US open: Kudla izbacio Lajovića! Prošla Petkovićeva!

Ništa od duela Đoković - Lajović u Njujorku! Denis Kudla sprečio okršaj srpskih tenisera.  Amerikanac eliminisao Lajovića i zakazao duel sa Đokovićem! Srpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u treće kolo US opena pošto je od njega bolji bio Amerikanac Denis Kudla.  Tipsarević poražen u poslednjem meču na US openu u karijeri.  Srpski teniseri Janko Tipsarević i Laslo Đere poraženi su u prvom kolu US opena.

Tenis 29.08.2019 | 21:35
US open: Kudla izbacio Lajovića! Prošla Petkovićeva!
Nadali smo se srpskom duelu u 3. kolu US Opena, međutim, sprečio ga je Denis Kudla.

Amerikanac je savladao Lajovića, tako da će on biti taj koji će na megdan "broju jedan" svetskog tenisa.

Dva sata i 44 minuta trajao je duel Kudle i Lajovića, viđena je velika borba i, nažalost, poraz našeg tenisera - 5:7, 5:7, 6:0, 3:6.

Kudla je savladao Lajovića posle četiri odigrana seta dva i po časa borbe - 7:5, 7:5, 0:6, 6:3.

Amerikanac je eliminisao drugog Srbina zaredmo, posle trijumfa protiv Janka Tipsarevića istim rezultatom, a sada ga čeka duel sa trećim u nizu.

Novak Đoković biće naredni rival trenutno 111. tenisera planete u trećem kolu US opena, a do sada je srpski teniser odneo jedinu pobedu u njihovim međusobnim duelima.

Kudla je prvi napravio brejk u meču, ali ga je Lajović ekspresno vratio. Borio se srpski teniser ali je Amerikanac izgledao kao bolji teniser na početku meča.

Lajović jeste spasao set loptu na 4:5, ali nije uspeo da se izbori sa zahuktalim Kudlom i pretrpeo je brejk na 5:6.

U drugom setu viđen je maltene identičan scenario - Kudla je poveo sa brejkom, Lajović se vratio, ali onda ponovo posrnuo na 5:6 i izgubio i drugi set.

Razlika između prvog i drugog seta je bila ta što je Srbin propustio dve prilike za brejk na 5:5, što je dodatno uticalo na njegovo samopouzdanje pred kobni gem tog dela igre.

U trećem setu viđen je totalno drugačiji scenario nego u prethodna dva. Lajović je igrao izuzetno sigurno i čekao greške rivala, napravivši neuporedivo manji broj neiznuđenih grešaka nego u ostalim setovima.

To mu je pomoglo da dođe do ogromnih 6:0 i odvede ga u čevtvrti set sa velikom dozom samopouzdanja.

Izuzetno ubedljiv treći set nije pomogao Lajoviću u nastavku. Uspeo je da spasi četiri brejk lopte u prvom delu IV seta, ali je Kudla lako dolazio do svojih servisa i greške Srbina su se povećale u broju.

Na 5:3 desio se novi pad koncentracije, a Kudla je ponovo pripretio brejk loptama. Lajović je spasao prvu, ali ne i drugu, pa je Amerikanac uspeo da odservira za meč iskoristivši šestu meč loptu.

Tipsarević poražen u poslednjem meču na US openu u karijeri. Srpski teniseri Janko Tipsarević i Laslo Đere poraženi su u prvom kolu US opena.

Tipsarević i Đere su izgubili od američko-francuske kombinacije Krajček/Rože-Vazlan sa 2-1 u setovima - 7:6(6:3), 5:7, 6:2.

U prvom setu viđena je samo jedna brejk lopta, koju Rože-Vazlan i Krajiček nisu iskoristili, ali su Janko i Laslo posustali u taj-brejku.

U drugom setu na pomolu je bio novi taj-brejk, ali je srpski par uspeo da uzme pet vezanih poena na riternu i da dođe do brejka i seta.

U trećem setu, ipak, nije bilo snage i iskusniji dubl tim je pobedio.

Ovo je bio i zvanično poslednji meč u karijeri Janka Tipsarevića na US openu, pošto će se on penzionisati posle finalnog turnira Dejvis kupa u Madridu u novembru ove godine.

Krajiček i Rože-Vazlan, jedni od favorita za osvajanje US opena, u drugom kolu igraju protiv boljeg iz duela Dodig/Polašek - Sok/Vitrou.

Andrea izbacila Kvitovu: Bog blagoslovio Anu Ivanović! Nemačka teniserka Andrea Petković eliminisala je Petru Kvitovu sa US opena sa 2-0 u setovima.

Petkovićeva je odnela iznenađujuću pobedu rezultatom 6:4, 6:4.

Andrea je prvi set rešila u svoju korist brejkom na 5:4, nakon što je spasla jedinu brejk loptu do tog trenutka na 3:3.

U drugom setu Kvitova je podigla nivo igre i povela sa 4:2, ali je usledio novi pad u njenoj igri i odlični udarci Nemice koja je vezala četiri poena i palsirala se u treće kolo.

Njen naredni protivnik biće bolja iz duela Elis Mertens (Belgija) - Kristina Pliškova (Češka).

Ona je posle meča dala zanimljiv komentar o tome zašto protiv velike šampionke Kvitove ima pozitivan međusobni skor (6:5) kao i zašto ju je pobedila i sada kada je u poprilično lošoj formi.

"To je donekle njena krivica, jer je toliko poštujem da sam uvek na najvišem nivou protiv nje. Svaki njen viner mi daje snagu da u tom momentu igram svoj najbolji tenis", rekla je Petkovićeva i pomenula i našu Anu Ivanović:

"Poslednjih nedelja su emocije dosta uticale na mene, ali mislim da ih dobro kontrolišem u poslednje vreme. Ovde sam uspela da rezultat stavim u drugi plan i da se fokusiram na proces - Ana Ivanović, Bog je blagoslovio", rekla je Andrea uz smeh.

Aktuelna šampiona US opena Naomi Osaka uspela je da izbori treće kolo pobedom protiv Poljakinje Magde Linet sa 6:2, 6:4.

Ona u trećem kolu može da se sastane sa mladom američkom senzacijom Kori Gof, koja igra protiv Mađarice Timee Baboš.

Petra Martić plasirala se u treću rundu jer je bila bolja or Rumunke Ane Bogdan (6:2, 6:4) i sada će igrati sa Anastasjuom Sevastovom.

Letonka je bila bolja od Poljakinje Ige Švjontek, teniserke koja je u prvoj rundi eliminisala našu Ivanu Jorović sa 3:6, 6:1, 6:3.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar