СП: Мореира пред Србију...

Нема шансе да ће Сале да дозволи изненађење! „Освојили смо заједно и ФИБА Лигу шампиона. Један је од најбољих тренера с којим сам радио, унапредио је моју игру и желим му све најбоље“, каже центар Анголе.

Кошарка 30.08.2019 | 22:50
СП: Мореира пред Србију...
Селекција Анголе је на Мундобаскет у Кини дошла са једним циљем - да проба да оствари победу над Филипинима, али и да се покаже у што бољем светлу против Србије и Италије.

Утакмица с Орловима је на мање од једног дана далеко, али ако питате Јаника Мореиру, искусног центра који је са Сашом Ђорђевићем сарађивао у Виртусу из Болоње, да ли Ангола може да изненади Србију, као из топа одговара:

„Не! Саша (Ђорђевић) то неће да дозволи“.

Интересовало нас је каква су му искуства у раду са селектором Србије?

„Покушаћу да му не кажем ништа у наредна 24 часа. На крају тренинга сада сам пробао да прођем поред њега и да му не кажем ни реч, а он ме је погледао и рекао: ’Шта, сад више не причамо’, а онда нисам могао да га игноришем“, уз осмех каже Мореира српским новинарима и наставља:

„Имам само љубав и поштовање за њега, од њега сам научио много током четири месеца, колико сам био у Виртусу. Освојили смо заједно и ФИБА Лигу шампиона. Један је од најбољих тренера с којим сам радио, унапредио је моју игру и желим му све најбоље“.

Признао је Мореира да није користио своје искуство с Александром Ђорђевићем како би помогао свом селектору да направи тактику за меч са Србијом.

„Не, не“, слеже раменима и додаје:

„Свако има свој посао и мора да га ради како треба. Нисмо причали ништа на ту тему. Ми свакако морамо да будемо бољи, да напредујемо. Чекају нас три важне и тешке утакмице. Без обзира на то шта се догоди у суботу, имамо још две утакмице. Морамо да пробамо да искористимо наше шансе, јер утакмица са Србијом се неће више поновити“.

Ангола је направила делимичну смену генерација, али и даље у тиму постоји микс искусних и младих играча...

„Трудимо се да играмо брзу кошарку, да играмо пресинг по целом терену, да притискамо лопту стално. Дефинитивно ће бити јако тешко против Србије. Они играју паметно, имају квалитетне високе играче, често улазе у рекет и покушаће да то искористе. Биће тешко, биће то јак тест за нас“.

Говорио је Мореира и о тимским циљевима за предстојећи Мундобаскет.

„Идемо утакмицу по утакмицу. Видећемо успут шта је наш коначни домет, а циљ је да стално напредујемо, да будемо бољи“.

Сусрет између Србије и Анголе на програму је од 9.30 по средњоевропском времену и биће то утакмица која ће отворити овогодишњи Мундобаскет. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар