SP: Moreira pred Srbiju...

Nema šanse da će Sale da dozvoli iznenađenje! „Osvojili smo zajedno i FIBA Ligu šampiona. Jedan je od najboljih trenera s kojim sam radio, unapredio je moju igru i želim mu sve najbolje“, kaže centar Angole.

Košarka 30.08.2019 | 22:50
SP: Moreira pred Srbiju...
Selekcija Angole je na Mundobasket u Kini došla sa jednim ciljem - da proba da ostvari pobedu nad Filipinima, ali i da se pokaže u što boljem svetlu protiv Srbije i Italije.

Utakmica s Orlovima je na manje od jednog dana daleko, ali ako pitate Janika Moreiru, iskusnog centra koji je sa Sašom Đorđevićem sarađivao u Virtusu iz Bolonje, da li Angola može da iznenadi Srbiju, kao iz topa odgovara:

„Ne! Saša (Đorđević) to neće da dozvoli“.

Interesovalo nas je kakva su mu iskustva u radu sa selektorom Srbije?

„Pokušaću da mu ne kažem ništa u naredna 24 časa. Na kraju treninga sada sam probao da prođem pored njega i da mu ne kažem ni reč, a on me je pogledao i rekao: ’Šta, sad više ne pričamo’, a onda nisam mogao da ga ignorišem“, uz osmeh kaže Moreira srpskim novinarima i nastavlja:

„Imam samo ljubav i poštovanje za njega, od njega sam naučio mnogo tokom četiri meseca, koliko sam bio u Virtusu. Osvojili smo zajedno i FIBA Ligu šampiona. Jedan je od najboljih trenera s kojim sam radio, unapredio je moju igru i želim mu sve najbolje“.

Priznao je Moreira da nije koristio svoje iskustvo s Aleksandrom Đorđevićem kako bi pomogao svom selektoru da napravi taktiku za meč sa Srbijom.

„Ne, ne“, sleže ramenima i dodaje:

„Svako ima svoj posao i mora da ga radi kako treba. Nismo pričali ništa na tu temu. Mi svakako moramo da budemo bolji, da napredujemo. Čekaju nas tri važne i teške utakmice. Bez obzira na to šta se dogodi u subotu, imamo još dve utakmice. Moramo da probamo da iskoristimo naše šanse, jer utakmica sa Srbijom se neće više ponoviti“.

Angola je napravila delimičnu smenu generacija, ali i dalje u timu postoji miks iskusnih i mladih igrača...

„Trudimo se da igramo brzu košarku, da igramo presing po celom terenu, da pritiskamo loptu stalno. Definitivno će biti jako teško protiv Srbije. Oni igraju pametno, imaju kvalitetne visoke igrače, često ulaze u reket i pokušaće da to iskoriste. Biće teško, biće to jak test za nas“.

Govorio je Moreira i o timskim ciljevima za predstojeći Mundobasket.

„Idemo utakmicu po utakmicu. Videćemo usput šta je naš konačni domet, a cilj je da stalno napredujemo, da budemo bolji“.

Susret između Srbije i Angole na programu je od 9.30 po srednjoevropskom vremenu i biće to utakmica koja će otvoriti ovogodišnji Mundobasket. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar