Mektić: Hrvatska policija narušava integritet BiH

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić koji je juče boravio u Bihaću očitovao se o akciji policije koja je zatekla 35 migranta kod Bosanske Otoke, a koje je hrvatska policija ilegalno vratila u BiH.  

Bosna i Hercegovina 30.08.2019 | 07:39
Mektić: Hrvatska policija narušava integritet BiH
– Opet, po ne znam koji put, dokumentujemo taj slučaj i potkrijepićemo i ovaj dokazima. To zaista za nas postaje krajnje neprihvatljivo ponašanje. Prošli put na teritoriji BiH je došlo i do upotrebe vatrenog oružja od hrvatske policije. Obavijestili smo Tužilaštvo BiH, oni su odmah nakon naših informacija izjasnili se da nema elemenata krivičnog djela. Ja tvrdim da je tu trebalo otvoriti istragu, bilo je dovoljno dokaza, ali ovo je po ne znam koji put da Tužilaštvo BiH na povrede teritorijalnog integriteta ne reaguje i mi sad moramo tražiti druge načine jer ne možemo posmatrati ovo više – rekao je on. 

Policija je zatekla 35 migranata koji su se kretali pješke prema Bosanskoj Otoci. Kod sebe nisu imali dokumente, a dvojica od njih 35 su posjedovali prekršajne naloge koji su izdani u Sloveniji dan prije, dakle 27. augusta. Alžirac i Marokanac su kažnjeni jer su ilegalno prešli u Sloveniju.

(Klix)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

21-vek-vaskrsenje

30.08.2019 06:20

gospodine Mektiću , svaka Vama čast. Nema sreće od Tužilaštva BIH, zašto, jednostavno , jer je Ministarstvo pravosuđa u BIH i RS u rukama Hrvata i Čović je lex specialis sve priče i brat mu Dodig , zvani Pelješki most. Gdje će Čović i Dodig udariti na Republiku Hrvatsku kad e sa Kolindom vole popiti kafu više nego sa rođenom ženom. svako dobro vam želim.

ODGOVORITE