Савјет министара одобрио 147.000 за запошљавање

Савјет министара БиХ у техничком мандату у прва три мјесеца 2019. године одобрио је трошење 185. 000 КМ из текуће буџетске резерве.

Босна и Херцеговина 30.08.2019 | 08:08
Савјет министара одобрио 147.000 за запошљавање
Од тог износа, 147.000 марака одобрено је Служби за заједничке послове институција БиХ за запошљавање 30 радника за потребе новонабављених и преузетих објеката, и то по два објекта у Мостару, Источном Сарајеву и у Сарајеву.

Јединици за имплементацију Пројекта изградње Завода за извршење кривичних санкција, притвора и других мјера Босне и Херцеговине одобрено је 38.000 КМ. Новац је намијењен за текуће издатке те јединице која је недавно угашена, јер је затвор изграђен и полако почиње с радом.

Према информацији Министарства финансија и трезора БиХ, од укупно одобреног новца из резерве, у периоду од јануара до марта је извршено, односно дозначено 24.429 КМ. Остатак новца требало би да легне касније, али тај податак видјећемо у сљедећем извјештају. 

Према Закону о финансирању институција БиХ, Савјет министара одлучује о употреби текуће буџетске резерве по добијању мишљења Министарства финансија. Укупна резерва током године не смије бити већа од три одсто буџета БиХ, рачунајући и износ за сервисирање спољног дуга БиХ.

Новац из резерве смије се трошити за: финансирање хитних и ванредних издатака и програме који нису утврђени буџетом БиХ, за финансирање трошкова медународних спорова и арбитража, за финансирање нових институција БиХ које током фискалне године стекну статус буџетског корисника, али и за грантове непрофитним организацијама.

Исто важи и за текућу буџетску резерву коју својим одлукама дијеле чланови Предсједништва БиХ, али у прва три мјесеца нема трагова да су они то и чинили.

(Српскаинфо)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

велико постење

30.08.2019 07:06

Сиромасније дрзаве а вецег дрзавног апарата нема нигде а да веце плате и бољег ауто парка нема и веци гурсуза и лопова у власти нигде нема свеце дати и продати али власт и круну неце дати низаста

ОДГОВОРИТЕ