”Arselor Mital”: Odloženo je otpuštanje radnika

- Otpuštanje zaposlenih u ArcelorMittal Prijedor se odlaže usljed nastavka pregovora s Vladom Republike Srpske, saopšteno je iz kompanije Arselor Mital.

Republika Srpska 30.08.2019 | 11:40
”Arselor Mital”: Odloženo je otpuštanje radnika
Rukovodstvo kompanije ArcelorMittal Prijedor saopštilo je da odluka o smanjenju broja zaposlenih za oko 300 u ovoj kompaniji koja se bavi eksploatacijom željezne rude, privremeno odgađa, dok se održavaju novi sastanci s Vladom Republike Srpske.

Otpuštanja su trebala stupiti na snagu 1. septembra, kako je ranije najavljeno.

''Kompanija želi riješiti otvorena pitanja sa Vladom Republike Srpske koja trenutno stoje na putu dugoročne, održive budućnosti za našu proizvodnju željezne rude u Prijedoru, ali je jasno dala do znanja da bez zadovoljavajućih rješenja tih pitanja nemamo drugog izbora osim da smanjimo svoje trenutne operativne kapacitete i, na žalost, našu radnu snagu u ArcelorMittal Prijedor'', navodi se u saopštenju.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

E budale

30.08.2019 09:43

Poslije izbora.

ODGOVORITE
Name

ЖИКА Ж

30.08.2019 09:54

Ovo je po ko zna koji put udar na inteligenciju. Gdje su pare od razlike u cijeni i razlike u prevozu.

Name

Prijedorski murali

30.08.2019 10:25

Sve je to bila smisljena igranka Mittala da bi stvorio paniku medju gradjanima, i da u takvoj situaciji ponovo izbjegne placanje silnog poreza koji duguje Republici Srpskoj i njenim gradjanima. Takodje pokusavaju da de dokopaju Rudnika Ljubija samo da bi kupili to preduzece i izbjegli placanje dividende. A mi godinama taj lopuvuk gledamo i cutimo, pa komentarisemo sto nam je ovakvo stanje. Jos se divimo Mladenu Jelaci. Vidjeli smo kako je Mittal prosao u Federaciji BiH u koksari Lukavac. Po slicnom receptu je i tamo poceo da pravi lopovuke ali je odmah bio uhapsen. Tu je Federacija pokazala koliko je jaca od RS. Bruka i sramota!

ODGOVORITE
Name

neznajuci

30.08.2019 12:29

Da jedna svjetska firma medju vodecim u proizvodnji celika spala na to da ne placa minornu sumu novca za porez i da dovodi u pitanje svoj kredibilitet.Mogu sutra da pokupe prnje iz RS ne bi osjetili na svom dzepu,a vi kao neki faktor u svijetu biznisa.Uvijek se hvatate na te poreze.

Name

Gvozde ruda

30.08.2019 13:31

Neznajuci pa sta sad treba sve dopustiti da pokradu samo zato sto je to jedna od vodecih kompanija u Svijetu? Sa tom logikom i jesmo ovo dopustsli svih ovig godina da se toliki kriminal odvija. Ako oni ne bi ni ostjeli ovu zaradu sto ostvaruju na nasim prostorima pa zbog cega onda cigane za taj porez?

Name

Direkt

30.08.2019 12:59

Prije neku sedmicu su neki iz Mitala uhapseni u Federaciji. Nema, Mital ode, bas kao i Rusi. Propasce Ljubija, Zeljezara Zenica, Aluminij, Alumina, Rafinerija ulja Modrica i Rafinerija nafte Brod. Ode sve u P.M. Ovo nije dobro.

ODGOVORITE