”Арселор Митал”: Одложено је отпуштање радника

- Отпуштање запослених у АрцелорМиттал Приједор се одлаже усљед наставка преговора с Владом Републике Српске, саопштено је из компаније Арселор Митал.

Република Српска 30.08.2019 | 11:40
”Арселор Митал”: Одложено је отпуштање радника
Руководство компаније АрцелорМиттал Приједор саопштило је да одлука о смањењу броја запослених за око 300 у овој компанији која се бави експлоатацијом жељезне руде, привремено одгађа, док се одржавају нови састанци с Владом Републике Српске.

Отпуштања су требала ступити на снагу 1. септембра, како је раније најављено.

''Компанија жели ријешити отворена питања са Владом Републике Српске која тренутно стоје на путу дугорочне, одрживе будућности за нашу производњу жељезне руде у Приједору, али је јасно дала до знања да без задовољавајућих рјешења тих питања немамо другог избора осим да смањимо своје тренутне оперативне капацитете и, на жалост, нашу радну снагу у АрцелорМиттал Приједор'', наводи се у саопштењу.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Е будале

30.08.2019 09:43

Послије избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

30.08.2019 09:54

Ово је по ко зна који пут удар на интелигенцију. Гдје су паре од разлике у цијени и разлике у превозу.

Name

Приједорски мурали

30.08.2019 10:25

Све је то била смисљена игранка Миттала да би створио панику медју градјанима, и да у таквој ситуацији поново избјегне плацање силног пореза који дугује Републици Српској и њеним градјанима. Такодје покусавају да де докопају Рудника Љубија само да би купили то предузеце и избјегли плацање дивиденде. А ми годинама тај лопувук гледамо и цутимо, па коментарисемо сто нам је овакво стање. Јос се дивимо Младену Јелаци. Видјели смо како је Миттал просао у Федерацији БиХ у коксари Лукавац. По слицном рецепту је и тамо поцео да прави лоповуке али је одмах био ухапсен. Ту је Федерација показала колико је јаца од РС. Брука и срамота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

незнајуци

30.08.2019 12:29

Да једна свјетска фирма медју водецим у производњи целика спала на то да не плаца минорну суму новца за порез и да доводи у питање свој кредибилитет.Могу сутра да покупе прње из РС не би осјетили на свом дзепу,а ви као неки фактор у свијету бизниса.Увијек се хватате на те порезе.

Name

Гвозде руда

30.08.2019 13:31

Незнајуци па ста сад треба све допустити да покраду само зато сто је то једна од водецих компанија у Свијету? Са том логиком и јесмо ово допустсли свих овиг година да се толики криминал одвија. Ако они не би ни остјели ову зараду сто остварују на насим просторима па због цега онда цигане за тај порез?

Name

Директ

30.08.2019 12:59

Прије неку седмицу су неки из Митала ухапсени у Федерацији. Нема, Митал оде, бас као и Руси. Пропасце Љубија, Зељезара Зеница, Алуминиј, Алумина, Рафинерија уља Модрица и Рафинерија нафте Брод. Оде све у П.М. Ово није добро.

ОДГОВОРИТЕ