Повријеђени Емир Спахић пребачен у Клинички центар

Бивши капитен фудбалске репрезентације БиХ Емир Спахић, који је повријеђен у саобраћајној несрећи код Гацка, транспортован је хеликоптером ОС БиХ из требињске болнице на Клинички центар Универзитета у Сарајеву (КЦУС) у поподневним сатима.

Босна и Херцеговина 30.08.2019 | 16:04
Повријеђени Емир Спахић пребачен у Клинички центар
Хеликоптер у којем су се налазили Спахић и екипа сарајевских доктора слетио је на помоћни терен стадиона Асим Ферхатовић - Хасе, након чега је бивши фудбалски репрезентативац превезен возилом хитне медицинске помоћи на КЦУС, јавља репортер Вијести.ба са лица мјеста.

Спахић је повријеђен у тешкој саобраћајној несрећи близу Гацка, а из Фудбалског савеза БиХ саопштено је се налази ван животне опасности и да је његово стање стабилно, мада је ситуација озбиљна.

Бивши бх. репрезентативац прво је хоспитализован у болници у Требињу, након чега је хеликоптером ОС БиХ за хитну медицинску евакуацију транспортован у Сарајево на КЦУС.

Из Министарства унутрашњих послова РС саопштили су да је службеницима Полицијске станице Гацко данас око 00.20 сати пријављено је да је дошло до превртања возила марке Јееп Wранглер, којом приликом је једна особа задобила тјелесне повреде.

Службеници Полицијске станице Гацко су по одобрењу поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Требиње извршили увиђај, којом приликом је констатирано да је у рејону села Столац, мјесна заједница Кула, опћина Гацко, у тзв. Кулском пољу дошло до превртања споменутог возила, којим је управљала особа иницијала М. Х., док је сувозач задобио тјелесне повреде.

Поступајући тужилац је наложио подузимање свих мјера и радњи у циљу документирања кривичног дјела изазивање опће опасности против особе иницијала М. Х.

Из Министарства одбране БиХ током дана су саопштили да је на захтјев Јавне здравствене установе (ЈЗУ) Болница Требиње, а у складу са прописаним процедурама, ангажован хеликоптер ОС БиХ за хитну медицинску евакуацију (мисија МЕДЕВАК), ради зрачног превоза повријеђене особе из Требиња у Клинички центар Универзитета у Сарајеву (КЦУС).

Хеликоптер ОС БиХ за МЕДЕВАК полетио је из касарне Рајловац ОС БиХ код Сарајева.



(Вијести)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Требиње

30.08.2019 14:56

Срећно дошао и желим му брз опоравак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свашта

30.08.2019 16:00

Јесу ли ово хеликоптери задужени само за превоз бивших репрезентативаца, кошаркашких и фудбалских, а обичан народ нек умире. Не кажем да не треба њих возити али де једном превезите дијете од неке сиротиње па ћу вам скинути капу овако...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деки

30.08.2019 17:53

У праву си. Сиротиња и обицан цовек на овим просторима није ни битан.

Name

ре

31.08.2019 02:28

Ни у РС није боље, лете само за познанике и добре пријатеље Додика а народ нек цркне

Name

мицо

30.08.2019 16:23

Брз опоравак

ОДГОВОРИТЕ