Milošević ponosan na igrače!

Nagrada sve što su preživeli poslednjih šest meseci! Savo Milošević, trener Partizana, čestitao je fudbalerima plasman u grupnu fazu Lige Evrope.  Trener Partizana kaže da bi bilo "arogantno i prepotentno" kada bi sebi pripisao zasluge za veliki uspeh.

Fudbal 30.08.2019 | 13:42
Milošević ponosan na igrače!
"Ponosan sam na momke i čestitam im. Ja sam im to rekao u svlačionici i pre utakmice - da sam ponosan na njih zbog svega šta su uradili, bez obzira na ishod utakmice. Svaka čast na svemu što su prošli, pretrpeli i preživeli u poslednjih pet-šest meseci. Ovo je adekvatna nagrada. Uvek dođe kada zaslužite", rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana plasirali su se u grupnu fazu Lige Evrope, pošto su u revanš meču protiv Moldea odigrali 1:1.

"Čestitke i Moldeu koji je, kao što smo i znali, bio težak protivnik. U ova dva meča je sve bilo blizu. Ja sam pre utakmice rekao da nas ne mogu iznenaditi, ali mislim da su nas malo iznenadili. U drugom poluvremenu smo očekivali da će možda malo fizički ići dole, oni su otišli gore i to nam je zakomplikovalo utakmicu", rekao je Milošević.

"U svakom slučaju, svaka čast. Jedna fenomenalna ekipa i to je još jedan razlog više da pohvalim svoje momke zbog svega što su pružili. Nije bilo lako kada je Molde dao gol", dodao je on.

Partizan je otkako je Milošević na klupi osvojio Kup Srbije i sada izborio Ligu Evropa, pa je novinare zanimalo da li je potrebno zahvaliti Aleksu Fergusonu na tome što mu je sugerisao da se bavi trenerskim poslom.

"Ser Aleks Ferguson jeste uticao na moju odluku da postanem trener, ali ako bih sad o tome pričao to bi značilo da je moja zasluga najveća za sve ovo što je ekipa uradila. Ponoviću, ovo je ekipa fenomenalnih momaka koji su uspeli psihološki da izdrže mnogo toga, a njihovi kvaliteti su bili nesporni. Najveća zasluga pripada igračima. Svako drugo razmišljanje bi bilo arogantno i prepotentno, a to sigurno nisam", rekao je Milošević.

Od "razbijene vojske" na velikom broju mečeva odigranih jesenas i u prvom delu proleća, preko pobede nad "večitim" rivalom i osvajanja Kupa na njegovom stadionu, do plasmana u Ligu Evrope uz dopadljivu, agresivnu igru i učinak od četiri pobede, jednog remija i jednog poraza!

To je "pečat" Sava Miloševića, koji je krajem marta preuzeo Partizan kao trener bez iskustva i koga je u tom trenutku malo ko video kao spasioca posustalog velikana.

Međutim, Miloševićev Partizan odoleo je u Malatiji više od 80 minuta, u situaciji kada je domaćinu bio potreban još jedan gol za prolaz u sledeću rundu, dok u Moldeu nije psihološki pao nakon primljenog gola 18 minuta pre kraja, već je nastavio da igra otvoreno, kao i do tada.

Nagrada je stigla u vidu nebeskog skoka i pogotka Nemanje Miletića za željenih 1:1 u 80. minutu. Mogli su crno-beli i do pobede u finišu revanš utakmice, kao što su to uradili nedelju dana ranije na svom stadionu...

"Ponosan sam na igrače. To sam im rekao i pre utakmice, bez obzira na ishod. Svaka im čast na svemu što su prošli, pretrpeli, preživeli... Ovo je adekvatna nagrada, a ona dođe uvek kada zaslužite", rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

"Čestitam i Moldeu, bio nam je težak protivnik i malo nas je iznenadio igrom u drugom poluvremenu. Nije nam bilo lako kada su poveli".

Nekadašnji centarfor Partizana, Aston Vile, Saragose, Parme, Osasune i Rubina izjavio je da je na njegovu odluku da postane trener uticao legendarni ser Aleks Ferguson.

Na konstataciju da mu pripadaju ogromne zasluge za preobražaj Partizana u ozbiljnu, takmičarsku ekipu, dao je skroman odgovor.

"Nikako ne mogu da kažem da je sve ovo moja zasluga. Imamo fenomenalne momke. Njihov kvalitet nikada nije bio sporan, a psihološki su izdržali mnogo toga. Svako drugo razmišljanje bilo bi arogantno i prepotentno sa moje strane, a takav sigurno nisam".

Ovo će im biti 11. put u poslednjih 16 sezona da se takmiče na evrosceni bar do decembra!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar