Tuga do neba: Preminula 9-ogodišnja ćerka Luisa Enrikea...

Mala Šana izgubila bitku sa opakom bolešću. . .  Najveća tuga na svetu: Luisu Enrikeu umrla ćerka. . .  Ćerka bivšeg selektora Španije Luisa Enrikea, Ćana, izgubila je bitku sa opakom bolešću u devetoj godini.

Fudbal 30.08.2019 | 20:02
Tuga do neba: Preminula 9-ogodišnja ćerka Luisa Enrikea...
Tog 26. marta ove godine samo se naprasno povukao sa priprema španske reprezentacije uoči utakmice s Maltom. Tri meseca kasnije, tačno 19. juna, Luis Enrike je objavio da se poptuno povlači sa kormila Crvene furije bez ikakvih preciznijih detalja. Samo se zahvalio Fudbalskom savezu Španije na razumevanju, a saradnicima, igračima i medijima za ponašanje u proteklih nekoliko meseci.

Zapravo, taj rastanak je bio početak velike borbe Luisa Enrikea za život svog deteta koji se nažalost ugasio večeras. Mala Šana, devetogodišnja ćerka proslavljenog fudbalera i trenera Barsleone, preminula je danas od posledica raka kostiju.

"Naša ćerka Šana je preminula ovog popodneva u devetoj godini nakon petomesečne intenzivne borbe sa tumorom. Zahvalni smo svima koji su u proteklom periodu vodili računa o diskreciji i imali razumevanja za našu borbu. Hvala i lekarima i sestrama, ali i svim sveštenim licima koji su se molili za nju", stoji u saopštenju koje je Luis Enrike dostavio španskoj javnosti.

"Mnogo ćeš nam nedostajati, ali pamtićemo te svakog dana sa nadom da ćemo se nekada ponovo sresti. Bićeš zvezda koja će voditi našu porodicu. Počivaj u miru, Ćanita", stoji u poruci bivšeg asa Barselone.

Luis Enrike preuzeo je u julu prošle godine selektorsku poziciju u reprezentaciji Španije, ali je zbog bolesti ćerke u martu privremeno napustio klupu nacionalnog tima, a tri meseca kasnije i definitivno kako bi bio uz članove porodice.

Fudbalski klub Barselona, sa kojim je Enrike postigao mnogo uspeha kao igrač i trener, izrazio je duboku žalost zbog tragedije porodice njihovog nekadašnjeg člana, kao i brojni igrači i fudbalski radnici širom Evrope.

Luis Enrike i njegova supruga Elena Kulel imaju još dvoje dece - sina Pača i ćerku Siru.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar