ИТА - Каква ноћ у Болоњи: Сви се поклонили Михајловићу!

Соријано га обрадовао у 90+3! Српски стручњак славио против СПАЛ-а – 1:0. Љубав навијача према Михајловићу, Болоња до победе у надокнади! Синиша Михајловић водио је Болоњу до победе у другом колу Серије А, у другом мечу по повратку на терен.  Миха и Болоња су ово заслужили - Прво славље! Дуго су се мучили играчи Болоње, промашили бројне прилике, могли сурово због тога бити кажњени, а онда су побједоносни гол постигли у трећем минуту надокнаде.  

Фудбал 30.08.2019 | 23:28
ИТА - Каква ноћ у Болоњи: Сви се поклонили Михајловићу!
Михајловић, који је недавно објавио да болује од леукемије, био је поново крај аут линије после изласка из болнице, овога пута на стадиону "Ренато Дал'Ара" у победи над СПАЛ-ом.

Болоња је успела да савлада СПАЛ голом Роберта Соријана у 94. минуту и донесе велико славље Михајловићу и навијачима.

Михајловић је дочекан аплаузима многобројних навијача Болоње који су пред почетак утакмице српског стручњака дочекали и скандирањем његовог имена.

Тренер Болоње се захвалио навијачима и затим се осврнуо на оно што највише воли да ради - вођење свог клуба.

Навијачи "црвено-плавих" су развили и транспарент на трибинама којим су Синиши поручили да су уз њега и да га подржавају.

Болоња је могла до вођства в ећ у 13. минуту, али је шут Матије Дестра био блокиран на путу до гола. Домаћин је наставио да напада у првом, а затим и у другом полувремену - али није могао до гола.

У 59. минуту судија је морао да гледа ВАР јер су играчи Болоње тражили пенал. Ипак, најстроже казне није било, а домаћин је наставио да напада.

Роберто Сориано и Никола Сансоне су пропустили по једну велику прилику до истека регуларних 90 минута. Почетком надокнаде кренуло је велико славље домаћин навијача, пошто је мрежу гостију затресао Сантандер.

Неколико тренутака касније његов гол је поништен, али је судбина одлучила да велики Синиша у овом мечу мора да тријумфује.

У 93. минуту Орсолини је фантастично центрирао, везиста Соријано је дочекао лопту на главу и сместио је у небрањену мрежу гостију за велико славље на стадиону "Ренато Дал'Ара".

Болоња у наредном колу гостује Бреши, док СПАЛ дочекује Лацио.

Каква ноћ у Болоњи. Било је много емоција, највише упућених једном човеку – Синиши Михајловићу. На крају је било и великог славља, јер је Роберто Сориано частио домаћу публику и српском тренера победонсним голом у трећем минуту судијске надоканде – 1:0.  

Иако је и даље под интензивним терапијама Синиша Михајловић је вечерас био на клупи Болоње. Баш као против Вероне. Када је изашао из свлачионице свих 25 хиљада људи на Ренато Дел Ари су га поздравили апалузом. У тренерци, и са капом на глави Синиша Михајловић је махао публици. Врло емотиван тренутак који су допунили и играчи СПАЛ-а аплаузима српском тренеру оболелом од леукемије.

Присуство Михајловића очигледно је додатно мотивисало домаће играче. Јесте победник одлучен у трећем минуту судијске надоканде, али је Болоња била бољи тим. Занимљиво је да је Роберто Соријано поред гола забележио и један невероватан промашај. После повратне лопте Орсолинија, био је сам на четири метара од гола. Сви су лопту видели у мрежи, али је Соријано шутирао преко гола.

Искупио се у правом тренутку. Један од последњих нападач Болоњепоново је ишао преко Оролинија. Овог пута Соријано је био много прецизнији.

Гол за Синишу Михајловића, за прво место на табели Болоње.

Овације на почетку меча за Синишу Михајловића, ерупција одушевљења због гола у 93. минуту.

Синиша Михајловић први пут појавио се на стадиону "Ренато Дал’Ара" у Болоњи, након што је саопштено да болује од леукемије, а навијачи његовог тима приредили су му спектакуларан дочек. 

Комплетан стадион аплаудирао му је пред почетак сусрета, а аплаузима су се придружили и фудбалери СПАЛ-а, који су били вечерашњи ривал Болоње.

У малом дербију регије Емилија Ромања, виђен је садржајан меч, са мноштвом прилика на обје стране, а Михајловићев тим до прве овосезонске побједе стигао је у трећем минуту надокнаде, голом Соријана.

БОЛОЊА - СПАЛ 1:0 (0:0)

Дуго се мучила Болоња, за коју је дебитовао је и Гари Медел.

Била је бољи ривал, Матија Дестро нашао се два пута у доброј ситуацији, затим и дефанзивац Такехиро Томијасу, посебно након прекида, али је мрежа гостију остала нетакнута у првом дијелу.

Покушао је пред крај првог полувремена и Рикардо Орсолини, али је био себичан. Иако је имао пар слободних саиграча, желио је да сам заврши акцију, те је шутирао директно у голмана гостију и добра шанса за вођство није искориштена.

Нестварно је шта су играчи СПАЛ-а успјели све да одбране, а Болоње да промаше.

Федерико Ди Франческо, некадашњи играч Болоње, могао је затим казнити све промашаје домаћих и шокирати навијаче на "Дал’Ари", али је из сјајне ситуације шутирао поред гола.

И у наставку су домаћи јуришали свим силама да постигну гол и пресинг се коначно исплатио у судијској надокнади.

Прво је Федерико Сантандер у 90. минуту успио да затресе мрежу СПАЛ-а, али нажалост по Михајловићев тим, Парагвајац је био у недозвољеној позицији, па није дуго потрајало славље домаћих навијача.

И када је изгледало да ће меч бити окончан без погодака, коначно је Соријано успио да погоди циљ и донесе велико славље навијачима, али и Синиши Михајловићу.

Заслужили су то...

СЕРИЈА А - 2. КОЛО:

Болоња - СПАЛ 1:0 (0:0)
/Соријано 90+3/

У суботу:

Милан - Бреша (18.00)
Јувентус - Наполи (20.45)

У недјељу:

Лацио - Рома (18.00)
Аталанта - Торино (20.45)
Каљари - Интер
Ђенова - Фиорентина
Леће - Хелас Верона
Сасуоло - Сампдорија
Удинезе - Парма

ТАБЕЛА: Болоња (+1) 4, Интер 3, Лацио 3, Наполи 3, Аталанта 3, Торино 3, Бреша 3, Јувентус 3, Удинезе 3, Ђенова 1, Рома 1, Хелас Верона 1, Фиорентина 0, Сасуоло 0, Каљари 0, Милан 0, Парма 0, СПАЛ (+1) 0, Сампдорија 0, Леће 0.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар