FRA: Može i bez Nejmara, Mbapea i Kavanija!

Dao ga Čupo, PSŽ bez greške! Mec je bio lak zalogaj, Svecima pomogao i penal koji je realizovao Anhel Di Marija - 0:2.  

Fudbal 30.08.2019 | 23:49
FRA: Može i bez Nejmara, Mbapea i Kavanija!
Nova rutinska pobeda PSŽ-a. Pari Sen Žermen savladao je na gostovanju ekipu Meca sa 2:0 (2:0), u prvom meču 4. kola francuske Lige 1.

Domaće je prvo "načeo" Anhel Di Marija sa bele tačke u 11. minutu, da bi, ispostaviće se, konačan rezultat postavio Maksim Čupo-Moting u 43. minutu.

"Sveci" su ponovo igrali bez Nejmara, a u timu nisu bili ni Kavani, Mbape, Draksler i Erera.

To nije sprečilo goste da rutinski dođu do trećeg trijumfa u sezoni.

Prvo je Mamadu Fofana napravio čist prekršaj u svom šesnaestercu, a uspešni izvođač najstrože kazne bio je Di Marija, koji je loptu poslao u jednu, a golmana u drugu stranu.

Drugi i poslednji gol na meču delo je Čupa-Motinga, koji je iskoristio centaršut Marka Veratija i glavom savladao golmana Aleksandra Ukiđa.

Drugih 45 minuta nije bilo mnogo sadržajno, pa je utakmica završena rezultatom 0:2.

Pari Sen Žermen nije isti tim kada su Nejmar, Kilijan Mbape i Edinson Kavani u timu i kada nisu. Večeras je Tomas Tuhel na gostovanju Mecu morao bez njih, ali je džoker u vidu Erik Maksim Čupo Motinga odradio posao, pa su Sveci uspešno odradili gostovanje i slavili s 2:0 (2:0).

PSŽ trenutno muku muči sa ofanzivnom linijom, jer su sva tri glavna napadača ili povređena ili su odsutni zbog nekih drugih razloga. Tomas Tuhel tako je morao da se okrene fudbaleru čija je karijera pre par godina bila na velikoj nizbrdici, a on je svoj posao odradio, dao dobar gol glavom u 43. minutu i tako zapečatio pobedu svoje ekipe.

Inače, dosta je PSŽ-u pomogla činjenica da je u 11. minutu dosuđen penal za njega. Tada je Anhel Di Marija preuzeo odgovornost, pogodio i na pravi način otvorio utakmicu.

Čupo Moting je golom samo potvrdio prednost pred kraj prvog poluvremena, pa se dalo naslutiti da će PSŽ otići u glavni grad Francuske sa tri osvojena boda.

Sa ova tri boda PSŽ se podigao na prvo mesto na tabeli. Sveci posle četiri utakmice ima devet bodova i deli prvu poziciju sa Renom, sa tim što Ren ima i utakmicu manje.

Vezao je PSŽ dve pobede, a pre toga je imao i poraz upravo od Rena što se svakako može okarakterisati kao loš početak sezone, međutim Tuhelov sastav se sada malo zaleteo i vezao dva trijumfa.

Videćemo kako će biti kada se vrate najveće zvezde, a videćemo i da li će se sve i vratiti u sastav Svetaca.Tu pre svega mislimo na Nejmara.

Liga 1, četvrto kolo:

Mec – PSŽ 0:2 (0:2)
(Di Marija 11, Čupo-Moting 43)

Subota:

17.30 Lion – Bordo 
20.00 Anže – Dižon
20.00 Nant – Monpelje 
20.00 Nim – Brest
20.00 Tuluz – Amijen 

Nedelja:

15.00 Rems – Lil 
15.00 Ren – Nica
17.00 Strazbur – Monako
21.00 Marsej – Sent Etjen

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar