Belenzada: Nama je stalo da se u Ljubiji kopa ruda

– Nama je stalo da se u Ljubiji kopa ruda, da bi rudari imali posla, a kojoj će kompaniji taj posao biti dodijeljen, to nije naša briga. Što se nas tiče, rudu može da kopa i država lično, samo nek se radi – poručio je Belenzada.

Republika Srpska 30.08.2019 | 18:21
Belenzada: Nama je stalo da se u Ljubiji kopa ruda
Drama zbog najave 300 otkaza prijedorskim rudarima, koje je menadžment “Arselor Mitala” Prijedor danas, takoreći pet do dvanaest, odložio na neodređeno vrijeme, nije izazvala buru među sindikalcima.

Naprotiv, ovakav rasplet je u sindikalnim krugovima bio očekivan, o čemu svjedoči i činjenica da je Saša Kukolj, predsjednik Sindikalne organizacije “Arselor Mitala” Prijedor, usred sve te gužve otišao na godišnji odmor u Hrvatsku. 

Predsjednik Sindikata metalaca i rudara Republike Srpske Obrad Belenzada rekao je za Srpskainfo da je odluka poslovodstva “Arselor Mitala” očekivana i da su sindikalci za sada zadovoljni, ali da će krajnji ishod zavisiti i od poslodavca i od Vlade Republike Srpske. Na pitanje da li očekuje da će “Arselor Mital” Prijedor preuzeti rudnik u Ljubiji, Belenzada je rekao da sindikalci neće dozvoliti da ih bilo ko uvuče u tu priču, jer se oni bore samo za radnike.

– Nama je stalo da se u Ljubiji kopa ruda, da bi rudari imali posla, a kojoj će kompaniji taj posao biti dodijeljen, to nije naša briga. Što se nas tiče, rudu može da kopa i država lično, samo neka se radi – poručio je Belenzada.

(Srpskainfo)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Buc

30.08.2019 18:51

A u rudniku u Ugljeviku ponovo nema goriva,kop gotovo da ne radi,za sada samo dva bagera i dvanaest dampera,i to je do sutra i gotovo...

ODGOVORITE
Name

Rt

30.08.2019 18:55

Viva obrad

ODGOVORITE
Name

Milko

30.08.2019 20:24

kako u Stanarima nema problema. Daš rudnik kinezima za dzabe i oni kopaju.

ODGOVORITE
Name

Vitez Koja

30.08.2019 21:27

Belenzada, Belenzada ti si uzrok naših jada.

ODGOVORITE