Званично: Потпис вриједан 60.000.000 евра!

Роберт Левандовски и Бајерн заједно још четири године! Левандовски потписао - до краја у Бајерну?! Најбољи фудбалер немачког шампиона остаје на "Алијанц Арени", затворио врата причама о одласку?

Фудбал 30.08.2019 | 12:26
Званично: Потпис вриједан 60.000.000 евра!
Долазак Пинија Захавија у Минхен рано јутрос наговештавао је оно што је управо и озваничено овог поподнева у срцу Баварске. Пољски голгетер Роберт Левандовски (30) продужио је уговор са Бајерном до 2023. године и постао други фудбалер после Фелипеа Кутиња који је пребацио цифру од 20.000.000 евра (бруто) зараде у редовима шампиона Немачке.

Претходни уговор сјајног Пољака, водећег стрелца Бундеслиге са пет голова, истицао је 2021, а Левандовски у првом обраћању поручује да је срећан. Како и не би био, од данас ће зарађивати око 15.000.000 евра нето по сезони.

"Бајерн је постао мој дом. Моја породица се осећа комфорно овде. Убеђен сам да ћемо још пуно тога постићи заједно у годинама које следе. Бајерн је један од три највећа клуба на свету и имамо изванредан тим. Поносан сам што сам део овог клуба", поручио је Левандовски. 

Блиста и клупски челник Карл Хајнц Румениге који не мора да брине за голове у наредне четири сезоне.

"За мене је Роберт Левандовски најбољи нападач на свету и човек који је главна фигура нашег тима. Срећни смо што ће играти за Бајерн још много година и уверени смо да ће испунити све наше циљеве у годинама које следе", поручио је Румениге.

Роберт Левандовски потписао је нови уговор са Бајерном из Минхена и тако продужио верност клубу у којем је главни играч, објавио је данас немачки клуб. Његов претходни уговор истицао је 2021, сада он важи до 2023, а Пољак ће зарађивати преко 20 милиона евра по сезони.

Он је током претходних неколико сезона није био очаран трансферима које су челници Бавараца вукли, па је питање могућег растанка било на столу, али су Карл Хајнц Румениге и Хасан Салихамиџић ипак решили да не направе такву грешку.

Његово незадовољство ескалирало је у овом прелазном року, "запретио" је да би могао да напусти екипу уколико не дођу респектабилна појачања, а његове речи чули су у управи и довели пре свега Филипеа Кутиња и Ивана Перишића.

Чини се да га је то приближило одлуци коју је потврдио данас, те да верује да ће Бајерн поново бити претендент на титулу у свим такмичењима у којима учествује.

Након ремија са Хертом на отварању сезоне 2:2, овог викенда шампион Немачке је славио 3:0 у гостима Шалкеу, па је евидентно да се враћају на победнички колосек.

Сада ће сигурно бити још растерећенији, најбољи фудбалер тима више није за преговарачким столом, али њега то није ни спутавало с обзиром да је постигао свих пет голова које је клуб дао од старта Бундеслиге.

Јасно да се око њега ствара нови тим, реконструкција је већ одавно у току на "Алијанцу", а екипа је променила крвну слику и освежила се играчима врхунског квалитета.

Ово би такође могло да значи да ће нападач остати у клубу до краја каријере и тиме ставити тачку на приче о наступу за неког од Премијерлигаша, или пак мадридски Реал.

Овим уговором Левандовски би играо за Бајерн до 35. године, достигао би статус Арјена Робена и Франка Риберија који су овог лета напустили клуб, па се верује да не планира да мења средину након што су му сви захтеви испуњени.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Фото: ФЦ Баyерн

Коментари / 0

Оставите коментар