Лајовић: Љут сам на себе што нисам окренуо меч!

Душан Лајовић није успео да се пласира у треће коло УС Опена.

Тенис 30.08.2019 | 12:45
Лајовић: Љут сам на себе што нисам окренуо меч!
После два сата и 44 минута игре од њега је био бољи Американац Денис Кудла, 111. на светској листи, 7:5, 7:5, 0:5, 6:3.

Тако ће Американац бити противник Новака Ђоковића у трећем колу турнира у мечу који ће се играти у другом вечерњем термину по локалном времену.

Лајовић је после меча рекао да је имао осећај да је могао да оствари бољи резултат, али су га бројне грешке на крају коштале пораза.

„Доста сам грешио данас, чак и неке лопте које нису типичне. Покушао сам после тога да променим тактику и да на неки начин дођем до поена, до вођства, до неке игре, да видим да ли ће касније да се стабилизује, али са овако много неизнуђених грешака, буквално две по гему у просеку, било је тешко играти. Имао сам шансу у четвртом сету да се вратим, али све на неку игру која није на оном нивоу која ме је довела до садашње позиције. Љут сам на себе што нисам успео да преокренем овај меч, без обзира на то шта сам радио на терену, а са друге стране, није смак света јер мислим да сам на добром путу. Може да се деси лош дан само да то не пређе у лош период“, каже Лајовић.

Свакако да ће још размишљати о неколико пропуштених прилика.

„Прва два сета сам изгубио на сличан начин, иако сам имао шансе у току оба сета, у завршници сам одиграо онако како сам играо током целог меча, дакле са пуно грешака, Не знам шта бих додао. Пасивност? Било је тога, ушао сам у неку несигурност пошто сам чисте лопте из средине терена и форхенда грешио, правио мале ауте. Повукао сам се мало назад, стабилизовао, други сет вратио брејк, али у том случају не треба тако наставити, него се вратити својој игри, што ја нисам успео и то је била грешка“ сматра 29. тенисер света.

Каже да га Кудал није преетрано изненадио. Једини што је могао, а није учинио у довољној мери јесте било то да покуша да га тера да игра више из форхенда, где је слабији.

„Знао сам пре свега како игра и шта може, где је стабилан, где није, није ме ничим претерано изненадио. Добро је сервирао, први сервис је имао добар проценат, на другом се мало мучио, добар бекхенд, добро се креће, на форхенду је био мало климав. Да сам више успео да форсирам његов форхенд, ту је била нека тактика, али опет, на крају се све свело на наки меч где сам трчао и враћао и покушавао да добијем неке поене“.

Када се осврне на протеклих неколико месеци, посебно ову летњу турнеју, каже да није незадовољан постигнутим.

„Могло је и доста боље, то је с једне стране. С друге, то је све већ прошло, сад иде период од последњих шест турнира плус Дејвис куп. Идем назад у Србију на пар дана, онда идем за Шпанију неких десетак дана до две недеље да се припремим за тај други део сезоне. Ранијих година, с обзиром да сам играо знатно више недеља сам последњи део сезоне полууморан одигравао последња два-три турнира тако да то треба да променим ове године. Добро је што имам тај период кондиционих припрема. Играћу и три турнира у Кини, потом у Европи, то је то за крај сезоне“, закључио је Лајовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар