Милошевић поносан на играче!

Награда све што су преживели последњих шест месеци! Саво Милошевић, тренер Партизана, честитао је фудбалерима пласман у групну фазу Лиге Европе.  Тренер Партизана каже да би било "арогантно и препотентно" када би себи приписао заслуге за велики успех.

Фудбал 30.08.2019 | 13:42
Милошевић поносан на играче!
"Поносан сам на момке и честитам им. Ја сам им то рекао у свлачионици и пре утакмице - да сам поносан на њих због свега шта су урадили, без обзира на исход утакмице. Свака част на свему што су прошли, претрпели и преживели у последњих пет-шест месеци. Ово је адекватна награда. Увек дође када заслужите", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Партизана пласирали су се у групну фазу Лиге Европе, пошто су у реванш мечу против Молдеа одиграли 1:1.

"Честитке и Молдеу који је, као што смо и знали, био тежак противник. У ова два меча је све било близу. Ја сам пре утакмице рекао да нас не могу изненадити, али мислим да су нас мало изненадили. У другом полувремену смо очекивали да ће можда мало физички ићи доле, они су отишли горе и то нам је закомпликовало утакмицу", рекао је Милошевић.

"У сваком случају, свака част. Једна феноменална екипа и то је још један разлог више да похвалим своје момке због свега што су пружили. Није било лако када је Молде дао гол", додао је он.

Партизан је откако је Милошевић на клупи освојио Куп Србије и сада изборио Лигу Европа, па је новинаре занимало да ли је потребно захвалити Алексу Фергусону на томе што му је сугерисао да се бави тренерским послом.

"Сер Алекс Фергусон јесте утицао на моју одлуку да постанем тренер, али ако бих сад о томе причао то би значило да је моја заслуга највећа за све ово што је екипа урадила. Поновићу, ово је екипа феноменалних момака који су успели психолошки да издрже много тога, а њихови квалитети су били неспорни. Највећа заслуга припада играчима. Свако друго размишљање би било арогантно и препотентно, а то сигурно нисам", рекао је Милошевић.

Од "разбијене војске" на великом броју мечева одиграних јесенас и у првом делу пролећа, преко победе над "вечитим" ривалом и освајања Купа на његовом стадиону, до пласмана у Лигу Европе уз допадљиву, агресивну игру и учинак од четири победе, једног ремија и једног пораза!

То је "печат" Сава Милошевића, који је крајем марта преузео Партизан као тренер без искуства и кога је у том тренутку мало ко видео као спасиоца посусталог великана.

Међутим, Милошевићев Партизан одолео је у Малатији више од 80 минута, у ситуацији када је домаћину био потребан још један гол за пролаз у следећу рунду, док у Молдеу није психолошки пао након примљеног гола 18 минута пре краја, већ је наставио да игра отворено, као и до тада.

Награда је стигла у виду небеског скока и поготка Немање Милетића за жељених 1:1 у 80. минуту. Могли су црно-бели и до победе у финишу реванш утакмице, као што су то урадили недељу дана раније на свом стадиону...

"Поносан сам на играче. То сам им рекао и пре утакмице, без обзира на исход. Свака им част на свему што су прошли, претрпели, преживели... Ово је адекватна награда, а она дође увек када заслужите", рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

"Честитам и Молдеу, био нам је тежак противник и мало нас је изненадио игром у другом полувремену. Није нам било лако када су повели".

Некадашњи центарфор Партизана, Астон Виле, Сарагосе, Парме, Осасуне и Рубина изјавио је да је на његову одлуку да постане тренер утицао легендарни сер Алекс Фергусон.

На констатацију да му припадају огромне заслуге за преображај Партизана у озбиљну, такмичарску екипу, дао је скроман одговор.

"Никако не могу да кажем да је све ово моја заслуга. Имамо феноменалне момке. Њихов квалитет никада није био споран, а психолошки су издржали много тога. Свако друго размишљање било би арогантно и препотентно са моје стране, а такав сигурно нисам".

Ово ће им бити 11. пут у последњих 16 сезона да се такмиче на евросцени бар до децембра!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар