Стојковић из Звезде, у Рапид!

Стојковић потписао до 2022. године.  Задужио је и дрес са бројем 22.  Филип Стојковић напустио "Маракану" - Звезда га дала без обештећења! Један од најважнијих играча у претходне две сезоне код Владана Милојевића напустио је клуб у трећој, када је био далеко од "старе форме", али и од места стартера.

Фудбал 31.08.2019 | 12:26
Стојковић из Звезде, у Рапид!
После две сезоне, две шампионске титуле, и пласмана у Лигу шампиона и Лигу Европе званично су се растали Филип Стојковић и Црвена звезда. Искусни десни бек данас је у Бечу потписао трогодишњи уговор са једним од највећих аустријских клубова Рапидом.

Иако је било планирано да српски шампион на име трансфераинкасира 300.000 евра, један од најутицајнијих играча Црвене звезде у последње две сезоне прешао је у редове Рапида без обештећења. После лекарских прегледа популарни Жуле је парафирао уговор са Рапдом и то у друштву менаџера Стевана Миковића и Зорана Миљуша.

Филип Стојковић је у другом мандату у црвено-белом дресу одиграо 96 утакмица, постигао два гола и уписао десет асистенција. После доласка из Минхена у потпуности је рехабилитовао каријеру на Маракани. Играо је на репрезентативном нивоу, стигао до статуса заменика капитена, али је последњих шест месеци почео да губи статус. Све је кулминирало на почетку ове сезоне када је било јасно да га Владан Милојевићнема у озбиљним плановима. Ово лета одиграо је четири званичне утакмице. Последњу у Хелсиникију.

Прошле сезоне Рапид је завршио као седмопласирани тим аустријског првенства. Врло слабо за клуб који је освојио 32. националне титуле.

"Шушкало" се претходних дана и на крају се остварило!

Десни бек Филип Стојковић (26) други пут у каријери напустио је "Маракану", а овога пута се сели у Аустрију где је потписао трогодишњи уговор са Рапидом из Беча.

Стојковић је већ представљен у новом клубу који га је тражио претходних недеља, а на крају је пуштен без обештећења, иако се радило о фудбалеру који је у претходна два похода на шампионску титулу у Суперлиги био један од најважнијих фудбалера.

Стандардни десни бек Црвене звезде "пао" је у форми и изгубио место стартера ове сезоне, дошло је до засићења, а имао је и две грешке у поразу од Хелсинкија.

У другом мандату у Црвеној звезди одиграо је чак 96 утакмица, постигао два гола и асистирао за још десет, знао је да понесе и капитенску траку, међутим Владан Милојевић је све чешће почео да даје шансу Марку Гобељићу - који ју је и искористио.

Осим њега, Звезда на месту десног бека има и Милана Гајића који је дошао у јануару, а који је такође далеко од најбољих дана, делом и због тога што је ретко играо.

Филип Стојковић је са Црвеном звездом освојио две шампионске титуле и три пута је са клубом "ушао" у групну фазу УЕФА такмичења - два пута Лигу шампиона и једном у Лигу Европе, где су црвено-бели прошли и у нокаут фазу.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милојко Бабић

31.08.2019 13:31

Мафија не прашта.Па, нису Савић и Стојковић заборавили играти фудбал.Шутнули су их као дете с пољанчета.Ко стане Терзићу на жуљ и побуни се против његове криминално-подземне поделе новца...Кад-тад овај мафијаш светског гласа ће Звезду завити у црно а при одласку покупити и задњу пару.Вук длаку мјења али ћуд никад!!!Терзић је гори и од хијене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

01.09.2019 06:37

Пријатељу види се да си не упуцен! Момци(Савиц и Стојковиц) нису гасили котао од нове године. Људи су две ноци прије финала купа правили момацко Стојковицу и последице су се видјелw на терену. Од тада је све пукло и морао их је растјерати.