УСО - Федерер: Добио сам оно што сам очекивао!

Шта да се ради? Швајцарски тенисер Роџер Федерер говорио је о нешто турбулентнијем старту УС опена.

Тенис 29.08.2019 | 18:27
УСО - Федерер: Добио сам оно што сам очекивао!
Федерер је у другој рунди савладао босанскохерцеговачко тенисер Дамира Џумхура са 3-1 у сетовима.

Он је и у првој рунди изгубио један сет, насупрот очекивањима, од индијског дебитанта на слемовима Сумита Нагала.

"Не знам, и раније сам био у тој ситуацији да некада једноставно почнете лошије. Шта да се ради? Вратите се планирању, радите исте ствари изнова и надате се бољем исходу. Не мислим да постоји тајна за добар почетак, осим доброг загревања и менталне припреме. То сам све урадио... Знате мене, увек то урадим", рекао је Федерер после пласмана у треће коло УС опена.

Трећи тенисер планете је истакао да није задовољан својом игром.

"Пазите, добио сам тачно оно што сам очеивао од њих двојице (Нагала и Џумхура прим. аут.). Знао сам како ће Нагал и Џумхур играти. Али, нисам очекивао 15-20 неизнуђених грешака, што је значило да сам им, у принципу, донирао по један цели сет", јасан је Роџер.

Швајцарац се затим осврнуо на чињеницу да је један од ретких играча који је успео да одигра свој меч другог кола у среду, због непрестаних падавина.

"Кров је мени помогао, али није осталима. Тога сам свестан. То (постојање крова прим. аут.) је добро за медије и за ТВ, барем нешто. За навијаче, за оне који су платили карту - они ће барем видети нешто тениса. За нас, за играче, добро је за неке, за остале није. Кров је битнији када дођете до полуфинала и финалла, али у дану као што је овај мечеви ће свакако бити отказани и играчи ће морати да играју дан за даном...", закључио је Федерер.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар