Белензада: Нама је стало да се у Љубији копа руда

– Нама је стало да се у Љубији копа руда, да би рудари имали посла, а којој ће компанији тај посао бити додијељен, то није наша брига. Што се нас тиче, руду може да копа и држава лично, само нек се ради – поручио је Белензада.

Република Српска 30.08.2019 | 18:21
Белензада: Нама је стало да се у Љубији копа руда
Драма због најаве 300 отказа приједорским рударима, које је менаџмент “Арселор Митала” Приједор данас, такорећи пет до дванаест, одложио на неодређено вријеме, није изазвала буру међу синдикалцима.

Напротив, овакав расплет је у синдикалним круговима био очекиван, о чему свједочи и чињеница да је Саша Кукољ, предсједник Синдикалне организације “Арселор Митала” Приједор, усред све те гужве отишао на годишњи одмор у Хрватску. 

Предсједник Синдиката металаца и рудара Републике Српске Обрад Белензада рекао је за Српскаинфо да је одлука пословодства “Арселор Митала” очекивана и да су синдикалци за сада задовољни, али да ће крајњи исход зависити и од послодавца и од Владе Републике Српске. На питање да ли очекује да ће “Арселор Митал” Приједор преузети рудник у Љубији, Белензада је рекао да синдикалци неће дозволити да их било ко увуче у ту причу, јер се они боре само за раднике.

– Нама је стало да се у Љубији копа руда, да би рудари имали посла, а којој ће компанији тај посао бити додијељен, то није наша брига. Што се нас тиче, руду може да копа и држава лично, само нека се ради – поручио је Белензада.

(Српскаинфо)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Буц

30.08.2019 16:51

А у руднику у Угљевику поново нема горива,коп готово да не ради,за сада само два багера и дванаест дампера,и то је до сутра и готово...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рт

30.08.2019 16:55

Вива обрад

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

30.08.2019 18:24

како у Станарима нема проблема. Даш рудник кинезима за дзабе и они копају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Витез Која

30.08.2019 19:27

Белензада, Белензада ти си узрок наших јада.

ОДГОВОРИТЕ