Додик: Ако нема договора, биће сједница НСРС

На питање да ли остаје при ставу да ће након 5. септембра, ако до тада не буде именован предсједавајућИ Савјета министара, сазвати сједницу Народне скупштине Републике Српске, Додик је одговорио потврдно, наводећи да оставља могућност да се до тог датума партије побједнице у бошњачком политичком тијелу пресаберу и размисле да ли је нормално да представници Српске мирно гледају како им узимају Уставом загарантована права.

Босна и Херцеговина 30.08.2019 | 14:58
Додик: Ако нема договора, биће сједница НСРС
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да не очекује да ће се до 5. септембра десити било шта у вези са именовањем кандидата за формирање Савјета министара, јер је очигледно да у процесу преговарања има више актера него што је потписа на споразуму за формирање тог помоћног тијела Предсједништва.
 
"Када кажем - више, не мислим само на домаће политичке актере, већ и на оне који из сјенке покушавају управљати политичким процесима у БиХ, а не излазе на изборе. Управо та чињеница да се за било који унутрашњи договор тражи дозвола са стране довела је БиХ у позицију да се одржава још само на апаратима међународног фактора. Ако БиХ зависи само од странаца, онда је свима јасно да јој нема спаса. И то није тако зато што ја желим да то видим тако, то је тако јер су два од три конститутивна народа заробљена у амбицијама трећег", рекао је Додик у интервјуу Срни.

Према његовим ријечима, Срби и Хрвати су онемогућени да учествују у раду заједничких институција што им гарантују Устав и закони у БиХ.

"И то је сва истина. Годишњи национални план за чланство у НАТО-у (АНП) је само блиједи покушај да се ствари замагле и не назову правим именом. АНП није препрека да се формира Влада Федерације БиХ, па нема договора ни о том нивоу власти. У ФБиХ нема СНСД-а и Додика и питам их што се онда још нису договорили у вези са формирањем федералне Владе", каже Додик.

Говорећи о упозорењима из ФБиХ да је из заједничких институција немогуће изаћи једнострано и тврдњама да има нереалне циљеве, Додик је истакао да може ствар поставити обрнуто.

"Одбијањем да се омогући Србима право на политичко представљање, политички Бошњаци оличени у два члана Предсједништва (Шефику Џаферовићу и Жељку Комшићу), једнострано напуштају Дејтонски мировни споразум, његов Анкес четири, у којем је Србима, као и другим народима предвиђено право на политичко представљање у Савјету министара, Предсједништву и Парламентарној скупштини БиХ, односно оба његова дома. Пошто сам у Предсједиштво биран директно, само на том мјесту нису спровели опструкцију. Ако се сви позивамо на Устав, а позивамо, хајде да видимо шта је најстарије у том Уставу. Да ли у том Уставу негдје уопште пише НАТО, или још мање АНП, или тај Устав прописује како се формирају заједничке институције", упитао је Додик.

Он је рекао да је историја пуна примјера у којима један народ жели да напусти државу у којој губи своја основна политичка права.

"Зато је позивање на Устав и од Комшића и од Џаферовића и од (Бакира) Изетбеговића празна прича, јер управо они стоје на путу остваривања основних права Срба у БиХ. Шта је њихов циљ, то је питање - да нас политички разоружају и претворе у грађане, о чему наглас сања Комишић. То је немогућа мисија и то би морао да зна чак и са скромним политичким знањем које има", истакао је Додик у интервјуу Срни.

БиХ се може одржати на троношцу политичког одлучивања

Он је оцијенио да се та ситуација не би могла десити да су Хрвати заиста добили свог члана Предсједништва.

"И њима, као и нама је јасно да се БиХ може одржати на троношцу политичког одлучивања. Ако им је циљ политичка криза у БиХ са непознатим посљедицама, ево признајем да су успјели. Сад кад су остварили свој циљ, нека прате шта је остварење тог циља донијело", каже Додик.

На питање да ли остаје при ставу да ће након 5. септембра, ако до тада не буде именован предсједавајућИ Савјета министара, сазвати сједницу Народне скупштине Републике Српске, Додик је одговорио потврдно, наводећи да оставља могућност да се до тог датума партије побједнице у бошњачком политичком тијелу пресаберу и размисле да ли је нормално да представници Српске мирно гледају како им узимају Уставом загарантована права.

Додик је нагласио да ће након тога отићи у Народну скупштину и изнијети план за повратак у оквире Анекса четири потписаног заједно са свим другим анексима Дејтонског мировног споразума.

"Ниједна од надлежности о којој сам говорио након посљедње сједнице Предсједништва (Оружане снаге, правосуђе и порези) по Уставу БиХ, на који се Кошић и Џаферовић селективно позивају, нису у надлежности заједничких институција. Зато је смијешно кад чујем њих или високог представника да је то антидејтонски. Добро знају да није и добро знају да је ово што заједно покушавају да ураде управо напад на Дејтонски споразум којим су Србима, као и Хрватима и Бошњацима, загарантована основна политичка права. Само у БиХ закон може бити изнад Устава, а иначе је у свим демократским и правно уређеним земљама на свијету устав врховни правни документ", појаснио је Додик.

(Срна)

Коментари / 68

Оставите коментар
Name

Петар

30.08.2019 13:06

Предсједниче ти си избор и воља српског народа исказана на демократским изборима. Правним средствима треба да се боримо против диктатуре бошњачке политике и интересних лобија појединих амбасадора. Буде ли неко кренуо да се игра са вољом народа РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ добиће одговор народа РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ који му се неће свидјети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

правник

30.08.2019 13:26

цека се вас криви потез

Name

Ре Петар

30.08.2019 13:26

Дидик и ти први у редове за одбрану РС,ја сам једном ратовао да би дезертерима и лоповима било боље,висе не.

Name

РЕ ПЕТАР

30.08.2019 13:29

ПЕТАР ЈЕ БИО МАЛИ ПА НЕ ЗНА КАКО СМО ПРОСЛИ КАДА СЕ 1995 ТАЈ МРСКИ НАТО УКЉУЦИО У РАТ.........У ПАМЕТ СЕ БРАЦО СРБИ. А ТИ СИ ПЕТРЕ КАО СТО ВИДИМЈОС ЈЕДАН У НИЗУ "ВОЈНИКА" И ПОСТОВАЛАЦА ЛИКА И ДЈЕЛА ВЕЛИКОГ ВОДЈЕ. НЕДАЈ БОЗЕ ДА ЗАПУЦА ПЕТАР БИ ПЈЕСКЕ ЗА БГД А МИЛЕ ХЕЛИКОПТЕРОМ. "НЕ КРИЈТЕ СЕ ИЗА НАРОДА ,НЕ ПРОВОЦИРАЈТЕ НАТО И АМЕРИКАНЦЕ СХВАТИТЕ ДА ЈЕ КЉУЦ ОСТАНКА И ОПСТАНКА СРБА У РУКАМА АМЕРИКЕ И НАТО ПАКТА"

Name

Ре

30.08.2019 13:29

Петре, миран, у кућицу.

Name

Ре

30.08.2019 13:31

Ви ботови, сатраште. Пауза за сендвич.

Name

Ре

30.08.2019 13:32

Комична изјава.

Name

Ре

30.08.2019 13:33

Одговор у облику тракторијаде.

Name

Цале

30.08.2019 13:34

Да знас ста је рат ,то је пакао у паклу!

Name

Вук

30.08.2019 13:34

ај не сери,Бурле је само представник једне политицке опције ииз РС, неуспјесне у формирању власти , имао је сансу годину дана.Нема висе

Name

Не у НАТО

30.08.2019 13:35

Браво, Петре!

Name

21-век-васкрсење

30.08.2019 13:39

поштоваи, мало сте се занијели, пали сте у занос , само полако. Народ РС, да будем прецизна, СРБИ, на политику СНСД-еа и Додига, одговарају масовним одласком из Републике Српске и одрцањем од држављанства РС. Зар вама поштовани није доказ овај егзодус Срба из Републике Српске, а то да је поменути изабран вољом Српског народа која је исказана на демократским изборима, то причајте на састанцима Коминтерне кад вам се појави ваш предсједник . А нас грађане РС који су Срби немојте убјеђивати , а добра вам је ова ; " .... буде ли се неко кренуо да се игра вољом народа ..."Па побједа СНСД-еа у октобро прошле године је управо била играрија Српског народа. с поштовањем ,

Name

МИЛАН

30.08.2019 13:40

Браво предсједниче! Напокон смишљен и добар одговор.

Name

Неко

30.08.2019 13:42

Тако је Петре! ако додјес до тога продаваћмо Ронхил становницима Српске само да буду срећни.Од Лакташа направиће о Лас Вегас да сви који живе у Српској морају сав новац да потроше у кладионица и коцкарницама нашег друга Драгана јер штета би било да остане без профита И нека на крају организује Миле неки концерт да нам отпева Не може нам нико ништа! Има да будемо срећни.

Name

Саша

30.08.2019 13:45

Ја нигдје у тексту не видим позив на рат, само у коментарима.

Name

Судија

30.08.2019 13:50

Срамота ме, ко ме представља и ко ми води дрзаву. Срамота ме овог цовјека, његови схизофрени и манити наступа и неконтролисаног излива бјеса. Овај цовјек са својим криминалом је опљацкао и унистио РС и народ у њој. Својим бахатим наступима и изјавама, мисли да нас упласи.Цовјеце под хитно потрази љекарску помоц, јел у овом тренутку то ти је најпотребније.Морас једном да схватис:да дрзава није твоја приватна имовина а народ у њој нису овце у твом оградјеном тору.Твоји бахати и насилни наступи и говори то доказују.Јасно је нама да су у питању твоји лицни интереси, а не дрзавни и народни!!!!!!

Name

Зналац

30.08.2019 13:53

Додик и СНСД су пренијели 68 надлезности са Ентитета РС на ниво Дрзаве Босне и Херцеговине, гласајуци у Парламенту БиХ али и у Скупстини РС-а за пренос тих надлезности, укљуцујуци Одбрану и Сигурност, Индиректно опорезивање, Судско и Тузилацко вијеце и јос многе друге институције и агенције. Да би се те надлезности вратиле поново на ниво Ентитета морају се поново изгласати у Парламенту БиХ а то це се догодити никада.Додик и СНСД само дзаба лазу и тролају јадни, напацени и покрадени Српски народ, то види свако осим самих Срба. За рат треба новац и наорузање сто Додик нити има а нити це имати, само моземо изгубити РС и ово ста сада имамо.

Name

Тито

30.08.2019 14:55

Тај народ који ти спомињес вецином је стар и немоцан за пар година рс је изгубио100хиљада млади људи.за5година имацете веце рате кредита а омладине нигде

Name

ЧУВАР ПЛАЖЕ

30.08.2019 14:58

Петар се шали,није он глуп да не зна колика је штеточина МД.Ванредни избори уз одговарајућу контролу бирачких одбора и општинских и градских изборних комисија би показали колику подршку има овај преварант

Name

Ре

30.08.2019 16:30

СВЕ ОВО СТО СИ РЕКАО ПРЕДСЈЕДНИЦЕ ЈЕ КОНФУЗНО. ЕВО КАЗЕС ДА НИСИ У ВЛАСТИ НА ФЕДЕРАЛНОМ НИВОУ И НЕМОГУ ДА СЕ ДОГОВОРЕ ДА И НЕМОГУ ЗАТО СТО СИ СЕ ТИ ДОГОВОРИО СА ЦОВИЦЕМ О ФОРМИРАЊУ ТРЕЦЕГ ЕНТИТЕТА. САМО НИСИ ЗНАО ДА БИХ ТО ФОРМИРАЊЕ ЦЕПАЛО И СРПСКУ ПО ПРЕДПОСТАВКАМА А СТО РЕАЛНО НЕМА НИ САНСИ ЗА РАЗГРАДЊУ ЗАТО СТО ЈЕ ТО РАТ У КОЈИ АУТОМАТСКИ УЛАЗИ НАТО. ПРЕ СВЕГА ЗБОГ ОБАВЕЗЕ ПОТПИСАНОГ ДЕЈТОНА А И САМОГ ГОСТРАТЕСКОГ ИНТЕРЕСА ЈОС ЛЕГАЛНО. Јос једна битна ствар је да ти имаш потенцијала за говорника али не и за водити државу у смјеру напретка него само деструкција пљачка и баналност а то су ти главни узроци уништења. ДРЗИ СЕ КОРИДА И ПЈЕСМЕ НАПРАВИЦЕС НАЈВЕЦИ УСПЕХ СРПСКОЈ НЕСТО КАО ЗМАЈ

Name

Ре Милан

30.08.2019 17:00

Е мој Милане, јабуко са гране.

Name

Ре Петар

30.08.2019 17:01

Сад се крије иза НС јер има тамо климоглавце. Зна да референдум не би просао.

Name

Не лупетај

30.08.2019 18:40

Лази сам себе, то не пролази ни у обданисту.

Name

ре петар

31.08.2019 05:13

То се зове пуцањ из празне пушке.Најбоље се изведе када се наједе граха

Name

за бајиног петра

01.09.2019 16:27

Овд се не ради о народу вец трговањем за разне интересе..великих..а кад год се правила веца србија бивала је све мања немој само цитати лектиру црвених који нас опет гурају у пропаст

Name

Милан

30.08.2019 13:08

Додик трази рат само тако мозе сакрити своје лоповлуке ,Додице припреми Сина за рат моја дјеца неце ратовати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Милан

30.08.2019 13:29

Рат је Комшићев и Бакиров спин. Нема од тога ништа

Name

Милане

30.08.2019 13:34

Нити си ти ратовао нити твоја дјеца, зато не лупај.

Name

Ре-Милан

30.08.2019 13:42

Ти и твој оресједник ратујте сретни вам било. Ја нецу никада више узети пушку у руке јер ми је досадила 5 година у рукама када сте ви зарађивали паре на насој муци. Сада да замјеними позиције ви ратујте ми це мо у Србију или запад. Када се вратимо онда це мо да Србујемо као ви сада.

Name

За милана

30.08.2019 13:42

Додик никада није позивао на рат какав рат ти сањас.Додик само брани закон и устав РС.Док остала два из пресједниства оце војску на Дрини .

Name

Шумар

30.08.2019 14:08

Ти сад удри причу о референдуму, а Бакир као не да референдум и тако до локалних избора. Онда сиротињи по 50 КМ за глас и опет их правите будалама до опстих избора. Јебес Коперфилда, какви су илузионисти Леми и Бака.

Name

Ре За милана

30.08.2019 16:09

Матере ти твоје, а на ста позива Додик кад негира БиХ, кад прица о отцјепљењу РСа, кад говори да за њега Дрина није граница, кад неце да постује Законе БиХ итд... Да не позива на постивање Устава или на братство јединство? Не будали... Треба бити искрен и реци како јесте, РС је опљацкао и сад му треба рат да сакрије ситуацију која је у РСу и висе него оцигледна... РС је вец пропала цим јој Србија мора позајмити 50 милиона и то мало па јос 35 милиона узима кроз обвезнице... Ако овако настави идуце године се РС укида...

Name

ре за Милана

30.08.2019 16:19

Велиш, брани Устав РС-а? Кажи ти нама онда, шта пише у том Уставу? Је ли можда пише да је то ентитет искључиво српског народа? Или, можда, ко би рекао, пише да је то ентитет три конститутивна народа. Ја, ево, не знам, ти нас просвијетли. Теби је Устав, очито, светиња, сигуран сам да би такве формулације озбиљно схватио.

Name

Реее Милан

30.08.2019 20:23

Ви стварно нисте нормални.. Ко це ратовати..? Са цим?? Са цим ви мислите да се води рат ??? Рат је ово данас са овим медијима...ријецима...и интернету.. За рат треба као прво лова... Као друго наорузање Па људство... Па гориво..муниција...храна. Брацо мој тога свега висе нема... Овако млатите празну сламу по тастатури....и ко није био у рату нека се овако занавља по порталима...

Name

Шта нас је снашло!

30.08.2019 13:09

То Милораде бекријо! Неможе нам нико ништа јачи смо од судбине ............ Ко мени може шта!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коки

30.08.2019 13:18

Бла,бла бла

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ ВРС

30.08.2019 13:21

ОПАСНА ПРИЦА , НА НИВОУ ДЈЕЦИЈЕ ПРИЦЕ О ЛОПТИ. ОВАЈ ПУТ СИ ПРЕТЈЕРАО И У СРБОВАЊУ. ЦИЈЕЛИ БАЛКАН У НАТО А ТИ НЕЦЕС,ЗАБОГА ИЦИ ЦЕ НАМ ДЈЕЦА У АФГАНИСТАН.КАКВЕ ГЛУПОСТИ. КОЈА ДЈЕЦА КАДА СИ ТИ УКИНУО ВОЈНИ РОК.ТО СУ "ПРОФЕСИОНАЛНИ ВОЈНИЦИ-ПЛАЦЕНИЦИ" КОЈИ ДОБИЈУ ПЛАТУ И ИДУ ГДЈЕ ИХ ПОСАЉЕ ОНАЈ КО ИХ ПЛАЦА. НЕ САКРИВАЈ СЕ ИЗА НАТО ПРИЦЕ,НИКО ОЗБИЉАН СА ТОБОМ НЕЦЕ ДА РАЗГОВАРА ,ПА ПОКУСАВАС ОПЕТ СЕБИ ДАТИ НА ВАЗНОСТИ, ПОКУСАВАС ПОДМИРИТИ ГЛАСАЦКУ МАСИНЕРИЈУ ФУНКЦИЈАМА И АБОЛИРАТИ СЕБЕ И КАМАРИЛУ ОД ОДГОВОРА НА ПИТАЊЕ "КАКО СМО ПРОПАЛИ....." НЕМОЈ НАС СРБЕ ВИСЕ БРАНИТИ ЈЕР ЦЕМО ЗА 10 ГОДИНА НЕСТАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добар

30.08.2019 14:30

коментар.

Name

Ре

30.08.2019 17:03

Браво

Name

Инас

30.08.2019 17:15

свака цаст одлицан коментар поздрав из Сарајева

Name

кики

30.08.2019 18:17

Имам три пријатеља која су била у тим мисијама у Афганистану..све тројица су професионални војници и вратили се посље истека уговора пуни ко бродови..и сад бога моле да их поново позову...теска се борба води измедју њих ко це отици јос једном.

Name

СНСД

30.08.2019 13:55

СНСД је у протеклим мандатима на државном нивоу учествовао у преносу надлежности и формирању сљедећих институција на нивоу БиХ: 1.- успостављање система заједничких таблица и саобраћајних дозвола, чиме је ова надлежност пренесена у надлежност Министарства цивилних послова БиХ 2.- успостављање заједничких пасоша 3.- преношење надлежности ентитета из области држављанста на Министарство цивилних послова БиХ 4.- формирање Државне граничне службе БиХ 5.- формирање Канцеларије за сарадњу са Интерполом 6.- формирање Агенције за државну службу БиХ 7.- формирање Одбора државне службе за жалбе 8.- успостављање Дирекције за имплементацију ЦИПС пројекта 9.- успостављање Агенције за заштиту личних података БиХ 10.- успостављање Агенције за идентификацију докумената, евиденцију и размјену података 11.- успостављање СИПА 12.- успостављање Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ 13.- успостављање Службе за послове са странцима БиХ 14.- успостављање Комисије за реституцију БиХ 15.- успостављање Комисије за државну имовину БиХ 16.- успостављање Агенције за акредитацију и квалитет БиХ 17.- успостављање Агенције за лијекове БиХ 18.- успостављање Државне регулаторне агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ 19.- успостављање Агенције за безбједност хране 20.- успостављање Савјета за дјецу БиХ 21.- успостављање Института за стандардизацију БиХ 22.- успостављање Института за метрологију БиХ 23.- успостављање Комисије за концесије БиХ 24.- успостављање Института за интелектуално власништво БиХ 25.- успостављање Института за акредитовање БиХ 26.- успостављање Конкурентског савјета БиХ 27.- успостављање Канцеларије за ветеринарство БиХ 28.- успостављање Института за нестала лица БиХ 29.- успостављање Државног трезора при Министарству финансија БиХ 30.- успостављање Управе за индиректно опорезивање БиХ 31.- успостављање Агенције за статистику БиХ 32.- успостављање Агенције за осигурање депозита БиХ 33.- успостављање Агенције за осигурање БиХ 34.- успостављање Агенције за јавне набавке БиХ 35.- успостављање Одбора за ревизију јавних набавки 36.- успостављање Извозно-кредитне агенције БиХ 37.- успостављање Комисије за рачуноводство и ревизију БиХ , СНСД јесте све ове надлежности у протеклих десет година пренио са Републике Српске на БиХ.и има их јос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

30.08.2019 13:57

СТВАРНО БИХ ВОЛИО ДА МИ ОВАЈ ДЕСПОТ ОБЈАСНИ ХОЦЕ ЛИ ТИ СРБИ КОЈИ РАДЕ У ВОЈСЦИ,ЦАРИНИ,СУДИЈЕ ,ТУЗИОЦИ,ГРАНИЦНИ ПОЛИЦАЈЦИ НАПУСТИТИ СВОЈЕ ПОСЛОВЕ КАДА ИМ ОН НАРЕДИ, ПА ЦЕ ИМ СИГУРНО ОН ПЛАЦАТИ РАТЕ КРЕДИТА ,СТАНОВЕ И СКОЛОВАТИ ДЈЕЦУ,..... А У МЕДЈУВРЕМЕНУ ЦЕ МИНИСТАР ЛУКАЦ СА СВОЈИХ 100 СПЕЦИЈАЛАЦА ЗАУЗЕТИ СВЕ ГРАНИЦНЕ ПРЕЛАЗЕ,СВЕ СУДОВЕ,КАСАРНЕ, И НАРАВНО ИСТЈЕРАТИ ИЗ РС СВЕ СТРАНЦЕ ,ЈЕР ЗАБОГА ОНИ СУ СУПЕР СУПЕР ПОЛИЦАЈЦИ СПЕЦИЈАЛЦИ, А ФЕДЕРАЦИЈА И ЦИЈЕЛИ СВИЈЕТ НА ЦЕЛУ СА МРСКИМ НАТО ПАКТОМ ,ЦЕ СТАЈАТИ СА СТРАНЕ ДИВИТИ СЕ И АПЛАУДИРАТИ ,........ЈЕР ЗАБОГА СРБИЈА ЈЕ ДОБИЛА 4 НЕИСПРАВНА АВИОНА ,10 СТАРИХ ТЕНКОВА , А ПУТИН ЦЕ ЗБОГ ДОДИКА РАКЕТАМА НАНИСАНИТИ БИЈЕЛУ КУЦУ...... БАЈКЕ БАЈКЕ БАЈКЕ , ПРЕСТАНИТЕ ИХ ПРИЦАТИ И ПУСТИТЕ ДА ОВАЈ НАРОД ПОКУСА ДА ЗИВИ КАО САВ СЛОБОДАН И НОРМАЛАН СВИЈЕТ.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре БЛ

30.08.2019 15:04

краљу свака цаст погодио си у сриду,,јест да се неце сваком допасти али је то истина

Name

Сс

30.08.2019 14:03

ТРЛА БАБА ЛАН ДА ЈОЈ ПРОДЈЕ ДАН

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лукреције

30.08.2019 14:34

Милораде, само је Јосип Броз Тито био дозивотни префсједник. Ти морас бити свјестан да цес изгибити изборе. Онда поцињу твоји проблеми. Ја их нецу набрајати, али буди свјестсн да си веци диктатор од другаТита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

30.08.2019 15:22

У овом примеру Додика требају подржати све РС странке,ту се брани српски интерес не страначки,ту она два дају услове народу из РС да остваре своја права за које су гласали,буквално јим поручују ако хоћете у савету министара људе које сте изабрали морате бити за НАТО.То је ваљда господине Инцко кршење Дејтонског споразума ,Свати господине инцко да ти ниси једна од БиХ политички страни, него неутрална страна који треба да сваком кршењу дејтонског споразума приступи те исто а не пристрасно у корист Сарајевски странака

ОДГОВОРИТЕ
Name

30.08.2019 16:46

Не ,него мора бити како Додик казе,не мора се у нато то си мислио казати.

Name

Д за@

30.08.2019 17:43

Нормално да се не мора а ако се три народа договоре није проблем,проблем је некакво условљављање

Name

Ре

30.08.2019 18:42

СНСД је у протеклим мандатима на државном нивоу учествовао у преносу надлежности и формирању сљедећих институција на нивоу БиХ: 1.- успостављање система заједничких таблица и саобраћајних дозвола, чиме је ова надлежност пренесена у надлежност Министарства цивилних послова БиХ 2.- успостављање заједничких пасоша 3.- преношење надлежности ентитета из области држављанста на Министарство цивилних послова БиХ 4.- формирање Државне граничне службе БиХ 5.- формирање Канцеларије за сарадњу са Интерполом 6.- формирање Агенције за државну службу БиХ 7.- формирање Одбора државне службе за жалбе 8.- успостављање Дирекције за имплементацију ЦИПС пројекта 9.- успостављање Агенције за заштиту личних података БиХ 10.- успостављање Агенције за идентификацију докумената, евиденцију и размјену података 11.- успостављање СИПА 12.- успостављање Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ 13.- успостављање Службе за послове са странцима БиХ 14.- успостављање Комисије за реституцију БиХ 15.- успостављање Комисије за државну имовину БиХ 16.- успостављање Агенције за акредитацију и квалитет БиХ 17.- успостављање Агенције за лијекове БиХ 18.- успостављање Државне регулаторне агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ 19.- успостављање Агенције за безбједност хране 20.- успостављање Савјета за дјецу БиХ 21.- успостављање Института за стандардизацију БиХ 22.- успостављање Института за метрологију БиХ 23.- успостављање Комисије за концесије БиХ 24.- успостављање Института за интелектуално власништво БиХ 25.- успостављање Института за акредитовање БиХ 26.- успостављање Конкурентског савјета БиХ 27.- успостављање Канцеларије за ветеринарство БиХ 28.- успостављање Института за нестала лица БиХ 29.- успостављање Државног трезора при Министарству финансија БиХ 30.- успостављање Управе за индиректно опорезивање БиХ 31.- успостављање Агенције за статистику БиХ 32.- успостављање Агенције за осигурање депозита БиХ 33.- успостављање Агенције за осигурање БиХ 34.- успостављање Агенције за јавне набавке БиХ 35.- успостављање Одбора за ревизију јавних набавки 36.- успостављање Извозно-кредитне агенције БиХ 37.- успостављање Комисије за рачуноводство и ревизију БиХ , СНСД јесте све ове надлежности у протеклих десет година пренио са Републике Српске на БиХ.и има их јос.

Name

Ре

30.08.2019 18:59

А шта ако се три народа договоре, све потпишу, преточе у законе, а онда, пар година касније, представници једног од народа кажу - пу, пике, не важи? Смијешни сте, искрено ;)

Name

Ту се брани

30.08.2019 19:06

Криминални, пљацкаски и сваки други интерес осим интереса српског народа у ентитwту РС и дрзави БиХ.

Name

Ре Д

30.08.2019 22:49

А Рудоња могао да уцјењује биједу и пезионере на гласању и ко не гласа за бега отказ.

Name

Робин Худ

31.08.2019 12:07

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=АуиQБквлМЕY

Name

Д За РЕ

31.08.2019 16:25

Није проблем ништа што се договоре па било то и преношење надлежности али кад један народ Не жели Нато чланство и то са великим разлогом ,Логично је ко те је туко да нећеш са њим у савез то свако ко има и мало љускога у себи треба да разуме

Name

папци

30.08.2019 16:24

Ти млатиш са скупштином и посланицима, уз помоћ својих папака од Сстевандића, Митровић Војина, Костадина Васића и осталих протува и папчина које национални опстанак и не занима само лична корист.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еее МИЛЕ

30.08.2019 16:45

Немас двије трецине знам бар 6 из ДНС који неце гласати

ОДГОВОРИТЕ
Name

вра-цам

30.08.2019 17:17

...а ко ли те науци да тако дебело лазес и свој народ заводис само да те подрзавају. Недајте му за право он вас води у пропаст, сигурно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смијесни Додик

30.08.2019 17:33

Хахахахаха, смијесан је овај лик до бола, као и сви политицари у овој дрзави. Да смо сви паметни у овој дрзави, а мислим на обицне људе, престали би сви плацати им порезе, рацуне, односно направити велики ГРАЂАНСКИ НЕПОСЛУХ према дрзавним институцијама и нека све стане онда, али свакако це све убрзо стати јер ЉУДИ ОДОШЕ ИЗ ОВЕ БИЈЕДЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лејкерс

30.08.2019 17:42

Ти си миле уствари на апаратима цао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко89

30.08.2019 17:44

Сјаши више! ХОЋЕМО ВАНРЕДНЕ ИЗБОРЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дно ДНА

30.08.2019 17:45

За кога дјеца изгинусе за лопове и профитере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Робин Худ

31.08.2019 12:08

хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=вазлyВ-Ц6мУ&феатуре=yоуту.бе

Name

Војо

30.08.2019 18:07

Овај нас таласа и пресвлачи овако једно 20 годиница, Докле више? Зар није обезбиједио себи и за праунучад?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апсурда ли

30.08.2019 18:59

Мени лицно дрзава није од користи, мени рат неодговара, а некоме дрзава од користи и рат одговара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик

30.08.2019 19:02

Ти говорис у своје име а не у име српског народа,да би сакрио све сто је отето и не законито стецено

ОДГОВОРИТЕ
Name

наиван си преседнице

01.09.2019 19:25

Неформира се ни Влада федерације БИХ само зато сто сте се ти и твој пријатељ Цовиц договорили да тако буде,и да се мора прије вијеце министара формирати то условљава драган цовиц сто се наравно са тобом договорио па зна то и голуб на грани,немозе те то изманипулисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ај не верглај

02.09.2019 07:56

Ти си и научио да владаш манипулацијим и уцјенама другачије и незнаш биће као и са рефрендумом што си га одржао.

ОДГОВОРИТЕ