USO: Đoković lako sa Kudlom, na redu je Vavrinka!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala poslednjeg Grend slem turnira sezone.  Rame manje boli, Đokoviću odmah lakše - Novak u osmini finala US Opena.  Tamo ga čeka Stan Vavrinka.

Tenis 31.08.2019 | 09:35
USO: Đoković lako sa Kudlom, na redu je Vavrinka!
Novak ponovo maksimalan, na redu su ozbiljni rivali - Vavrinka, pa Medvedev... Najbolji teniser sveta plasirao se u osminu finala US opena bez izgubljenog seta. Takođe je zadovoljan stanjem povređenog levog ramena.

Kada mu rame ne pravi problem, onda - nema problema.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako se plasirao u osminu finala US Opena. Novak je posle nešto više od dva sata igre savladao domaćeg tenisera Denisa Kudlu sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:2).

Novak je protiv Amerikanca bio veoma siguran, nije dozvolio iznenađenje i tako je završio posao u trećoj rundi uoči koje je bilo velike zabrinutosti zbog povrede ramena. Ali, ispostavilo se da je rame danas "slušalo" i nije mučilo Đokovića.

A, kada je tako, onda se sve to prenelo i na teren pa smo gledali inspirisanog Đokovića.

"Skoro da nije bilo bola. Malo je bolelo, ali sam zaista zadovoljan stanjem ramena u ovom trenutku", rekao je Đoković posle meča i tako mnogim navijačima skinuo kamen sa srca.

Naredni meč Đoković igra protiv Stena Vavrinke u osmini finala US Opena. Biće to njihov 25. duel, Srbin ima 19 pobeda, ali poslednji njihov meč dobio je Švajcarac upravo u Njujorku i to u finalu 2016. godine.

Što se tiče samog meča protiv Kudle, Novak je tempirao udarce i ritam igre, uspeo je tokom prvog i drugog seta da po jednom oduzme servis Amerikancu, a potom i u poslednjem setu da to učini dva puta što je bilo dovoljno za prolazak u narednu rundu takmičenja.

Đoković je na terenu delovao sigurno, nije delovalo da ima bilo kakvih problema, što može da bude dobar znak uoči druge nedelje takmičenja na terenima u Njujorku.Uglavnom, možemo da kažemo da će to biti centralna tema oko Đokovića na ovom turniru.

Ako rame bude bilo kako treba, možemo očekivati da naš teniser ide do kraja u Njujorku. Onako kako smo i navikli.

Posle tri odigrana meča i ukupno devet setova, Novak Đoković "neokrnjen" nastavlja put ka odbrani trona na Otvorenom prvenstvu SAD.

Amerikanac Denis Kudla (111. na ATP listi) u noći između petka i subote je doživeo sudbinu Španca Karbaljesa Baene i Argentinca Londera.

Đoković - Kudla 3:0 (6:3, 6:4, 6:2)!

Novak je u sva tri seta rano dolazio do brejka i uspevao da sačuva tu prednost, u trećem setu i da je poveća. Ali, isto tako je imao nekoliko blagih iskušenja.

Pri vođstvu od 4:2 u prvom, odnosno 4:3 u drugom setu, protivnik je imao po dve šanse da mu oduzme servis, ali prvi reket sveta bio je tada na visini zadatka.

U osmini finala sastaće se sa starim rivalom, Švajcarcem Stenom Vavrinkom, koji je takođe u tri seta bio bolji od Italijana Lorencija, međutim, uz daleko više uzbuđenja - 6:4, 7:6 (11:9), 7:6 (7:4).

Nole u međusobnim duelima vodi čak 19:5.

Meč u nedelju biće njihov prvi nakon tri godine, kada je na istom mestu Vavrinka dobio finale US opena rezultatom 3:1. Švajcarac je od tada imao mnogo problema sa povredama i generalno nije uspeo da se vrati na nekadašnji nivo, ali je jasno da će on biti Novakov najozbiljniji protivnik od početka turnira.

Ako bude uspešan i na sledećoj prepreci, u četvrtfinalu bi Đoković čekao pobednika meča Danil Medvedev (5) - Dominik Kepfer (118). Bilo bi pravo čudo da to ne bude Medvedev, koji je Novaka nedavno savladao u polufinalu Sinsinatija.

Što je najvažnije za našeg asa, misteriozna povreda levog ramena, na koju se žalio naročito posle okršaja sa Londerom, prethodne noći mu je tek minimalno smetala.

"Skoro da je bilo bezbolno. Malo sam osećao to rame, ali sam zadovoljan kako je sve prošlo. Bilo je mnogo bolje nego pre dva dana, videćemo kako ću se osećati sutra", izjavio je najbolji teniser sveta.

On je u četvrtak uzeo dan odmora i mnogo vremena proveo na terapijama, ali o pojedinostima povrede nije želeo da priča.

"Oprostite, ali cenio bih ako ne biste insistirali na detaljnoj priči o tome. Molim vas da me razumete. Za mene je blagoslov što sam danas mogao bez problema da igram, jer je pre dva dana bilo potpuno suprotno. Uradio sam mnogo toga da bih doveo sebe u optimalno stanje".

Đoković je posle 125 minuta igre pobedio Amerikanca Denisa Kudlu, 6:3, 6:4, 6:2 i tako zakazao susret sa starim rivalom, Švajcarcem Stanom Vavrinkom.

Kao i na Vimbldonu na startu turnira, tako je bilo i u Njujorku, Novak je protiv Amerikanca bio veoma siguran, nije dozvolio iznenađenje i tako je završio posao u trećoj rundi uoči koje je bilo velike zabrinutosti zbog povrede ramena.

Ipak, Đoković je na terenu delovao sigurno, nije delovalo da ima bilo kakvih problema, što može da bude dobar znak uoči druge nedelje takmičenja na terenima u Flašing medouzu.

Mnogi su se u Njujorku pitali da li će svetski broj jedan izaći na teren, posebno jer je trening odlagao tri puta, ali kada se konačno pojavio, negde oko 19.43 po lokalnom vremenu, bio je to dobar znak.

Posle 45 minuta rada, tokom kojeg je delovalo da je sve u redu, imao je kraću pauzu, ali u meč sa Kudlom očigledno je ušao veoma dobro zagrejan, što se kasnije pokazalo i na terenu.

Odlično je krenuo, već u četvrtom gemu uspeo je da načini brejk i povede sa 3:1. Bekhend je bio prilično dobar, servis siguran, pa je Novak brzo stigao i do početnog seta.

Ni u drugom slika nije bila drugačija. Đoković se za sve pitao, delovao je veoma sigurno i u petom gemu je načinio brejk za 3:2. Potvrdio je brejk da bi u osmom gemu spasao brejk loptu, a onda u desetom gemu sigurno odservirao za velikih 2:0 u setovima.

Već tada je svima na stadionu bilo jasno da Kudla nema šansi. Novak nije popuštao, naprotiv, dodao je gas sa željom da se što je moguće kraće zadrži na terenu i to mu je uspelo.

Brejk prednosti u trećem setu stekao je odmah na početku, potom ga je potvrdio za 2:0.

NIšta nije mogao Amerikanac, Đoković je u sedmom gemu još jednom načinio brejk a potom odservirao za pobedu i plasman među 16 najboljih u Njujorku.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs/B92

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar