекивати да наш тенисер иде до краја у Њујорку. Онако како смо и навикли.

После три одиграна меча и укупно девет сетова, Новак Ђоковић "неокрњен" наставља пут ка одбрани трона на Отвореном првенству САД.

Американац Денис Кудла (111. на АТП листи) у ноћи између петка и суботе је доживео судбину Шпанца Карбаљеса Баене и Аргентинца Лондера.

Ђоковић - Кудла 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)!

Новак је у сва три сета рано долазио до брејка и успевао да сачува ту предност, у трећем сету и да је повећа. Али, исто тако је имао неколико благих искушења.

При вођству од 4:2 у првом, односно 4:3 у другом сету, противник је имао по две шансе да му одузме сервис, али први рекет света био је тада на висини задатка.

У осмини финала састаће се са старим ривалом, Швајцарцем Стеном Вавринком, који је такође у три сета био бољи од Италијана Лоренција, међутим, уз далеко више узбуђења - 6:4, 7:6 (11:9), 7:6 (7:4).

Ноле у међусобним дуелима води чак 19:5.

Меч у недељу биће њихов први након три године, када је на истом месту Вавринка добио финале УС опена резултатом 3:1. Швајцарац је од тада имао много проблема са повредама и генерално није успео да се врати на некадашњи ниво, али је јасно да ће он бити Новаков најозбиљнији противник од почетка турнира.

Ако буде успешан и на следећој препреци, у четвртфиналу би Ђоковић чекао победника меча Данил Медведев (5) - Доминик Кепфер (118). Било би право чудо да то не буде Медведев, који је Новака недавно савладао у полуфиналу Синсинатија.

Што је најважније за нашег аса, мистериозна повреда левог рамена, на коју се жалио нарочито после окршаја са Лондером, претходне ноћи му је тек минимално сметала.

"Скоро да је било безболно. Мало сам осећао то раме, али сам задовољан како је све прошло. Било је много боље него пре два дана, видећемо како ћу се осећати сутра", изјавио је најбољи тенисер света.

Он је у четвртак узео дан одмора и много времена провео на терапијама, али о појединостима повреде није желео да прича.

"Опростите, али ценио бих ако не бисте инсистирали на детаљној причи о томе. Молим вас да ме разумете. За мене је благослов што сам данас могао без проблема да играм, јер је пре два дана било потпуно супротно. Урадио сам много тога да бих довео себе у оптимално стање".

Ђоковић је после 125 минута игре победио Американца Дениса Кудлу, 6:3, 6:4, 6:2 и тако заказао сусрет са старим ривалом, Швајцарцем Станом Вавринком.

Као и на Вимблдону на старту турнира, тако је било и у Њујорку, Новак је против Американца био веома сигуран, није дозволио изненађење и тако је завршио посао у трећој рунди уочи које је било велике забринутости због повреде рамена.

Ипак, Ђоковић је на терену деловао сигурно, није деловало да има било каквих проблема, што може да буде добар знак уочи друге недеље такмичења на теренима у Флашинг медоузу.

Многи су се у Њујорку питали да ли ће светски број један изаћи на терен, посебно јер је тренинг одлагао три пута, али када се коначно појавио, негде око 19.43 по локалном времену, био је то добар знак.

После 45 минута рада, током којег је деловало да је све у реду, имао је краћу паузу, али у меч са Кудлом очигледно је ушао веома добро загрејан, што се касније показало и на терену.

Одлично је кренуо, већ у четвртом гему успео је да начини брејк и поведе са 3:1. Бекхенд је био прилично добар, сервис сигуран, па је Новак брзо стигао и до почетног сета.

Ни у другом слика није била другачија. Ђоковић се за све питао, деловао је веома сигурно и у петом гему је начинио брејк за 3:2. Потврдио је брејк да би у осмом гему спасао брејк лопту, а онда у десетом гему сигурно одсервирао за великих 2:0 у сетовима.

Већ тада је свима на стадиону било јасно да Кудла нема шанси. Новак није попуштао, напротив, додао је гас са жељом да се што је могуће краће задржи на терену и то му је успело.

Брејк предности у трећем сету стекао је одмах на почетку, потом га је потврдио за 2:0.

НИшта није могао Американац, Ђоковић је у седмом гему још једном начинио брејк а потом одсервирао за победу и пласман међу 16 најбољих у Њујорку.

Извор: моззартспорт/мондо.рс/Б92

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар