Dodik: Ako nema dogovora, biće sjednica NSRS

Na pitanje da li ostaje pri stavu da će nakon 5. septembra, ako do tada ne bude imenovan predsjedavajućI Savjeta ministara, sazvati sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, Dodik je odgovorio potvrdno, navodeći da ostavlja mogućnost da se do tog datuma partije pobjednice u bošnjačkom političkom tijelu presaberu i razmisle da li je normalno da predstavnici Srpske mirno gledaju kako im uzimaju Ustavom zagarantovana prava.

Bosna i Hercegovina 30.08.2019 | 14:58
Dodik: Ako nema dogovora, biće sjednica NSRS
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da ne očekuje da će se do 5. septembra desiti bilo šta u vezi sa imenovanjem kandidata za formiranje Savjeta ministara, jer je očigledno da u procesu pregovaranja ima više aktera nego što je potpisa na sporazumu za formiranje tog pomoćnog tijela Predsjedništva.
 
"Kada kažem - više, ne mislim samo na domaće političke aktere, već i na one koji iz sjenke pokušavaju upravljati političkim procesima u BiH, a ne izlaze na izbore. Upravo ta činjenica da se za bilo koji unutrašnji dogovor traži dozvola sa strane dovela je BiH u poziciju da se održava još samo na aparatima međunarodnog faktora. Ako BiH zavisi samo od stranaca, onda je svima jasno da joj nema spasa. I to nije tako zato što ja želim da to vidim tako, to je tako jer su dva od tri konstitutivna naroda zarobljena u ambicijama trećeg", rekao je Dodik u intervjuu Srni.

Prema njegovim riječima, Srbi i Hrvati su onemogućeni da učestvuju u radu zajedničkih institucija što im garantuju Ustav i zakoni u BiH.

"I to je sva istina. Godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO-u (ANP) je samo blijedi pokušaj da se stvari zamagle i ne nazovu pravim imenom. ANP nije prepreka da se formira Vlada Federacije BiH, pa nema dogovora ni o tom nivou vlasti. U FBiH nema SNSD-a i Dodika i pitam ih što se onda još nisu dogovorili u vezi sa formiranjem federalne Vlade", kaže Dodik.

Govoreći o upozorenjima iz FBiH da je iz zajedničkih institucija nemoguće izaći jednostrano i tvrdnjama da ima nerealne ciljeve, Dodik je istakao da može stvar postaviti obrnuto.

"Odbijanjem da se omogući Srbima pravo na političko predstavljanje, politički Bošnjaci oličeni u dva člana Predsjedništva (Šefiku Džaferoviću i Željku Komšiću), jednostrano napuštaju Dejtonski mirovni sporazum, njegov Ankes četiri, u kojem je Srbima, kao i drugim narodima predviđeno pravo na političko predstavljanje u Savjetu ministara, Predsjedništvu i Parlamentarnoj skupštini BiH, odnosno oba njegova doma. Pošto sam u Predsjedištvo biran direktno, samo na tom mjestu nisu sproveli opstrukciju. Ako se svi pozivamo na Ustav, a pozivamo, hajde da vidimo šta je najstarije u tom Ustavu. Da li u tom Ustavu negdje uopšte piše NATO, ili još manje ANP, ili taj Ustav propisuje kako se formiraju zajedničke institucije", upitao je Dodik.

On je rekao da je istorija puna primjera u kojima jedan narod želi da napusti državu u kojoj gubi svoja osnovna politička prava.

"Zato je pozivanje na Ustav i od Komšića i od Džaferovića i od (Bakira) Izetbegovića prazna priča, jer upravo oni stoje na putu ostvarivanja osnovnih prava Srba u BiH. Šta je njihov cilj, to je pitanje - da nas politički razoružaju i pretvore u građane, o čemu naglas sanja Komišić. To je nemoguća misija i to bi morao da zna čak i sa skromnim političkim znanjem koje ima", istakao je Dodik u intervjuu Srni.

BiH se može održati na tronošcu političkog odlučivanja

On je ocijenio da se ta situacija ne bi mogla desiti da su Hrvati zaista dobili svog člana Predsjedništva.

"I njima, kao i nama je jasno da se BiH može održati na tronošcu političkog odlučivanja. Ako im je cilj politička kriza u BiH sa nepoznatim posljedicama, evo priznajem da su uspjeli. Sad kad su ostvarili svoj cilj, neka prate šta je ostvarenje tog cilja donijelo", kaže Dodik.

Na pitanje da li ostaje pri stavu da će nakon 5. septembra, ako do tada ne bude imenovan predsjedavajućI Savjeta ministara, sazvati sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske, Dodik je odgovorio potvrdno, navodeći da ostavlja mogućnost da se do tog datuma partije pobjednice u bošnjačkom političkom tijelu presaberu i razmisle da li je normalno da predstavnici Srpske mirno gledaju kako im uzimaju Ustavom zagarantovana prava.

Dodik je naglasio da će nakon toga otići u Narodnu skupštinu i iznijeti plan za povratak u okvire Aneksa četiri potpisanog zajedno sa svim drugim aneksima Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Nijedna od nadležnosti o kojoj sam govorio nakon posljednje sjednice Predsjedništva (Oružane snage, pravosuđe i porezi) po Ustavu BiH, na koji se Košić i Džaferović selektivno pozivaju, nisu u nadležnosti zajedničkih institucija. Zato je smiješno kad čujem njih ili visokog predstavnika da je to antidejtonski. Dobro znaju da nije i dobro znaju da je ovo što zajedno pokušavaju da urade upravo napad na Dejtonski sporazum kojim su Srbima, kao i Hrvatima i Bošnjacima, zagarantovana osnovna politička prava. Samo u BiH zakon može biti iznad Ustava, a inače je u svim demokratskim i pravno uređenim zemljama na svijetu ustav vrhovni pravni dokument", pojasnio je Dodik.

(Srna)

Komentari / 68

Ostavite komentar
Name

Petar

30.08.2019 13:06

Predsjedniče ti si izbor i volja srpskog naroda iskazana na demokratskim izborima. Pravnim sredstvima treba da se borimo protiv diktature bošnjačke politike i interesnih lobija pojedinih ambasadora. Bude li neko krenuo da se igra sa voljom naroda REPUBLIKE SRPSKE dobiće odgovor naroda REPUBLIKE SRPSKE koji mu se neće svidjeti.

ODGOVORITE
Name

pravnik

30.08.2019 13:26

ceka se vas krivi potez

Name

Re Petar

30.08.2019 13:26

Didik i ti prvi u redove za odbranu RS,ja sam jednom ratovao da bi dezerterima i lopovima bilo bolje,vise ne.

Name

RE PETAR

30.08.2019 13:29

PETAR JE BIO MALI PA NE ZNA KAKO SMO PROSLI KADA SE 1995 TAJ MRSKI NATO UKLJUCIO U RAT.........U PAMET SE BRACO SRBI. A TI SI PETRE KAO STO VIDIMJOS JEDAN U NIZU "VOJNIKA" I POSTOVALACA LIKA I DJELA VELIKOG VODJE. NEDAJ BOZE DA ZAPUCA PETAR BI PJESKE ZA BGD A MILE HELIKOPTEROM. "NE KRIJTE SE IZA NARODA ,NE PROVOCIRAJTE NATO I AMERIKANCE SHVATITE DA JE KLJUC OSTANKA I OPSTANKA SRBA U RUKAMA AMERIKE I NATO PAKTA"

Name

Re

30.08.2019 13:29

Petre, miran, u kućicu.

Name

Re

30.08.2019 13:31

Vi botovi, satrašte. Pauza za sendvič.

Name

Re

30.08.2019 13:32

Komična izjava.

Name

Re

30.08.2019 13:33

Odgovor u obliku traktorijade.

Name

Cale

30.08.2019 13:34

Da znas sta je rat ,to je pakao u paklu!

Name

Vuk

30.08.2019 13:34

aj ne seri,Burle je samo predstavnik jedne politicke opcije iiz RS, neuspjesne u formiranju vlasti , imao je sansu godinu dana.Nema vise

Name

Не у НАТО

30.08.2019 13:35

Браво, Петре!

Name

21-vek-vaskrsenje

30.08.2019 13:39

poštovai, malo ste se zanijeli, pali ste u zanos , samo polako. Narod RS, da budem precizna, SRBI, na politiku SNSD-ea i Dodiga, odgovaraju masovnim odlaskom iz Republike Srpske i odrcanjem od državljanstva RS. Zar vama poštovani nije dokaz ovaj egzodus Srba iz Republike Srpske, a to da je pomenuti izabran voljom Srpskog naroda koja je iskazana na demokratskim izborima, to pričajte na sastancima Kominterne kad vam se pojavi vaš predsjednik . A nas građane RS koji su Srbi nemojte ubjeđivati , a dobra vam je ova ; " .... bude li se neko krenuo da se igra voljom naroda ..."Pa pobjeda SNSD-ea u oktobro prošle godine je upravo bila igrarija Srpskog naroda. s poštovanjem ,

Name

MILAN

30.08.2019 13:40

Bravo predsjedniče! Napokon smišljen i dobar odgovor.

Name

Neko

30.08.2019 13:42

Tako je Petre! ako dodjes do toga prodavaćmo Ronhil stanovnicima Srpske samo da budu srećni.Od Laktaša napraviće o Las Vegas da svi koji žive u Srpskoj moraju sav novac da potroše u kladionica i kockarnicama našeg druga Dragana jer šteta bi bilo da ostane bez profita I neka na kraju organizuje Mile neki koncert da nam otpeva Ne može nam niko ništa! Ima da budemo srećni.

Name

Саша

30.08.2019 13:45

Ја нигдје у тексту не видим позив на рат, само у коментарима.

Name

Sudija

30.08.2019 13:50

Sramota me, ko me predstavlja i ko mi vodi drzavu. Sramota me ovog covjeka, njegovi shizofreni i maniti nastupa i nekontrolisanog izliva bjesa. Ovaj covjek sa svojim kriminalom je opljackao i unistio RS i narod u njoj. Svojim bahatim nastupima i izjavama, misli da nas uplasi.Covjece pod hitno potrazi ljekarsku pomoc, jel u ovom trenutku to ti je najpotrebnije.Moras jednom da shvatis:da drzava nije tvoja privatna imovina a narod u njoj nisu ovce u tvom ogradjenom toru.Tvoji bahati i nasilni nastupi i govori to dokazuju.Jasno je nama da su u pitanju tvoji licni interesi, a ne drzavni i narodni!!!!!!

Name

Znalac

30.08.2019 13:53

Dodik i SNSD su prenijeli 68 nadleznosti sa Entiteta RS na nivo Drzave Bosne i Hercegovine, glasajuci u Parlamentu BiH ali i u Skupstini RS-a za prenos tih nadleznosti, ukljucujuci Odbranu i Sigurnost, Indirektno oporezivanje, Sudsko i Tuzilacko vijece i jos mnoge druge institucije i agencije. Da bi se te nadleznosti vratile ponovo na nivo Entiteta moraju se ponovo izglasati u Parlamentu BiH a to ce se dogoditi nikada.Dodik i SNSD samo dzaba lazu i trolaju jadni, napaceni i pokradeni Srpski narod, to vidi svako osim samih Srba. Za rat treba novac i naoruzanje sto Dodik niti ima a niti ce imati, samo mozemo izgubiti RS i ovo sta sada imamo.

Name

Tito

30.08.2019 14:55

Taj narod koji ti spominjes vecinom je star i nemocan za par godina rs je izgubio100hiljada mladi ljudi.za5godina imacete vece rate kredita a omladine nigde

Name

ČUVAR PLAŽE

30.08.2019 14:58

Petar se šali,nije on glup da ne zna kolika je štetočina MD.Vanredni izbori uz odgovarajuću kontrolu biračkih odbora i opštinskih i gradskih izbornih komisija bi pokazali koliku podršku ima ovaj prevarant

Name

Re

30.08.2019 16:30

SVE OVO STO SI REKAO PREDSJEDNICE JE KONFUZNO. EVO KAZES DA NISI U VLASTI NA FEDERALNOM NIVOU I NEMOGU DA SE DOGOVORE DA I NEMOGU ZATO STO SI SE TI DOGOVORIO SA COVICEM O FORMIRANJU TRECEG ENTITETA. SAMO NISI ZNAO DA BIH TO FORMIRANJE CEPALO I SRPSKU PO PREDPOSTAVKAMA A STO REALNO NEMA NI SANSI ZA RAZGRADNJU ZATO STO JE TO RAT U KOJI AUTOMATSKI ULAZI NATO. PRE SVEGA ZBOG OBAVEZE POTPISANOG DEJTONA A I SAMOG GOSTRATESKOG INTERESA JOS LEGALNO. Jos jedna bitna stvar je da ti imaš potencijala za govornika ali ne i za voditi državu u smjeru napretka nego samo destrukcija pljačka i banalnost a to su ti glavni uzroci uništenja. DRZI SE KORIDA I PJESME NAPRAVICES NAJVECI USPEH SRPSKOJ NESTO KAO ZMAJ

Name

Re Milan

30.08.2019 17:00

E moj Milane, jabuko sa grane.

Name

Re Petar

30.08.2019 17:01

Sad se krije iza NS jer ima tamo klimoglavce. Zna da referendum ne bi prosao.

Name

Ne lupetaj

30.08.2019 18:40

Lazi sam sebe, to ne prolazi ni u obdanistu.

Name

re petar

31.08.2019 05:13

To se zove pucanj iz prazne puške.Najbolje se izvede kada se najede graha

Name

za bajinog petra

01.09.2019 16:27

Ovd se ne radi o narodu vec trgovanjem za razne interese..velikih..a kad god se pravila veca srbija bivala je sve manja nemoj samo citati lektiru crvenih koji nas opet guraju u propast

Name

Milan

30.08.2019 13:08

Dodik trazi rat samo tako moze sakriti svoje lopovluke ,Dodice pripremi Sina za rat moja djeca nece ratovati!

ODGOVORITE
Name

re Milan

30.08.2019 13:29

Rat je Komšićev i Bakirov spin. Nema od toga ništa

Name

Milane

30.08.2019 13:34

Niti si ti ratovao niti tvoja djeca, zato ne lupaj.

Name

Re-Milan

30.08.2019 13:42

Ti i tvoj oresjednik ratujte sretni vam bilo. Ja necu nikada više uzeti pušku u ruke jer mi je dosadila 5 godina u rukama kada ste vi zarađivali pare na nasoj muci. Sada da zamjenimi pozicije vi ratujte mi ce mo u Srbiju ili zapad. Kada se vratimo onda ce mo da Srbujemo kao vi sada.

Name

Za milana

30.08.2019 13:42

Dodik nikada nije pozivao na rat kakav rat ti sanjas.Dodik samo brani zakon i ustav RS.Dok ostala dva iz presjednistva oce vojsku na Drini .

Name

Šumar

30.08.2019 14:08

Ti sad udri priču o referendumu, a Bakir kao ne da referendum i tako do lokalnih izbora. Onda sirotinji po 50 KM za glas i opet ih pravite budalama do opstih izbora. Jebes Koperfilda, kakvi su iluzionisti Lemi i Baka.

Name

Re Za milana

30.08.2019 16:09

Matere ti tvoje, a na sta poziva Dodik kad negira BiH, kad prica o otcjepljenju RSa, kad govori da za njega Drina nije granica, kad nece da postuje Zakone BiH itd... Da ne poziva na postivanje Ustava ili na bratstvo jedinstvo? Ne budali... Treba biti iskren i reci kako jeste, RS je opljackao i sad mu treba rat da sakrije situaciju koja je u RSu i vise nego ocigledna... RS je vec propala cim joj Srbija mora pozajmiti 50 miliona i to malo pa jos 35 miliona uzima kroz obveznice... Ako ovako nastavi iduce godine se RS ukida...

Name

re za Milana

30.08.2019 16:19

Veliš, brani Ustav RS-a? Kaži ti nama onda, šta piše u tom Ustavu? Je li možda piše da je to entitet isključivo srpskog naroda? Ili, možda, ko bi rekao, piše da je to entitet tri konstitutivna naroda. Ja, evo, ne znam, ti nas prosvijetli. Tebi je Ustav, očito, svetinja, siguran sam da bi takve formulacije ozbiljno shvatio.

Name

Reee Milan

30.08.2019 20:23

Vi stvarno niste normalni.. Ko ce ratovati..? Sa cim?? Sa cim vi mislite da se vodi rat ??? Rat je ovo danas sa ovim medijima...rijecima...i internetu.. Za rat treba kao prvo lova... Kao drugo naoruzanje Pa ljudstvo... Pa gorivo..municija...hrana. Braco moj toga svega vise nema... Ovako mlatite praznu slamu po tastaturi....i ko nije bio u ratu neka se ovako zanavlja po portalima...

Name

Šta nas je snašlo!

30.08.2019 13:09

To Milorade bekrijo! Nemože nam niko ništa jači smo od sudbine ............ Ko meni može šta!

ODGOVORITE
Name

Koki

30.08.2019 13:18

Bla,bla bla

ODGOVORITE
Name

BL VRS

30.08.2019 13:21

OPASNA PRICA , NA NIVOU DJECIJE PRICE O LOPTI. OVAJ PUT SI PRETJERAO I U SRBOVANJU. CIJELI BALKAN U NATO A TI NECES,ZABOGA ICI CE NAM DJECA U AFGANISTAN.KAKVE GLUPOSTI. KOJA DJECA KADA SI TI UKINUO VOJNI ROK.TO SU "PROFESIONALNI VOJNICI-PLACENICI" KOJI DOBIJU PLATU I IDU GDJE IH POSALJE ONAJ KO IH PLACA. NE SAKRIVAJ SE IZA NATO PRICE,NIKO OZBILJAN SA TOBOM NECE DA RAZGOVARA ,PA POKUSAVAS OPET SEBI DATI NA VAZNOSTI, POKUSAVAS PODMIRITI GLASACKU MASINERIJU FUNKCIJAMA I ABOLIRATI SEBE I KAMARILU OD ODGOVORA NA PITANJE "KAKO SMO PROPALI....." NEMOJ NAS SRBE VISE BRANITI JER CEMO ZA 10 GODINA NESTATI.

ODGOVORITE
Name

Dobar

30.08.2019 14:30

komentar.

Name

Re

30.08.2019 17:03

Bravo

Name

Inas

30.08.2019 17:15

svaka cast odlican komentar pozdrav iz Sarajeva

Name

kiki

30.08.2019 18:17

Imam tri prijatelja koja su bila u tim misijama u Afganistanu..sve trojica su profesionalni vojnici i vratili se poslje isteka ugovora puni ko brodovi..i sad boga mole da ih ponovo pozovu...teska se borba vodi izmedju njih ko ce otici jos jednom.

Name

SNSD

30.08.2019 13:55

SNSD je u proteklim mandatima na državnom nivou učestvovao u prenosu nadležnosti i formiranju sljedećih institucija na nivou BiH: 1.- uspostavljanje sistema zajedničkih tablica i saobraćajnih dozvola, čime je ova nadležnost prenesena u nadležnost Ministarstva civilnih poslova BiH 2.- uspostavljanje zajedničkih pasoša 3.- prenošenje nadležnosti entiteta iz oblasti državljansta na Ministarstvo civilnih poslova BiH 4.- formiranje Državne granične službe BiH 5.- formiranje Kancelarije za saradnju sa Interpolom 6.- formiranje Agencije za državnu službu BiH 7.- formiranje Odbora državne službe za žalbe 8.- uspostavljanje Direkcije za implementaciju CIPS projekta 9.- uspostavljanje Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH 10.- uspostavljanje Agencije za identifikaciju dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka 11.- uspostavljanje SIPA 12.- uspostavljanje Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH 13.- uspostavljanje Službe za poslove sa strancima BiH 14.- uspostavljanje Komisije za restituciju BiH 15.- uspostavljanje Komisije za državnu imovinu BiH 16.- uspostavljanje Agencije za akreditaciju i kvalitet BiH 17.- uspostavljanje Agencije za lijekove BiH 18.- uspostavljanje Državne regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost BiH 19.- uspostavljanje Agencije za bezbjednost hrane 20.- uspostavljanje Savjeta za djecu BiH 21.- uspostavljanje Instituta za standardizaciju BiH 22.- uspostavljanje Instituta za metrologiju BiH 23.- uspostavljanje Komisije za koncesije BiH 24.- uspostavljanje Instituta za intelektualno vlasništvo BiH 25.- uspostavljanje Instituta za akreditovanje BiH 26.- uspostavljanje Konkurentskog savjeta BiH 27.- uspostavljanje Kancelarije za veterinarstvo BiH 28.- uspostavljanje Instituta za nestala lica BiH 29.- uspostavljanje Državnog trezora pri Ministarstvu finansija BiH 30.- uspostavljanje Uprave za indirektno oporezivanje BiH 31.- uspostavljanje Agencije za statistiku BiH 32.- uspostavljanje Agencije za osiguranje depozita BiH 33.- uspostavljanje Agencije za osiguranje BiH 34.- uspostavljanje Agencije za javne nabavke BiH 35.- uspostavljanje Odbora za reviziju javnih nabavki 36.- uspostavljanje Izvozno-kreditne agencije BiH 37.- uspostavljanje Komisije za računovodstvo i reviziju BiH , SNSD jeste sve ove nadležnosti u proteklih deset godina prenio sa Republike Srpske na BiH.i ima ih jos.

ODGOVORITE
Name

BL

30.08.2019 13:57

STVARNO BIH VOLIO DA MI OVAJ DESPOT OBJASNI HOCE LI TI SRBI KOJI RADE U VOJSCI,CARINI,SUDIJE ,TUZIOCI,GRANICNI POLICAJCI NAPUSTITI SVOJE POSLOVE KADA IM ON NAREDI, PA CE IM SIGURNO ON PLACATI RATE KREDITA ,STANOVE I SKOLOVATI DJECU,..... A U MEDJUVREMENU CE MINISTAR LUKAC SA SVOJIH 100 SPECIJALACA ZAUZETI SVE GRANICNE PRELAZE,SVE SUDOVE,KASARNE, I NARAVNO ISTJERATI IZ RS SVE STRANCE ,JER ZABOGA ONI SU SUPER SUPER POLICAJCI SPECIJALCI, A FEDERACIJA I CIJELI SVIJET NA CELU SA MRSKIM NATO PAKTOM ,CE STAJATI SA STRANE DIVITI SE I APLAUDIRATI ,........JER ZABOGA SRBIJA JE DOBILA 4 NEISPRAVNA AVIONA ,10 STARIH TENKOVA , A PUTIN CE ZBOG DODIKA RAKETAMA NANISANITI BIJELU KUCU...... BAJKE BAJKE BAJKE , PRESTANITE IH PRICATI I PUSTITE DA OVAJ NAROD POKUSA DA ZIVI KAO SAV SLOBODAN I NORMALAN SVIJET.....

ODGOVORITE
Name

re BL

30.08.2019 15:04

kralju svaka cast pogodio si u sridu,,jest da se nece svakom dopasti ali je to istina

Name

Ss

30.08.2019 14:03

TRLA BABA LAN DA JOJ PRODJE DAN

ODGOVORITE
Name

Lukrecije

30.08.2019 14:34

Milorade, samo je Josip Broz Tito bio dozivotni prefsjednik. Ti moras biti svjestan da ces izgibiti izbore. Onda pocinju tvoji problemi. Ja ih necu nabrajati, ali budi svjestsn da si veci diktator od drugaTita.

ODGOVORITE
Name

D

30.08.2019 15:22

U ovom primeru Dodika trebaju podržati sve RS stranke,tu se brani srpski interes ne stranački,tu ona dva daju uslove narodu iz RS da ostvare svoja prava za koje su glasali,bukvalno jim poručuju ako hoćete u savetu ministara ljude koje ste izabrali morate biti za NATO.To je valjda gospodine Incko kršenje Dejtonskog sporazuma ,Svati gospodine incko da ti nisi jedna od BiH politički strani, nego neutralna strana koji treba da svakom kršenju dejtonskog sporazuma pristupi te isto a ne pristrasno u korist Sarajevski stranaka

ODGOVORITE
Name

@D

30.08.2019 16:46

Ne ,nego mora biti kako Dodik kaze,ne mora se u nato to si mislio kazati.

Name

D za@

30.08.2019 17:43

Normalno da se ne mora a ako se tri naroda dogovore nije problem,problem je nekakvo uslovljavljanje

Name

Re

30.08.2019 18:42

SNSD je u proteklim mandatima na državnom nivou učestvovao u prenosu nadležnosti i formiranju sljedećih institucija na nivou BiH: 1.- uspostavljanje sistema zajedničkih tablica i saobraćajnih dozvola, čime je ova nadležnost prenesena u nadležnost Ministarstva civilnih poslova BiH 2.- uspostavljanje zajedničkih pasoša 3.- prenošenje nadležnosti entiteta iz oblasti državljansta na Ministarstvo civilnih poslova BiH 4.- formiranje Državne granične službe BiH 5.- formiranje Kancelarije za saradnju sa Interpolom 6.- formiranje Agencije za državnu službu BiH 7.- formiranje Odbora državne službe za žalbe 8.- uspostavljanje Direkcije za implementaciju CIPS projekta 9.- uspostavljanje Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH 10.- uspostavljanje Agencije za identifikaciju dokumenata, evidenciju i razmjenu podataka 11.- uspostavljanje SIPA 12.- uspostavljanje Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH 13.- uspostavljanje Službe za poslove sa strancima BiH 14.- uspostavljanje Komisije za restituciju BiH 15.- uspostavljanje Komisije za državnu imovinu BiH 16.- uspostavljanje Agencije za akreditaciju i kvalitet BiH 17.- uspostavljanje Agencije za lijekove BiH 18.- uspostavljanje Državne regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost BiH 19.- uspostavljanje Agencije za bezbjednost hrane 20.- uspostavljanje Savjeta za djecu BiH 21.- uspostavljanje Instituta za standardizaciju BiH 22.- uspostavljanje Instituta za metrologiju BiH 23.- uspostavljanje Komisije za koncesije BiH 24.- uspostavljanje Instituta za intelektualno vlasništvo BiH 25.- uspostavljanje Instituta za akreditovanje BiH 26.- uspostavljanje Konkurentskog savjeta BiH 27.- uspostavljanje Kancelarije za veterinarstvo BiH 28.- uspostavljanje Instituta za nestala lica BiH 29.- uspostavljanje Državnog trezora pri Ministarstvu finansija BiH 30.- uspostavljanje Uprave za indirektno oporezivanje BiH 31.- uspostavljanje Agencije za statistiku BiH 32.- uspostavljanje Agencije za osiguranje depozita BiH 33.- uspostavljanje Agencije za osiguranje BiH 34.- uspostavljanje Agencije za javne nabavke BiH 35.- uspostavljanje Odbora za reviziju javnih nabavki 36.- uspostavljanje Izvozno-kreditne agencije BiH 37.- uspostavljanje Komisije za računovodstvo i reviziju BiH , SNSD jeste sve ove nadležnosti u proteklih deset godina prenio sa Republike Srpske na BiH.i ima ih jos.

Name

Re

30.08.2019 18:59

A šta ako se tri naroda dogovore, sve potpišu, pretoče u zakone, a onda, par godina kasnije, predstavnici jednog od naroda kažu - pu, pike, ne važi? Smiješni ste, iskreno ;)

Name

Tu se brani

30.08.2019 19:06

Kriminalni, pljackaski i svaki drugi interes osim interesa srpskog naroda u entitwtu RS i drzavi BiH.

Name

Re D

30.08.2019 22:49

A Rudonja mogao da ucjenjuje bijedu i pezionere na glasanju i ko ne glasa za bega otkaz.

Name

Robin Hud

31.08.2019 12:07

https://www.youtube.com/watch?v=AuiQBkvlMEY

Name

D Za RE

31.08.2019 16:25

Nije problem ništa što se dogovore pa bilo to i prenošenje nadležnosti ali kad jedan narod Ne želi Nato članstvo i to sa velikim razlogom ,Logično je ko te je tuko da nećeš sa njim u savez to svako ko ima i malo ljuskoga u sebi treba da razume

Name

papci

30.08.2019 16:24

Ti mlatiš sa skupštinom i poslanicima, uz pomoć svojih papaka od Sstevandića, Mitrović Vojina, Kostadina Vasića i ostalih protuva i papčina koje nacionalni opstanak i ne zanima samo lična korist.

ODGOVORITE
Name

Eee MILE

30.08.2019 16:45

Nemas dvije trecine znam bar 6 iz DNS koji nece glasati

ODGOVORITE
Name

vra-cam

30.08.2019 17:17

...a ko li te nauci da tako debelo lazes i svoj narod zavodis samo da te podrzavaju. Nedajte mu za pravo on vas vodi u propast, sigurno.

ODGOVORITE
Name

Smijesni Dodik

30.08.2019 17:33

Hahahahaha, smijesan je ovaj lik do bola, kao i svi politicari u ovoj drzavi. Da smo svi pametni u ovoj drzavi, a mislim na obicne ljude, prestali bi svi placati im poreze, racune, odnosno napraviti veliki GRAĐANSKI NEPOSLUH prema drzavnim institucijama i neka sve stane onda, ali svakako ce sve ubrzo stati jer LJUDI ODOŠE IZ OVE BIJEDE!!!

ODGOVORITE
Name

Lejkers

30.08.2019 17:42

Ti si mile ustvari na aparatima cao

ODGOVORITE
Name

Marko89

30.08.2019 17:44

Sjaši više! HOĆEMO VANREDNE IZBORE!

ODGOVORITE
Name

Dno DNA

30.08.2019 17:45

Za koga djeca izginuse za lopove i profitere.

ODGOVORITE
Name

Robin Hud

31.08.2019 12:08

https://www.youtube.com/watch?v=vazlyV-C6mU&feature=youtu.be

Name

Vojo

30.08.2019 18:07

Ovaj nas talasa i presvlači ovako jedno 20 godinica, Dokle više? Zar nije obezbijedio sebi i za praunučad?

ODGOVORITE
Name

Apsurda li

30.08.2019 18:59

Meni licno drzava nije od koristi, meni rat neodgovara, a nekome drzava od koristi i rat odgovara!

ODGOVORITE
Name

Dodik

30.08.2019 19:02

Ti govoris u svoje ime a ne u ime srpskog naroda,da bi sakrio sve sto je oteto i ne zakonito steceno

ODGOVORITE
Name

naivan si presednice

01.09.2019 19:25

Neformira se ni Vlada federacije BIH samo zato sto ste se ti i tvoj prijatelj Covic dogovorili da tako bude,i da se mora prije vijece ministara formirati to uslovljava dragan covic sto se naravno sa tobom dogovorio pa zna to i golub na grani,nemoze te to izmanipulisati.

ODGOVORITE
Name

Aj ne verglaj

02.09.2019 07:56

Ti si i naučio da vladaš manipulacijim i ucjenama drugačije i neznaš biće kao i sa refrendumom što si ga održao.

ODGOVORITE