Затворен објекат Ајдиновићи, 50 радника без посла

Службеници Кантоналне управе за инспекцијске послове Зеничко-добојског кантона запечатили су објекат Спортско-рекреативног центра Ајдиновићи.

Босна и Херцеговина 30.08.2019 | 12:45
Затворен објекат Ајдиновићи, 50 радника без посла
Као што је и најављено, данас у 10 сати на адреси СРЦ Ајдиновићи стигли су инспектори и службеници полиције који су након вјештачења приступили печаћењу улаза у објекат који је недавно дошао у жижу интересовања након што се 18 дјеце јавило у здравствене установе након сумње на тровање храном, јавља Клиx.

Према ријечима адвоката Сенада Пећанина који заступа Ајдиновиће, након свих урађених налаза на КЦУС-у и Институту за испитивање хране у Зеници, није установљено ништа спорно. Он је казао и да су сви упосленици урадили нове санитарне прегледе.

Власник СРЦ Ајдиновићи је након овог скандала одлучио затворити комплекс те угасити компанију због чега ће 50 особа од 1. септембра остати без посла. Разлог лежи у чињеници да је фирми нарушен углед те да ће изгубити знатна финансијска средства док је објекат запечаћен.

Неколико дана послије у спортско-рекреативном центру Ајдиновићи је дошло до великог пожара у којем је изгорио смјештајни дио објекта. Истрага овог случаја је у току.

Иначе, инспектори Кантоналне управе за инспекцијске послове ЗДК пожалили су се данас у Ајдиновићима код Олова да их медији ометају у раду, иако су новинари само чекали званично затварање објекта и печачење.

Након одлуке да затвори објекат СРЦ Ајдиновићи јавности се обратио и власник Нихад Хелаћ који је писмо упутио и премијеру Владе ФБиХ, Владе ЗДК, начелнику Олова, директорици Кантоналне управе за инспекцијске послове ЗДК и Тужилаштву ЗДК.

(Клиx)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Хасан

30.08.2019 10:52

Све сто Додик ради у РС то исто ради и Бакир у Федерацији , битно је да се унисти све сто је добро у овој Босни срамота .Њих двојица имају исти задатак а то је да сто висе раселе и протјерају народа из БиХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гламоц

30.08.2019 12:36

Нека објаве колика је била плата конобара, собарице или цистацице. Власник има своје милионе, а и стету од позара це сигурно наплатити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.08.2019 05:46

17 милиона је цовјек улозио, ста ти прицас глупости, а плате су биле добре. Цовјек је направио рај на земљи код Олова, направио путеве, запослио локално становниство, босњаке и србе повратнике, радила цијела села за СРЦ као кооперанти , цовјек луксуз направио, а све сто ваља дај да се унисти. Какав смо фуј народ а ти гласај за Бооооокирааааа крезо крезавир

Name

МЕСА

30.08.2019 19:39

ПА СТА АКО СУ ОСТАЛИ БЕЗ ПОСЛА,НИСУ ЈЕДИНИ,

ОДГОВОРИТЕ