УС опен: Кудла избацио Лајовића! Прошла Петковићева!

Ништа од дуела Ђоковић - Лајовић у Њујорку! Денис Кудла спречио окршај српских тенисера.  Американац елиминисао Лајовића и заказао дуел са Ђоковићем! Српски тенисер Душан Лајовић није успео да се пласира у треће коло УС опена пошто је од њега бољи био Американац Денис Кудла.  Типсаревић поражен у последњем мечу на УС опену у каријери.  Српски тенисери Јанко Типсаревић и Ласло Ђере поражени су у првом колу УС опена.

Тенис 29.08.2019 | 21:35
УС опен: Кудла избацио Лајовића! Прошла Петковићева!
Надали смо се српском дуелу у 3. колу УС Опена, међутим, спречио га је Денис Кудла.

Американац је савладао Лајовића, тако да ће он бити тај који ће на мегдан "броју један" светског тениса.

Два сата и 44 минута трајао је дуел Кудле и Лајовића, виђена је велика борба и, нажалост, пораз нашег тенисера - 5:7, 5:7, 6:0, 3:6.

Кудла је савладао Лајовића после четири одиграна сета два и по часа борбе - 7:5, 7:5, 0:6, 6:3.

Американац је елиминисао другог Србина заредмо, после тријумфа против Јанка Типсаревића истим резултатом, а сада га чека дуел са трећим у низу.

Новак Ђоковић биће наредни ривал тренутно 111. тенисера планете у трећем колу УС опена, а до сада је српски тенисер однео једину победу у њиховим међусобним дуелима.

Кудла је први направио брејк у мечу, али га је Лајовић експресно вратио. Борио се српски тенисер али је Американац изгледао као бољи тенисер на почетку меча.

Лајовић јесте спасао сет лопту на 4:5, али није успео да се избори са захукталим Кудлом и претрпео је брејк на 5:6.

У другом сету виђен је малтене идентичан сценарио - Кудла је повео са брејком, Лајовић се вратио, али онда поново посрнуо на 5:6 и изгубио и други сет.

Разлика између првог и другог сета је била та што је Србин пропустио две прилике за брејк на 5:5, што је додатно утицало на његово самопоуздање пред кобни гем тог дела игре.

У трећем сету виђен је тотално другачији сценарио него у претходна два. Лајовић је играо изузетно сигурно и чекао грешке ривала, направивши неупоредиво мањи број неизнуђених грешака него у осталим сетовима.

То му је помогло да дође до огромних 6:0 и одведе га у чевтврти сет са великом дозом самопоуздања.

Изузетно убедљив трећи сет није помогао Лајовићу у наставку. Успео је да спаси четири брејк лопте у првом делу ИВ сета, али је Кудла лако долазио до својих сервиса и грешке Србина су се повећале у броју.

На 5:3 десио се нови пад концентрације, а Кудла је поново припретио брејк лоптама. Лајовић је спасао прву, али не и другу, па је Американац успео да одсервира за меч искористивши шесту меч лопту.

Типсаревић поражен у последњем мечу на УС опену у каријери. Српски тенисери Јанко Типсаревић и Ласло Ђере поражени су у првом колу УС опена.

Типсаревић и Ђере су изгубили од америчко-француске комбинације Крајчек/Роже-Вазлан са 2-1 у сетовима - 7:6(6:3), 5:7, 6:2.

У првом сету виђена је само једна брејк лопта, коју Роже-Вазлан и Крајичек нису искористили, али су Јанко и Ласло посустали у тај-брејку.

У другом сету на помолу је био нови тај-брејк, али је српски пар успео да узме пет везаних поена на ритерну и да дође до брејка и сета.

У трећем сету, ипак, није било снаге и искуснији дубл тим је победио.

Ово је био и званично последњи меч у каријери Јанка Типсаревића на УС опену, пошто ће се он пензионисати после финалног турнира Дејвис купа у Мадриду у новембру ове године.

Крајичек и Роже-Вазлан, једни од фаворита за освајање УС опена, у другом колу играју против бољег из дуела Додиг/Полашек - Сок/Витроу.

Андреа избацила Квитову: Бог благословио Ану Ивановић! Немачка тенисерка Андреа Петковић елиминисала је Петру Квитову са УС опена са 2-0 у сетовима.

Петковићева је однела изненађујућу победу резултатом 6:4, 6:4.

Андреа је први сет решила у своју корист брејком на 5:4, након што је спасла једину брејк лопту до тог тренутка на 3:3.

У другом сету Квитова је подигла ниво игре и повела са 4:2, али је уследио нови пад у њеној игри и одлични ударци Немице која је везала четири поена и палсирала се у треће коло.

Њен наредни противник биће боља из дуела Елис Мертенс (Белгија) - Кристина Плишкова (Чешка).

Она је после меча дала занимљив коментар о томе зашто против велике шампионке Квитове има позитиван међусобни скор (6:5) као и зашто ју је победила и сада када је у поприлично лошој форми.

"То је донекле њена кривица, јер је толико поштујем да сам увек на највишем нивоу против ње. Сваки њен винер ми даје снагу да у том моменту играм свој најбољи тенис", рекла је Петковићева и поменула и нашу Ану Ивановић:

"Последњих недеља су емоције доста утицале на мене, али мислим да их добро контролишем у последње време. Овде сам успела да резултат ставим у други план и да се фокусирам на процес - Ана Ивановић, Бог је благословио", рекла је Андреа уз смех.

Актуелна шампиона УС опена Наоми Осака успела је да избори треће коло победом против Пољакиње Магде Линет са 6:2, 6:4.

Она у трећем колу може да се састане са младом америчком сензацијом Кори Гоф, која игра против Мађарице Тимее Бабош.

Петра Мартић пласирала се у трећу рунду јер је била боља ор Румунке Ане Богдан (6:2, 6:4) и сада ће играти са Анастасјуом Севастовом.

Летонка је била боља од Пољакиње Иге Швјонтек, тенисерке која је у првој рунди елиминисала нашу Ивану Јоровић са 3:6, 6:1, 6:3.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар