Zvanično: Potpis vrijedan 60.000.000 evra!

Robert Levandovski i Bajern zajedno još četiri godine! Levandovski potpisao - do kraja u Bajernu?! Najbolji fudbaler nemačkog šampiona ostaje na "Alijanc Areni", zatvorio vrata pričama o odlasku?

Fudbal 30.08.2019 | 12:26
Zvanično: Potpis vrijedan 60.000.000 evra!
Dolazak Pinija Zahavija u Minhen rano jutros nagoveštavao je ono što je upravo i ozvaničeno ovog popodneva u srcu Bavarske. Poljski golgeter Robert Levandovski (30) produžio je ugovor sa Bajernom do 2023. godine i postao drugi fudbaler posle Felipea Kutinja koji je prebacio cifru od 20.000.000 evra (bruto) zarade u redovima šampiona Nemačke.

Prethodni ugovor sjajnog Poljaka, vodećeg strelca Bundeslige sa pet golova, isticao je 2021, a Levandovski u prvom obraćanju poručuje da je srećan. Kako i ne bi bio, od danas će zarađivati oko 15.000.000 evra neto po sezoni.

"Bajern je postao moj dom. Moja porodica se oseća komforno ovde. Ubeđen sam da ćemo još puno toga postići zajedno u godinama koje slede. Bajern je jedan od tri najveća kluba na svetu i imamo izvanredan tim. Ponosan sam što sam deo ovog kluba", poručio je Levandovski. 

Blista i klupski čelnik Karl Hajnc Rumenige koji ne mora da brine za golove u naredne četiri sezone.

"Za mene je Robert Levandovski najbolji napadač na svetu i čovek koji je glavna figura našeg tima. Srećni smo što će igrati za Bajern još mnogo godina i uvereni smo da će ispuniti sve naše ciljeve u godinama koje slede", poručio je Rumenige.

Robert Levandovski potpisao je novi ugovor sa Bajernom iz Minhena i tako produžio vernost klubu u kojem je glavni igrač, objavio je danas nemački klub. Njegov prethodni ugovor isticao je 2021, sada on važi do 2023, a Poljak će zarađivati preko 20 miliona evra po sezoni.

On je tokom prethodnih nekoliko sezona nije bio očaran transferima koje su čelnici Bavaraca vukli, pa je pitanje mogućeg rastanka bilo na stolu, ali su Karl Hajnc Rumenige i Hasan Salihamidžić ipak rešili da ne naprave takvu grešku.

Njegovo nezadovoljstvo eskaliralo je u ovom prelaznom roku, "zapretio" je da bi mogao da napusti ekipu ukoliko ne dođu respektabilna pojačanja, a njegove reči čuli su u upravi i doveli pre svega Filipea Kutinja i Ivana Perišića.

Čini se da ga je to približilo odluci koju je potvrdio danas, te da veruje da će Bajern ponovo biti pretendent na titulu u svim takmičenjima u kojima učestvuje.

Nakon remija sa Hertom na otvaranju sezone 2:2, ovog vikenda šampion Nemačke je slavio 3:0 u gostima Šalkeu, pa je evidentno da se vraćaju na pobednički kolosek.

Sada će sigurno biti još rasterećeniji, najbolji fudbaler tima više nije za pregovaračkim stolom, ali njega to nije ni sputavalo s obzirom da je postigao svih pet golova koje je klub dao od starta Bundeslige.

Jasno da se oko njega stvara novi tim, rekonstrukcija je već odavno u toku na "Alijancu", a ekipa je promenila krvnu sliku i osvežila se igračima vrhunskog kvaliteta.

Ovo bi takođe moglo da znači da će napadač ostati u klubu do kraja karijere i time staviti tačku na priče o nastupu za nekog od Premijerligaša, ili pak madridski Real.

Ovim ugovorom Levandovski bi igrao za Bajern do 35. godine, dostigao bi status Arjena Robena i Franka Riberija koji su ovog leta napustili klub, pa se veruje da ne planira da menja sredinu nakon što su mu svi zahtevi ispunjeni.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Foto: FC Bayern

Komentari / 0

Ostavite komentar