Zatvoren objekat Ajdinovići, 50 radnika bez posla

Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona zapečatili su objekat Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići.

Bosna i Hercegovina 30.08.2019 | 12:45
Zatvoren objekat Ajdinovići, 50 radnika bez posla
Kao što je i najavljeno, danas u 10 sati na adresi SRC Ajdinovići stigli su inspektori i službenici policije koji su nakon vještačenja pristupili pečaćenju ulaza u objekat koji je nedavno došao u žižu interesovanja nakon što se 18 djece javilo u zdravstvene ustanove nakon sumnje na trovanje hranom, javlja Klix.

Prema riječima advokata Senada Pećanina koji zastupa Ajdinoviće, nakon svih urađenih nalaza na KCUS-u i Institutu za ispitivanje hrane u Zenici, nije ustanovljeno ništa sporno. On je kazao i da su svi uposlenici uradili nove sanitarne preglede.

Vlasnik SRC Ajdinovići je nakon ovog skandala odlučio zatvoriti kompleks te ugasiti kompaniju zbog čega će 50 osoba od 1. septembra ostati bez posla. Razlog leži u činjenici da je firmi narušen ugled te da će izgubiti znatna finansijska sredstva dok je objekat zapečaćen.

Nekoliko dana poslije u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići je došlo do velikog požara u kojem je izgorio smještajni dio objekta. Istraga ovog slučaja je u toku.

Inače, inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK požalili su se danas u Ajdinovićima kod Olova da ih mediji ometaju u radu, iako su novinari samo čekali zvanično zatvaranje objekta i pečačenje.

Nakon odluke da zatvori objekat SRC Ajdinovići javnosti se obratio i vlasnik Nihad Helać koji je pismo uputio i premijeru Vlade FBiH, Vlade ZDK, načelniku Olova, direktorici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove ZDK i Tužilaštvu ZDK.

(Klix)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Hasan

30.08.2019 10:52

Sve sto Dodik radi u RS to isto radi i Bakir u Federaciji , bitno je da se unisti sve sto je dobro u ovoj Bosni sramota .Njih dvojica imaju isti zadatak a to je da sto vise rasele i protjeraju naroda iz BiH

ODGOVORITE
Name

Glamoc

30.08.2019 12:36

Neka objave kolika je bila plata konobara, sobarice ili cistacice. Vlasnik ima svoje milione, a i stetu od pozara ce sigurno naplatiti.

ODGOVORITE
Name

Re

31.08.2019 05:46

17 miliona je covjek ulozio, sta ti pricas gluposti, a plate su bile dobre. Covjek je napravio raj na zemlji kod Olova, napravio puteve, zaposlio lokalno stanovnistvo, bosnjake i srbe povratnike, radila cijela sela za SRC kao kooperanti , covjek luksuz napravio, a sve sto valja daj da se unisti. Kakav smo fuj narod a ti glasaj za Boooookiraaaaa krezo krezavir

Name

MESA

30.08.2019 19:39

PA STA AKO SU OSTALI BEZ POSLA,NISU JEDINI,

ODGOVORITE