Povrijeđeni Emir Spahić prebačen u Klinički centar

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije BiH Emir Spahić, koji je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći kod Gacka, transportovan je helikopterom OS BiH iz trebinjske bolnice na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u popodnevnim satima.

Bosna i Hercegovina 30.08.2019 | 16:04
Povrijeđeni Emir Spahić prebačen u Klinički centar
Helikopter u kojem su se nalazili Spahić i ekipa sarajevskih doktora sletio je na pomoćni teren stadiona Asim Ferhatović - Hase, nakon čega je bivši fudbalski reprezentativac prevezen vozilom hitne medicinske pomoći na KCUS, javlja reporter Vijesti.ba sa lica mjesta.

Spahić je povrijeđen u teškoj saobraćajnoj nesreći blizu Gacka, a iz Fudbalskog saveza BiH saopšteno je se nalazi van životne opasnosti i da je njegovo stanje stabilno, mada je situacija ozbiljna.

Bivši bh. reprezentativac prvo je hospitalizovan u bolnici u Trebinju, nakon čega je helikopterom OS BiH za hitnu medicinsku evakuaciju transportovan u Sarajevo na KCUS.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS saopštili su da je službenicima Policijske stanice Gacko danas oko 00.20 sati prijavljeno je da je došlo do prevrtanja vozila marke Jeep Wrangler, kojom prilikom je jedna osoba zadobila tjelesne povrede.

Službenici Policijske stanice Gacko su po odobrenju postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Trebinje izvršili uviđaj, kojom prilikom je konstatirano da je u rejonu sela Stolac, mjesna zajednica Kula, općina Gacko, u tzv. Kulskom polju došlo do prevrtanja spomenutog vozila, kojim je upravljala osoba inicijala M. H., dok je suvozač zadobio tjelesne povrede.

Postupajući tužilac je naložio poduzimanje svih mjera i radnji u cilju dokumentiranja krivičnog djela izazivanje opće opasnosti protiv osobe inicijala M. H.

Iz Ministarstva odbrane BiH tokom dana su saopštili da je na zahtjev Javne zdravstvene ustanove (JZU) Bolnica Trebinje, a u skladu sa propisanim procedurama, angažovan helikopter OS BiH za hitnu medicinsku evakuaciju (misija MEDEVAK), radi zračnog prevoza povrijeđene osobe iz Trebinja u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Helikopter OS BiH za MEDEVAK poletio je iz kasarne Rajlovac OS BiH kod Sarajeva.



(Vijesti)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Trebinje

30.08.2019 14:56

Srećno došao i želim mu brz oporavak.

ODGOVORITE
Name

Svašta

30.08.2019 16:00

Jesu li ovo helikopteri zaduženi samo za prevoz bivših reprezentativaca, košarkaških i fudbalskih, a običan narod nek umire. Ne kažem da ne treba njih voziti ali de jednom prevezite dijete od neke sirotinje pa ću vam skinuti kapu ovako...

ODGOVORITE
Name

Deki

30.08.2019 17:53

U pravu si. Sirotinja i obican covek na ovim prostorima nije ni bitan.

Name

re

31.08.2019 02:28

Ni u RS nije bolje, lete samo za poznanike i dobre prijatelje Dodika a narod nek crkne

Name

mico

30.08.2019 16:23

Brz oporavak

ODGOVORITE