USO - Federer: Dobio sam ono što sam očekivao!

Šta da se radi? Švajcarski teniser Rodžer Federer govorio je o nešto turbulentnijem startu US opena.

  • Sport
  • Tenis


Federer je u drugoj rundi savladao bosanskohercegovačko teniser Damira Džumhura sa 3-1 u setovima.

On je i u prvoj rundi izgubio jedan set, nasuprot očekivanjima, od indijskog debitanta na slemovima Sumita Nagala.

"Ne znam, i ranije sam bio u toj situaciji da nekada jednostavno počnete lošije. Šta da se radi? Vratite se planiranju, radite iste stvari iznova i nadate se boljem ishodu. Ne mislim da postoji tajna za dobar početak, osim dobrog zagrevanja i mentalne pripreme. To sam sve uradio... Znate mene, uvek to uradim", rekao je Federer posle plasmana u treće kolo US opena.

Treći teniser planete je istakao da nije zadovoljan svojom igrom.

"Pazite, dobio sam tačno ono što sam očeivao od njih dvojice (Nagala i Džumhura prim. aut.). Znao sam kako će Nagal i Džumhur igrati. Ali, nisam očekivao 15-20 neiznuđenih grešaka, što je značilo da sam im, u principu, donirao po jedan celi set", jasan je Rodžer.

Švajcarac se zatim osvrnuo na činjenicu da je jedan od retkih igrača koji je uspeo da odigra svoj meč drugog kola u sredu, zbog neprestanih padavina.

"Krov je meni pomogao, ali nije ostalima. Toga sam svestan. To (postojanje krova prim. aut.) je dobro za medije i za TV, barem nešto. Za navijače, za one koji su platili kartu - oni će barem videti nešto tenisa. Za nas, za igrače, dobro je za neke, za ostale nije. Krov je bitniji kada dođete do polufinala i finalla, ali u danu kao što je ovaj mečevi će svakako biti otkazani i igrači će morati da igraju dan za danom...", zaključio je Federer.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.