Данијел Алексић се вратио у Турску и отјерао Робиња!

После само три месеца у Саудијској Арабији! Алексића неће принц, али хоће вицепрвак Турске! Занимљив одабир нумере у Башакшехиру. . .

Фудбал 31.08.2019 | 11:48
Данијел Алексић се вратио у Турску и отјерао Робиња!
Данијел Алексић се брзо враћа у Турску!

Некада највећи таленат српског фудбала провео је само три месеца у Ахлију из Саудијске Арабије, где га је из екипе "прецртао" саудијски принц и власник клуба, тако да је врло брзо нашао језик са људима из Башакшехира, коме ће бити велико појачање за Лигу Европе.

Алексић ће са вицешампионом Турске потписати уговор на три године, а покушаће да понови партије из Малатијаспора у ком је блистао у сезони 2018/19.

Башакшехиру је "за длаку" измакла титула првака претходне сезоне, када је Галатасарај био бољи за два бода, док овога пута са још јачом екипом спремању напад на прву позицију, али желе и завидне резултате у Европи.

Занимљиво је да је Алексић, бивши фудбалер Војводине, Ђенове, Сент Галена и још неких клубова, у Башакшехиру представљен уз песму групе "Београдски синдикат".

Уговор из снова, али живот очигледно не подједнако квалитетан. Данијел Алексић је према извештајима турских медија напустио Ал Ахли после само три месеца у Саудијској Арабији, иако је на Блиском истоку добио уговор по коме је за наредне три године требало да приходује укупно 6.000.000 евра. 

Где је избио проблем нисмо сигурни, али Турци уверавају да се српски интернационалац, некадашњи ас Малатије, враћа у Супер лиг. Само не у Анадолију, већ у – Истанбул. Алексић је наводно све договорио са Истанбул Башакшехиром у коме га, надовезује се српски Спорт Клуб,

Алексића ће у Башакшехиру сачекати Милош Јојић с тим да он, како нам је недавно рекао у интервјуу, тражи излаз због мале минутаже. После феноменалних партија у Малатији Алексић нема тих проблема.Ужива  он велико поштовање у турском фудбалу. Толико велико да тамошњи медији пишу да ће Алексићев долазак у Башакшехир аутоматски условити и одлазак чувеног Робиња у Сиваспор.

Финансијских детаља нема, мада Башакшехир није баш сиромашан клуб, па неће имати проблем. Посебно зато што се ни Ал Хилал није много испрсио, свега 3.800.000 евра платио је за Алексића. Сигурно ће то вратити.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар