Мектић: Хрватска полиција нарушава интегритет БиХ

Министар безбједности БиХ Драган Мектић који је јуче боравио у Бихаћу очитовао се о акцији полиције која је затекла 35 мигранта код Босанске Отоке, а које је хрватска полиција илегално вратила у БиХ.  

Босна и Херцеговина 30.08.2019 | 07:39
Мектић: Хрватска полиција нарушава интегритет БиХ
– Опет, по не знам који пут, документујемо тај случај и поткријепићемо и овај доказима. То заиста за нас постаје крајње неприхватљиво понашање. Прошли пут на територији БиХ је дошло и до употребе ватреног оружја од хрватске полиције. Обавијестили смо Тужилаштво БиХ, они су одмах након наших информација изјаснили се да нема елемената кривичног дјела. Ја тврдим да је ту требало отворити истрагу, било је довољно доказа, али ово је по не знам који пут да Тужилаштво БиХ на повреде територијалног интегритета не реагује и ми сад морамо тражити друге начине јер не можемо посматрати ово више – рекао је он. 

Полиција је затекла 35 миграната који су се кретали пјешке према Босанској Отоци. Код себе нису имали документе, а двојица од њих 35 су посједовали прекршајне налоге који су издани у Словенији дан прије, дакле 27. аугуста. Алжирац и Мароканац су кажњени јер су илегално прешли у Словенију.

(Клиx)

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

21-век-васкрсење

30.08.2019 06:20

господине Мектићу , свака Вама част. Нема среће од Тужилаштва БИХ, зашто, једноставно , јер је Министарство правосуђа у БИХ и РС у рукама Хрвата и Човић је леx специалис све приче и брат му Додиг , звани Пељешки мост. Гдје ће Човић и Додиг ударити на Републику Хрватску кад е са Колиндом воле попити кафу више него са рођеном женом. свако добро вам желим.

ОДГОВОРИТЕ