Туга до неба: Преминула 9-огодишња ћерка Луиса Енрикеа...

Мала Шана изгубила битку са опаком болешћу. . .  Највећа туга на свету: Луису Енрикеу умрла ћерка. . .  Ћерка бившег селектора Шпаније Луиса Енрикеа, Ћана, изгубила је битку са опаком болешћу у деветој години.

Фудбал 30.08.2019 | 20:02
Туга до неба: Преминула 9-огодишња ћерка Луиса Енрикеа...
Тог 26. марта ове године само се напрасно повукао са припрема шпанске репрезентације уочи утакмице с Малтом. Три месеца касније, тачно 19. јуна, Луис Енрике је објавио да се поптуно повлачи са кормила Црвене фурије без икаквих прецизнијих детаља. Само се захвалио Фудбалском савезу Шпаније на разумевању, а сарадницима, играчима и медијима за понашање у протеклих неколико месеци.

Заправо, тај растанак је био почетак велике борбе Луиса Енрикеа за живот свог детета који се нажалост угасио вечерас. Мала Шана, деветогодишња ћерка прослављеног фудбалера и тренера Барслеоне, преминула је данас од последица рака костију.

"Наша ћерка Шана је преминула овог поподнева у деветој години након петомесечне интензивне борбе са тумором. Захвални смо свима који су у протеклом периоду водили рачуна о дискрецији и имали разумевања за нашу борбу. Хвала и лекарима и сестрама, али и свим свештеним лицима који су се молили за њу", стоји у саопштењу које је Луис Енрике доставио шпанској јавности.

"Много ћеш нам недостајати, али памтићемо те сваког дана са надом да ћемо се некада поново срести. Бићеш звезда која ће водити нашу породицу. Почивај у миру, Ћанита", стоји у поруци бившег аса Барселоне.

Луис Енрике преузео је у јулу прошле године селекторску позицију у репрезентацији Шпаније, али је због болести ћерке у марту привремено напустио клупу националног тима, а три месеца касније и дефинитивно како би био уз чланове породице.

Фудбалски клуб Барселона, са којим је Енрике постигао много успеха као играч и тренер, изразио је дубоку жалост због трагедије породице њиховог некадашњег члана, као и бројни играчи и фудбалски радници широм Европе.

Луис Енрике и његова супруга Елена Кулел имају још двоје деце - сина Пача и ћерку Сиру.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар