ITA - Kakva noć u Bolonji: Svi se poklonili Mihajloviću!

Sorijano ga obradovao u 90+3! Srpski stručnjak slavio protiv SPAL-a – 1:0. Ljubav navijača prema Mihajloviću, Bolonja do pobede u nadoknadi! Siniša Mihajlović vodio je Bolonju do pobede u drugom kolu Serije A, u drugom meču po povratku na teren.  Miha i Bolonja su ovo zaslužili - Prvo slavlje! Dugo su se mučili igrači Bolonje, promašili brojne prilike, mogli surovo zbog toga biti kažnjeni, a onda su pobjedonosni gol postigli u trećem minutu nadoknade.  

Fudbal 30.08.2019 | 23:28
ITA - Kakva noć u Bolonji: Svi se poklonili Mihajloviću!
Mihajlović, koji je nedavno objavio da boluje od leukemije, bio je ponovo kraj aut linije posle izlaska iz bolnice, ovoga puta na stadionu "Renato Dal'Ara" u pobedi nad SPAL-om.

Bolonja je uspela da savlada SPAL golom Roberta Sorijana u 94. minutu i donese veliko slavlje Mihajloviću i navijačima.

Mihajlović je dočekan aplauzima mnogobrojnih navijača Bolonje koji su pred početak utakmice srpskog stručnjaka dočekali i skandiranjem njegovog imena.

Trener Bolonje se zahvalio navijačima i zatim se osvrnuo na ono što najviše voli da radi - vođenje svog kluba.

Navijači "crveno-plavih" su razvili i transparent na tribinama kojim su Siniši poručili da su uz njega i da ga podržavaju.

Bolonja je mogla do vođstva v eć u 13. minutu, ali je šut Matije Destra bio blokiran na putu do gola. Domaćin je nastavio da napada u prvom, a zatim i u drugom poluvremenu - ali nije mogao do gola.

U 59. minutu sudija je morao da gleda VAR jer su igrači Bolonje tražili penal. Ipak, najstrože kazne nije bilo, a domaćin je nastavio da napada.

Roberto Soriano i Nikola Sansone su propustili po jednu veliku priliku do isteka regularnih 90 minuta. Početkom nadoknade krenulo je veliko slavlje domaćin navijača, pošto je mrežu gostiju zatresao Santander.

Nekoliko trenutaka kasnije njegov gol je poništen, ali je sudbina odlučila da veliki Siniša u ovom meču mora da trijumfuje.

U 93. minutu Orsolini je fantastično centrirao, vezista Sorijano je dočekao loptu na glavu i smestio je u nebranjenu mrežu gostiju za veliko slavlje na stadionu "Renato Dal'Ara".

Bolonja u narednom kolu gostuje Breši, dok SPAL dočekuje Lacio.

Kakva noć u Bolonji. Bilo je mnogo emocija, najviše upućenih jednom čoveku – Siniši Mihajloviću. Na kraju je bilo i velikog slavlja, jer je Roberto Soriano častio domaću publiku i srpskom trenera pobedonsnim golom u trećem minutu sudijske nadokande – 1:0.  

Iako je i dalje pod intenzivnim terapijama Siniša Mihajlović je večeras bio na klupi Bolonje. Baš kao protiv Verone. Kada je izašao iz svlačionice svih 25 hiljada ljudi na Renato Del Ari su ga pozdravili apaluzom. U trenerci, i sa kapom na glavi Siniša Mihajlović je mahao publici. Vrlo emotivan trenutak koji su dopunili i igrači SPAL-a aplauzima srpskom treneru obolelom od leukemije.

Prisustvo Mihajlovića očigledno je dodatno motivisalo domaće igrače. Jeste pobednik odlučen u trećem minutu sudijske nadokande, ali je Bolonja bila bolji tim. Zanimljivo je da je Roberto Sorijano pored gola zabeležio i jedan neverovatan promašaj. Posle povratne lopte Orsolinija, bio je sam na četiri metara od gola. Svi su loptu videli u mreži, ali je Sorijano šutirao preko gola.

Iskupio se u pravom trenutku. Jedan od poslednjih napadač Bolonjeponovo je išao preko Orolinija. Ovog puta Sorijano je bio mnogo precizniji.

Gol za Sinišu Mihajlovića, za prvo mesto na tabeli Bolonje.

Ovacije na početku meča za Sinišu Mihajlovića, erupcija oduševljenja zbog gola u 93. minutu.

Siniša Mihajlović prvi put pojavio se na stadionu "Renato Dal’Ara" u Bolonji, nakon što je saopšteno da boluje od leukemije, a navijači njegovog tima priredili su mu spektakularan doček. 

Kompletan stadion aplaudirao mu je pred početak susreta, a aplauzima su se pridružili i fudbaleri SPAL-a, koji su bili večerašnji rival Bolonje.

U malom derbiju regije Emilija Romanja, viđen je sadržajan meč, sa mnoštvom prilika na obje strane, a Mihajlovićev tim do prve ovosezonske pobjede stigao je u trećem minutu nadoknade, golom Sorijana.

BOLONJA - SPAL 1:0 (0:0)

Dugo se mučila Bolonja, za koju je debitovao je i Gari Medel.

Bila je bolji rival, Matija Destro našao se dva puta u dobroj situaciji, zatim i defanzivac Takehiro Tomijasu, posebno nakon prekida, ali je mreža gostiju ostala netaknuta u prvom dijelu.

Pokušao je pred kraj prvog poluvremena i Rikardo Orsolini, ali je bio sebičan. Iako je imao par slobodnih saigrača, želio je da sam završi akciju, te je šutirao direktno u golmana gostiju i dobra šansa za vođstvo nije iskorištena.

Nestvarno je šta su igrači SPAL-a uspjeli sve da odbrane, a Bolonje da promaše.

Federiko Di Frančesko, nekadašnji igrač Bolonje, mogao je zatim kazniti sve promašaje domaćih i šokirati navijače na "Dal’Ari", ali je iz sjajne situacije šutirao pored gola.

I u nastavku su domaći jurišali svim silama da postignu gol i presing se konačno isplatio u sudijskoj nadoknadi.

Prvo je Federiko Santander u 90. minutu uspio da zatrese mrežu SPAL-a, ali nažalost po Mihajlovićev tim, Paragvajac je bio u nedozvoljenoj poziciji, pa nije dugo potrajalo slavlje domaćih navijača.

I kada je izgledalo da će meč biti okončan bez pogodaka, konačno je Sorijano uspio da pogodi cilj i donese veliko slavlje navijačima, ali i Siniši Mihajloviću.

Zaslužili su to...

SERIJA A - 2. KOLO:

Bolonja - SPAL 1:0 (0:0)
/Sorijano 90+3/

U subotu:

Milan - Breša (18.00)
Juventus - Napoli (20.45)

U nedjelju:

Lacio - Roma (18.00)
Atalanta - Torino (20.45)
Kaljari - Inter
Đenova - Fiorentina
Leće - Helas Verona
Sasuolo - Sampdorija
Udineze - Parma

TABELA: Bolonja (+1) 4, Inter 3, Lacio 3, Napoli 3, Atalanta 3, Torino 3, Breša 3, Juventus 3, Udineze 3, Đenova 1, Roma 1, Helas Verona 1, Fiorentina 0, Sasuolo 0, Kaljari 0, Milan 0, Parma 0, SPAL (+1) 0, Sampdorija 0, Leće 0.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar