ФРА: Може и без Нејмара, Мбапеа и Каванија!

Дао га Чупо, ПСЖ без грешке! Мец је био лак залогај, Свецима помогао и пенал који је реализовао Анхел Ди Марија - 0:2.  

Фудбал 30.08.2019 | 23:49
ФРА: Може и без Нејмара, Мбапеа и Каванија!
Нова рутинска победа ПСЖ-а. Пари Сен Жермен савладао је на гостовању екипу Меца са 2:0 (2:0), у првом мечу 4. кола француске Лиге 1.

Домаће је прво "начео" Анхел Ди Марија са беле тачке у 11. минуту, да би, испоставиће се, коначан резултат поставио Максим Чупо-Мотинг у 43. минуту.

"Свеци" су поново играли без Нејмара, а у тиму нису били ни Кавани, Мбапе, Дракслер и Ерера.

То није спречило госте да рутински дођу до трећег тријумфа у сезони.

Прво је Мамаду Фофана направио чист прекршај у свом шеснаестерцу, а успешни извођач најстроже казне био је Ди Марија, који је лопту послао у једну, а голмана у другу страну.

Други и последњи гол на мечу дело је Чупа-Мотинга, који је искористио центаршут Марка Вератија и главом савладао голмана Александра Укиђа.

Других 45 минута није било много садржајно, па је утакмица завршена резултатом 0:2.

Пари Сен Жермен није исти тим када су Нејмар, Килијан Мбапе и Единсон Кавани у тиму и када нису. Вечерас је Томас Тухел на гостовању Мецу морао без њих, али је џокер у виду Ерик Максим Чупо Мотинга одрадио посао, па су Свеци успешно одрадили гостовање и славили с 2:0 (2:0).

ПСЖ тренутно муку мучи са офанзивном линијом, јер су сва три главна нападача или повређена или су одсутни због неких других разлога. Томас Тухел тако је морао да се окрене фудбалеру чија је каријера пре пар година била на великој низбрдици, а он је свој посао одрадио, дао добар гол главом у 43. минуту и тако запечатио победу своје екипе.

Иначе, доста је ПСЖ-у помогла чињеница да је у 11. минуту досуђен пенал за њега. Тада је Анхел Ди Марија преузео одговорност, погодио и на прави начин отворио утакмицу.

Чупо Мотинг је голом само потврдио предност пред крај првог полувремена, па се дало наслутити да ће ПСЖ отићи у главни град Француске са три освојена бода.

Са ова три бода ПСЖ се подигао на прво место на табели. Свеци после четири утакмице има девет бодова и дели прву позицију са Реном, са тим што Рен има и утакмицу мање.

Везао је ПСЖ две победе, а пре тога је имао и пораз управо од Рена што се свакако може окарактерисати као лош почетак сезоне, међутим Тухелов састав се сада мало залетео и везао два тријумфа.

Видећемо како ће бити када се врате највеће звезде, а видећемо и да ли ће се све и вратити у састав Светаца.Ту пре свега мислимо на Нејмара.

Лига 1, четврто коло:

Мец – ПСЖ 0:2 (0:2)
(Ди Марија 11, Чупо-Мотинг 43)

Субота:

17.30 Лион – Бордо 
20.00 Анже – Дижон
20.00 Нант – Монпеље 
20.00 Ним – Брест
20.00 Тулуз – Амијен 

Недеља:

15.00 Ремс – Лил 
15.00 Рен – Ница
17.00 Стразбур – Монако
21.00 Марсеј – Сент Етјен

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар