Stojković iz Zvezde, u Rapid!

Stojković potpisao do 2022. godine.  Zadužio je i dres sa brojem 22.  Filip Stojković napustio "Marakanu" - Zvezda ga dala bez obeštećenja! Jedan od najvažnijih igrača u prethodne dve sezone kod Vladana Milojevića napustio je klub u trećoj, kada je bio daleko od "stare forme", ali i od mesta startera.

Fudbal 31.08.2019 | 12:26
Stojković iz Zvezde, u Rapid!
Posle dve sezone, dve šampionske titule, i plasmana u Ligu šampiona i Ligu Evrope zvanično su se rastali Filip Stojković i Crvena zvezda. Iskusni desni bek danas je u Beču potpisao trogodišnji ugovor sa jednim od najvećih austrijskih klubova Rapidom.

Iako je bilo planirano da srpski šampion na ime transferainkasira 300.000 evra, jedan od najuticajnijih igrača Crvene zvezde u poslednje dve sezone prešao je u redove Rapida bez obeštećenja. Posle lekarskih pregleda popularni Žule je parafirao ugovor sa Rapdom i to u društvu menadžera Stevana Mikovića i Zorana Miljuša.

Filip Stojković je u drugom mandatu u crveno-belom dresu odigrao 96 utakmica, postigao dva gola i upisao deset asistencija. Posle dolaska iz Minhena u potpunosti je rehabilitovao karijeru na Marakani. Igrao je na reprezentativnom nivou, stigao do statusa zamenika kapitena, ali je poslednjih šest meseci počeo da gubi status. Sve je kulminiralo na početku ove sezone kada je bilo jasno da ga Vladan Milojevićnema u ozbiljnim planovima. Ovo leta odigrao je četiri zvanične utakmice. Poslednju u Helsinikiju.

Prošle sezone Rapid je završio kao sedmoplasirani tim austrijskog prvenstva. Vrlo slabo za klub koji je osvojio 32. nacionalne titule.

"Šuškalo" se prethodnih dana i na kraju se ostvarilo!

Desni bek Filip Stojković (26) drugi put u karijeri napustio je "Marakanu", a ovoga puta se seli u Austriju gde je potpisao trogodišnji ugovor sa Rapidom iz Beča.

Stojković je već predstavljen u novom klubu koji ga je tražio prethodnih nedelja, a na kraju je pušten bez obeštećenja, iako se radilo o fudbaleru koji je u prethodna dva pohoda na šampionsku titulu u Superligi bio jedan od najvažnijih fudbalera.

Standardni desni bek Crvene zvezde "pao" je u formi i izgubio mesto startera ove sezone, došlo je do zasićenja, a imao je i dve greške u porazu od Helsinkija.

U drugom mandatu u Crvenoj zvezdi odigrao je čak 96 utakmica, postigao dva gola i asistirao za još deset, znao je da ponese i kapitensku traku, međutim Vladan Milojević je sve češće počeo da daje šansu Marku Gobeljiću - koji ju je i iskoristio.

Osim njega, Zvezda na mestu desnog beka ima i Milana Gajića koji je došao u januaru, a koji je takođe daleko od najboljih dana, delom i zbog toga što je retko igrao.

Filip Stojković je sa Crvenom zvezdom osvojio dve šampionske titule i tri puta je sa klubom "ušao" u grupnu fazu UEFA takmičenja - dva puta Ligu šampiona i jednom u Ligu Evrope, gde su crveno-beli prošli i u nokaut fazu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milojko Babić

31.08.2019 13:31

Mafija ne prašta.Pa, nisu Savić i Stojković zaboravili igrati fudbal.Šutnuli su ih kao dete s poljančeta.Ko stane Terziću na žulj i pobuni se protiv njegove kriminalno-podzemne podele novca...Kad-tad ovaj mafijaš svetskog glasa će Zvezdu zaviti u crno a pri odlasku pokupiti i zadnju paru.Vuk dlaku mjenja ali ćud nikad!!!Terzić je gori i od hijene.

ODGOVORITE
Name

Nikola

01.09.2019 06:37

Prijatelju vidi se da si ne upucen! Momci(Savic i Stojkovic) nisu gasili kotao od nove godine. Ljudi su dve noci prije finala kupa pravili momacko Stojkovicu i posledice su se vidjelw na terenu. Od tada je sve puklo i morao ih je rastjerati.